Jak přimět batole vyčůrat nebo vykakat se do nočníku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jak primet batole vycurat nebo vykakat se do nocniku?
Ahoj, mám 14 mesicni dceru, zkousim ji asi měsíc vysazovat na nocnik, po spaní, po jídle, pití atd. Vydrží tam chvíli a nikdy tam nic neudělala. Nemám ji jak tedy ukázat, ze je to dobře, ze mám radost. Když jí necham behatnahou, nikdy navzdory snaze louzicku neuhlidam a na nocnik nestacim presadit, většinu času sedi a hraje si a to není pod prcku vidět. Poradte, už fakt nevím jak na to.
Příspěvek upraven 20.08.14 v 14:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Rezii na nočníku se nemá hrát, prohlížet knížky atd. Na nočník se sedne, vykaká, vyčůrá a jde se dál.
Dcerunku máš ještě maličkou, nechápe co po ni chceš. I kdyby se ji to třeba povedlo tak za chvilku už neví, že se maminka radovala nebo tleskala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se zdá, že čím víc rodiče chtějí, aby dítě na nočník chodilo, tím míň se mu chce. My jsme malýho nenutili. O nočníku věděl, měl ho v pokojíčku. V 18m se odplenkoval sám, ze dne na den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi te nepotesim, ale dcera do nocniku odmitala curat ROK. I tam sedela a nevadilo ji to, jen necurala. Zadna motivace nepomahala. Nekdy kolem druheho roku ji to seplo a ze dne na den tam zacala curat temer pokazde, co tam byla vysazena.
Ovsem ted je ji 2,5 a mohu odprisahnout, ze nevykakala se do nocniku zatim nikdy. Do pleny ano, na travnik ano, na dlazbu ano, na koberec ano, do nocniku ne. Vcetne situaci, kdy ji posadim na nocnik, ona se vycura, vyzada plinu a do dvou minut hlasi, ze v pline je bobek. Uz solidne mluvi, takze mi i povyklada, ze bobek patri do nocniku nebo do zachoda (s redukci), ale stejne ho tam nikdy neudela, navzdory veskere motivaci.
Takze ve 14 m bych se vuuubec neznepokojovala. Ja v jejich 30 m uz se znepokojuji velmi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim ze je ještě mala a taky nečekam, ze bude za 14 dni bez plin. Ale chtěla jsem ji ukazat, k čemu to je, to by se to ale muselo aspoň jednou povést. Mam tedy nocnik zatim uklidnit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii Držím palce a nenech se znepokojit těmi maminkami, jejichž děti mají dost času nebo jsou bezchybné ze dne na den. My chodíme na nočník - ano sám si „říká!!“ od 7m na kakání a teď přes léto jsme s restrikcemi zvládli i čurání (hodně jsme se stěhovali apod tedy jsme začínali tolikrát…) Dítě to chápe!! A z mé zkušenosti stačí jednou chvááálit až do nebes a když už začínáš po 10 jako já
vzala jsem na pomoc lentilky a byla to rychlovka
Doma 100% tedy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidne bych uklidila a vytahla casem. Dokud ona sama chtit nebude, muze se matka stavet na hlavu. A bohuzel to plati nejen pro nocnik ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám třetího potomka a dělám to co u dvou starších. Sundám plenku a nařídím si minutky do prvního čůrání, ať do nočníku nebo na zem, po 10 minutách. Když se nám to povedlo vychytat do nočníku, tak přiznávám, dělám pomalu indiánský tance, jakože mám radost, to se ví že jí mám doopravdy. Taky proto malej, když sedí na nočníku říká, že dělá jupííí
. A mám tu pro něho sojový suk a vždycky mu ukrojím plátek. Sám si ale ještě neřekne, nebo spíš nenaznačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo, na nektery dite zabere pochvala a lentilky, na nektery nezaberou hlasite tanecky cele rodiny a kilo cokolady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii Mně teda přijde, že je ještě mrňavá
U nás byl nočník bezva hračka, když byl malej ve větu tvé dcery, nejlépe jako klobouk na hlavě. Později to pochopil, ale odmítal. Nakonec nechodil na nočník vůbec, vv necelých 2 letech doslova ze dne na den začal chodit na záchod s redukcí (líbily se mu na něm obrázky žabek, ty měl rád).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk mám pripraveny všechno, porad to ale sakrys nemuzu použit, chytit to do nocniku mi přijde jako totální scifi;) tváři se jak andilek a když se zvedne, je pod ni louzicka;)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii nechala jsem to na dítěti a do 2,5 let byli bez plínek přes den všichni - mám 4 děti a nejmladší 2 roky je kompletně bez plínek po měsíci co jsme zkusili. Vždy jsem zkusila a když to nešlo, schovala jsem nočník na později. Nikdy jsem nenutila ani nevysazovala, přišlo mi to zbytečné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii píše:
Ja vim ze je ještě mala a taky nečekam, ze bude za 14 dni bez plin. Ale chtěla jsem ji ukazat, k čemu to je, to by se to ale muselo aspoň jednou povést. Mam tedy nocnik zatim uklidnit?
já bych ho uklidila. Nebo zkus ranní čůrání, ale musíš teda vyskočit z postele co malá pípne, rychle odstrojit a posadit. Ale určitě se tím netrap, opravdu má ještě čas.
@maminka miminka jak si v 7 měsících říkal? nerýpu jen se ptám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SlépkaD Bohuzel stejne jako ted. Asi po tydnu zacal tak jako brucet nebo jak to popsat a dela to i ted kdyz treba jedeme autem, zacne brucet, zastavim a kadi do travicky. Ten zvuk je furt stejny. Musim ale rict ze zatimco kakani pochopil v 7m a od te doby vazne jen do nocniku (uz dobre sedel) s tim curanim to byl/je horor!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rezii ja te naprosto chapu - ten rok jsem saskovala, protoze jsem potrebovala chytit moc kvuli kultivaci, museli jsme nosit minimalne jednou do mesice a pokazde to byl priserny boj, ona proste do nocniku curat absolutne odmitala. Nahanela jsem ji se zkumavkou po byte, protoze byla schopna drepet na nocniku hodiny a ani kapka, jsem si jista, ze to zadrzovala schvalne. Nepomahala pustena voda, sprchovani nozicek, prolivani litrama tekutin, nepomahala motivace v podobe pamlsku, ktery miluje, slibeni pusteni oblibene pohadky nebo razitka na rucicku (ve vsech ostatnich ohledech nejvetsi odmena). Akorat necurala a vztekala se, ze nema pamlsek, pohadku a razitko. A pak se jednoho dne z niceho nic vycurala. a pri dalsim vysazeni zase. A zase. Ze dne na den, sama od sebe, nedelala jsem vubec nic jinak, to ona se rozhodla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit