OČR ve školství zkušenosti

Anonymní
25.10.21 10:28

OCR ve školství zkušenosti

Ahoj, dolehl na mě splín a ráda bych si přečetla vaše zkušenosti. Od září jsem začala učit na jedné místní ZŠ. Je to můj první role učení. Před tím jsem byla na RD a před ní pracovala v jiném oboru. Učení mě baví, ve škole se mi taky líbí. Ale už podruhé tento školní rok mám OCR, protože moje dítě je poprvé ve školce a asi se promoruje. Babičku, která by byla ochotná hlídat, nemáme. Takže na OCR musím já. Ve škole mám poloviční úvazek. Teď bohužel nemoc skolila i mě a jsme doma 14 dní. :,( Padá na mě depka, že mě vyhodí. Žádné indicie nemám, že by se k tomu schylovalo, ale říkám si, že raději vezmou nějakou starší paní s většími dětmi nebo holku po škole… Jaké máte zkušenosti s OCR ve školství? Vyhazuje se za něj? V mé minulé práci to tak fungovalo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
25.10.21 10:41

Za čerpání OČR tě nikdo nemůže legálně vyhodit. Mohou ukončit pracovní poměr ve zkušebce (bez udání důvodů). Po zkušebce ti maximálně mohou neprodloužit smlouvu (pokud máš na dobu určitou) nebo znepříjemnit pobyt v práci tak, že raději odejdeš sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
25.10.21 10:41

Na castecny uvazek se nekdo blbe shani, zvlast behem skolniho roku. Takze bych se vyhazovu nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 10:42

Nemyslím, že by se něco stalo. Nemůžeš za to, nicméně jako matka, která to zažívá z té opačné strany, kdy děti mají neustále nějaké suplovani je to dost zoufala situace. Učitelku na prvním stupni zaskakuji učitele druheho stupně a vyuka je otřesná. Nemají trpělivost, látku buď neumí nebo nechtějí vysvětlit. Navíc každý uci jinak, vládne i jiný přístup. Jak píšu, nemůžeš za to a o kvalitní náhradu by se měla zaručit škola, bohužel se tak často neděje. Ale to je má zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
6794
25.10.21 10:55

Kdybych byla matkou tvych zaku, tak bych si snad prala, aby te vyhodili. Nase ucitelka za sedm tydnu skoly byla pritomna pouze ctyri, ma dve male deti, na mejly neodpovida nebo s velkym zpozdenim, je chaoticka. Opravi cviceni a ja v nem pak najdu chyby.. No a porad se vymlouva na ty deti. Tridu ted tyden ucila asistentka na stridacku s druzinarkou… jupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 10:58

Já jsem učitelka a bohužel ve školství se nemarodí :roll: a OČR se bere jen v nejnutnějších případech :(
Protože kolegyně, které musí suplovat, to dávají maminkám s malými dětmi patřičně „sežrat“. Tvrdá realita…

Takže já když jsem byla nemocná, tak jsem zůstala doma vždy max. den, dva, abych se dostala z nejhoršího ven. A pokud jsem měla děti nemocné, tak jsme se střídali s manželem. Nikdy jsem nebyla doma déle, jak jeden pracovní týden.
Teď jsem doma se třetím, a až se budu vracet zpátky, tak už naštěstí budou v důchodu naši, takže hlídání zajištěno.

Ale vyhodit tě za to samozřejmě nemůžou, jen, jak jsem psala výše, můžou být kolegyně/kolegové nepříjemní…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.21 11:02
@VitaminC píše:
Kdybych byla matkou tvych zaku, tak bych si snad prala, aby te vyhodili. Nase ucitelka za sedm tydnu skoly byla pritomna pouze ctyri, ma dve male deti, na mejly neodpovida nebo s velkym zpozdenim, je chaoticka. Opravi cviceni a ja v nem pak najdu chyby.. No a porad se vymlouva na ty deti. Tridu ted tyden ucila asistentka na stridacku s druzinarkou… jupi.

