Febrilní křeče a horečka při viróze

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7740
11.9.17 14:27

Myslím, že to je spíš o štěstí. Febrilní křeče se objevují při prudkém zvýšení teploty, což těžko nějak odhadneš. Dcera měla dvakrát, v 15 měsících a ve třech letech, diazepam jsme dávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
11.9.17 14:30

@prekvapenana2 dcera je měla jednou, je to 2,5 roku zpět, preventivně tedy nesrážím a ani nedávám diaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
13.9.17 15:09

@prekvapenana2 my měli dvakrát za sebou po 2 měsících. Před rokem. Teď je to rok a půl od toho a je vše v pořádku. Jednou za rok proděláváme vyšetření EEG. Kuba má teď 3 roky a od té doby nic. Očkování jsme odložili co nejblíže k těm 6 rokům, kdy febrilky vymizejí. Taky srážíme od 37,5 a každá horečka je pro mě peklo. Moooc se drž a neboj, už bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
359
14.9.17 13:11

Diky za odpovědi :palec: @lucie.edgar taky se klepu u každý teploty ale tak snad se nam uz vyhnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
20.3.18 17:37

Ahoj vsem, dotaz asi predevsim pokud je tu lekar, pripadne pro maminky, co maji febrilky zazite…

Syn mel FK ve dvou letech (nejblize namerena teplota pred byla 37,6). Pote se vratili, kdyz mel cca 2,5 roku (nestovice, opet vcelku nizka teplota). Byli jsme i na neuro, vsechno v poradku, kvuli nizkym teplotam jsme vsak meli davat preventivne Diazepam od 37,5 + srazet temer “jakoukoliv” teplotu.

A ted k dotazu… Do jakeho veku davat Diazepam preventivne? Syn mel ted 3 roky v listopadu, na preventivni prohlidce jsem se zapomnela zeptat. Ted zacal kasel, je hodne unaveny, ospaly… spis se chci poinformovat, kdyby nahodou naskocili i teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
20.3.18 17:41

@Vickee tak píšou, že největší riziko je do 6 let. Dcera ještě ve 3 letech křeče měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6795
20.3.18 17:51

Syn ma temer sest, diazepam davam porad. Ale uz ne tak uzkostlive, mam vysledovany prubeh teplot, uz poznam, kdy je to zvladnutelne, kdy teplota neprekroci 39°C. Vicemene davam diazepam jen na noc prvni dva dny nemoci. Febrilni krece prodelal syn trikrat, vsechny pri teplotach nad 39°C, posledni v necelych trech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
20.3.18 17:53

@Fíková @VitaminC
Dekuji, kdyby nahodou, budeme tedy jeste pokracovat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
24.4.18 17:06

Holky jak to máte u děti s imunitou, když jim srážíte teplotu od počátku. My musíme srážet od 37 Než nastoupil do školky, tak byl minimálně nemocný, ani jsem nevěděla co to je a jak nastoupil do školky, tak je pořád nemocný. Vždy i nachlazení přechází do teplot, takže musím být furt na paragrafu. Na imunitu dáváme. Jsem si říkala, že to je asi tím, že jak mu furt musíme srážet i malé teplotky, že si nevybuduje protilátky a je pořád nemocný.
Tak jak to máte vy, co jste už ve školce?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
4.7.18 17:25

Tak dcerka měla febrilky teď v pondělí 2.7.18 (třetí ataku) a to má 14 dní do pátých narozenin…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3134
25.10.19 13:46

Holky tak se hlásím jsme v nemocnici kvůli křečem :,( v noci teplota 39’z ničeho nic dala jsem mu norofen usnul a v 5 rano se začal
Třást oči sloup a byl jak hadrova panenka :,( nemusim vám vyprávět co jsem si zažila za strach takže sanitku a já blbec se bála tak jsem sním třásla proste hrozny zážitek tohle já nikdy nevymazu :,( a tak moc se bojím doma teploty a těchto křečí :? Další nezvládnu holky chci se zeptat nějaké vitaminy nebo tak něco?? Aby se to neopakovatelo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí