Fígle - nočník
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
To si taky ráda přečtu;-) malé je 20m a stále je nočník nás velký nepřítel:-/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je toho tu plno, ale když se ptáš, já ho zprvu uplácela piškotama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Knížkou a četla jsem.. zabavila ju obrázkama, hračkama, čímkoliv.. Pak se sekla a já to nehrotila ![]()
- Citovat
- Upravit
Chvalit, tleskat, vynasi nocnik sama-sama se mnou vyleje, splachne a zhasne.ted ma odbobi ze dela ze curaji jeji hracky a pak take jako vylivame a tleskame
zprvu sem
Posazovala co 30 min ted uz si rika sama bude
Ji 16m.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se osvědčilo nalepování samolepek na nočník.
Nočník byl brzy celý oblepený a prcek úspěšně bez plenek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Posazuju různě, sám si neřekne, tak podle času. Nenutím ho tam sedět, když chce, tak tam vydrží a zabaví se sám, ale teď má období, že tam nechce nic dělat (nějak se to pokazilo na dovolené), ale hezky sedí a povídá dokola „bobo, bobo, bobo“…když náhodou vykoná potřebu, tak se zvedne, ukáže a hlásí „bobo“, takže smysl nočníku chápe, jen je trochu líný a pohodlný. Je mu 17 měsíců, takže to zas tak nehrotím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jsem se chtěla zeptat jak jste dítě naučili říct že chce jit na nočník? Nebo co říká když chce na nočník? Děkuji
- Citovat
- Upravit
Můj největší fígl byl asi nechání nahatého, utírání loužiček a směřování na akceptovatelná místa, kam mohl čurat ve stoje, v sedě to pro něj bylo obtížnější. (čural na zahradu a do sprcháče) Je to třetí dítě, nočník zcela odmítnul, chodí na záchod s redukcí, nejdřív kolem toho bylo trochu běhání, ale už umí sám, je mu 22 měsíců. Trvalo to skoro celé prázdniny, teď pilujeme odplínování venku. Předchozí dva se odplínovali spíš shodou okolností v cca 23 měsících, teď jsem chtěla využít počasí a povedlo se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klari94 píše:
Ještě jsem se chtěla zeptat jak jste dítě naučili říct že chce jit na nočník? Nebo co říká když chce na nočník? Děkuji
první si honosil do obýváku (nemluvil),druhý si neříkal a chodil striktně na svůj popud sám (první měsíce se ani nevyčural preventivně před procházkou, bylo to popravdě dost hrozný, pak si říkal, ale nevyčural se venku a na záchodě jen obkročmo čelem ke zdi, byl prosinec, takže zimní boty, oteplovačky, punčocháče, uááá
). Třetí řve kdykoli a kdekoli „ču-áááááát“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jééé, tak to jsem ráda, že nebojujejeme sami
Nám to taky šlo, že se malá vyčůrala, když jsem ji posadila.Ale teď?!No mazeeec! Ona ví, že se tam dělá AAA, ale nedělá to tam
Utíká, když si stoupne a já ji chci posadit, tak propne nohy a nehrozí ji usadit.Tak to nelámu přes koleno, zatím…Elinka má rok a půl…ale nevzdávám to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jediná rada-zkoušet, zkoušet ale nelámat přes koleno. Každý dítě si na to přijde samo, nemá cenu ho nutit a hrotit to. Holky byly každá úplně jiná, jednu jsem musela stále nutit a nikam to nevedlo a pak to šlo ráz naráz a druhá si to úpěnlivě hlídala a chodila každou chviličku až našla ty správné intervaly. Pokud si s nočníkem hrajou či tak podobně, není ještě ten správný čas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@erenza píše:
18 měsíců - nočník si dává na hlavu…
u nás v nočníku bydlí autíčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@erenza píše:
18 měsíců - nočník si dává na hlavu…
průkopník nových pokrývek hlav?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak jste učili děti na nočník? Nevím jak bych měla malého udržet na nočníku. A jak často jste ho dávali na nočník. Děkuji za odpovědi