Tak já učím dost specifický předmět, který prý nikdo nechtěl učit. A propo několik tříd už bylo i 3× v karanténě, takže on-line výuka, která je jiná než offline, protože nemají všichni stejné podmínky. Takže uděláme co? Narodíme rodinám, aby dětem pořídili stejnou techniku, aby se všichni mohli učit stejně? :think: sorry ale i učitelky jsou jen lidi. A mám tedy chodit učit nemocná? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.21 11:06
@Anonymní píše:
Já jsem učitelka a bohužel ve školství se nemarodí :roll: a OČR se bere jen v nejnutnějších případech :(
Protože kolegyně, které musí suplovat, to dávají maminkám s malými dětmi patřičně „sežrat“. Tvrdá realita…

Takže já když jsem byla nemocná, tak jsem zůstala doma vždy max. den, dva, abych se dostala z nejhoršího ven. A pokud jsem měla děti nemocné, tak jsme se střídali s manželem. Nikdy jsem nebyla doma déle, jak jeden pracovní týden.
Teď jsem doma se třetím, a až se budu vracet zpátky, tak už naštěstí budou v důchodu naši, takže hlídání zajištěno.

Ale vyhodit tě za to samozřejmě nemůžou, jen, jak jsem psala výše, můžou být kolegyně/kolegové nepříjemní…

No jo, nejlepší by bylo, aby žádné malé děti nebyly a nebylo žádné OCR, což? Tahle nevraživost k rodinám s malými dětmi je u nás opravdu otřesená. Hlavně, že o důchody se pak každý vehementně pere… Kdo je bude platit? No asi stroje, když jsou malé děti nevhodné.

• Citovat
  • Upravit
6794
25.10.21 11:09
@Anonymní píše:
Tak já učím dost specifický předmět, který prý nikdo nechtěl učit. A propo několik tříd už bylo i 3× v karanténě, takže on-line výuka, která je jiná než offline, protože nemají všichni stejné podmínky. Takže uděláme co? Narodíme rodinám, aby dětem pořídili stejnou techniku, aby se všichni mohli učit stejně? :think: sorry ale i učitelky jsou jen lidi. A mám tedy chodit učit nemocná? :think:

Ptala ses na nazor, tady ho mas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24988
25.10.21 11:09

Achjono..
někdy to jinak nejde, tvé obavy chápu a taky ti to nepomůže mezi kolegyněmi ani mezi rodičemi.. naše třídní taky má už od září druhé očr se školkovými dětmi, nestíhá ani reagovat na maily a její předmět pořád někdo supluje.. rada na to není - snad jen se prostřídat na očr s manželem, abys nebyla doma tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 11:13

@Lucy75 tak ono to není každý týden. Poprvé jsem chyběla 2 dny. Teď tedy týden, ale hodiny, které byly online jsem oducila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.21 11:15
@VitaminC píše:
@VitaminC píše:

Mě by zajímalo, jestli bys měla stejný názor, když by přišla ta učitelka do školy nemocná.

• Citovat
  • Upravit
74217
25.10.21 11:17
@Anonymní píše:
Mě by zajímalo, jestli bys měla stejný názor, když by přišla ta učitelka do školy nemocná.

Ty nevíš, že učitelka nemá právo, aby byla nemocná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.10.21 11:20

Kde se v některých lidech bere tolik zloby? I učitelka je máma od malých dětí. Nebo vrátíme dobu minulou, kdy se učitelka nesměla vdávat a nesměla mít rodinu, pokud chtěla tohle povolání vykonávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.21 11:24
@Kelsey píše:
Ty nevíš, že učitelka nemá právo, aby byla nemocná?

Jsem zapomněla. Vlastně bych měla dát své děti k adopci, abych se mohla 100% věnovat jen těm školním.
Začnu chodit do školy nemocná, když je takový problém, že si učitelka dovolí být nemocná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat