Zadržovaní kadění - jak postupovat pak ve školce

7811
19.8.14 17:57

Zadržovaní kadeni,jak postupovat pak ve školce

Ahoj všem četla jsem už hodne temát na podobný příspevek, ale dovolím si založit svuj.Muj syn 3,5 neustale zdaržuje kadeni za den ma ve slipkách bobek mezi pulka alespon 5×, občas jednou za týden se vykadi na nočník, ale nekdy i venku na vycházce do slipku jsem z toho už dost na nic.doma když se mu chce tak letí do pokojiku za rožek tam se drži mezi nohama a čeka až ja vyletim. Já jsem ted v 29 týdnu a jsem z toho dost na nic. Navíc mam hruzu co ve školce od zaří, jak to řešit s učitelkou? hodne lidi me řikalo že zatloukat zatloukat, že by me ho vratily zpatky nebo jim řict že mate taky a taky problem? Minulou sobotu se vykadil na nočnik dostal lizatko, pochvalila sem ho ale hned za dve hodiny na me v restauraci křičí že ma hovno, človek by se hanbu propadl venku, ja vim že za to nemuže ale tolikrát za den když to udela je to na palicu, navic když sem ted tehotna jsem z toho dost na nic, vim že za to nemuže že to přejde, me přijde že už nam ani ten glicerinovy čipek nepomáha, uživa laktulozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
19.8.14 18:14

Naopak nezatloukat. Psychogenní zácpa je běžný jev, určitě ve školce nebude první. Určitě říct, poprosit, ať ho neztrapňují, ale ať se chovají normálně. Promluv si i s pediatrem nebo pohledej diskuze s radama. Fakt je toho tady spousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30324
19.8.14 18:32

Náš malý měl problémy s kakáním chvíli. Když nemohl vydržet pustil to do slipů a řešili jsme to tak, že jsme to neřešili. Jak jsem to zjistila nebo to nahlásil, tak jsem ho bez blbých řečí vzala, umyla ve vaně, převlékla, vyprala slipy a bylo. Za pár týdnů na to přišel a teď si sundá i plenu co má pro jistotu na spaní a jde se vykakat do nočníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
19.8.14 18:32

Možná je to v dnešní době běžný jev, ale ve školce si ho nenechají. Mají tam na starosti i další děti a nemůžou celý den lítat za jedním dítetem s bobkem u zadku. A hlavně z hygienických důvodů je to velký problém. Každé místo, kam se chlapec posadí se musí uklidit a dezinfikovat. My máme ve školce adaptační lhůtu 3 měsíce, pokud by to nezlepšilo, byl by ze školky vyloučen. Při počtu 28 detí ve třídě se tohle obtížně zvládá. Držím palce, ať se to spraví, co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
19.8.14 18:34

Ve 3,5 letech na nočník? taky bych se nevykadila s koleny pod bradou. Trénovat, trénovat, trénovat, neboť ve školce bude mít problém. A vřele doporučuji záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.8.14 18:50

Dezinfikovat každé místo kam si sedne s malým bobečkem u zadku? Však když je na to neupozorní, tak si toho ani nevšimnou.. No líná huba, holý neštěstí. Rozhodně bych nezatloukala. Jak tu čtu diskuze, tak opravdu záleží na konkrétní školce a učitelkách. Někde jsou ochotné i navlíkat na spaní pleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
19.8.14 19:27

@neumisa já sem rada že si sedne aspon na nočník, na zachode řve a tam nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
19.8.14 19:28

@Sibyla0 @Kyslíková tak nevim jak to vyřešit, připada me že je to hrší a horší, doktor tady ted dlouho nebyl, budu se muset poradit, jenže co s nim nepomáha apsolutne nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26271
19.8.14 19:28

@j.borufka
tak mu to na tom záchodě zpříjemni - kup redukci, nalep ozdoby, seď tam s ním. Ten nočník mi přijde dost nepohodlný pro dítě té velikosti. Stejně se to bude muset naučit, ve školce nočníky nejsou.

Příspěvek upraven 20.08.14 v 07:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.8.14 19:42

@j.borufka hm oni v tomhle doporučují návyk na pravidelné kakání. Takže třeba každé ráno pustit pohádku a posadit ho? V papírech z proktologie se to taky píše. Nám to teda přeškrtala, chodili jsme s jiným problémem, oni tomu říkají defekační režim, hlavně se zaměřit na jídlo (to platilo i pro nás) plus ten nácvik vyprazdňování. Po snídani čípek a za dvacet minut ho posadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.8.14 19:57

Příspěvek upraven 25.05.15 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
19.8.14 21:22

Určitě ve školce nezatajovat :! Já sem to napsala klukovi jak do papírů(dotazníků o všem možném) tak jsem si o tom promluvila hned první den s jeho učitelkou…a školka mu opravdu pomohla nehodu měl jen jedinkrát jinak nee a i kakání doma se zlepšilo… žádné protesty nic prostě si sám dojde a jen chce utřít dupu… jo a u obou kluků unás platí že chtějí být sami jinak nic nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.8.14 21:29

Rozhodně to nezatloukej, to je hloupost…a učitelky fakt nejsou hloupé.. (teda většinou) A není problém se dítěte zeptat jestli se pokakává i doma, že jo? To by pak byl celkem trapas, kdyby ty jsi tvrdila, že TO dělá jen ve školce…
A hlavně tím zaděláš problém učitelkám…drby, pokud se to roznese ve školce: „Slyšela jste to??? Že prý se začal Pepíček ve školce pokakávat? No to si na něj ty čůzy (myšleno učitelky) určitě zasedly a jsou na něj zlé!“ A učitelky jsou v tom tentokrát nevinně…případně to bude řešit ředitelka…Proč se jim dítě pokakává, co se ve třídě děje, když matka tvrdí, že to doma nedělá… :nevim:
Tolik k zatloukání…jinak souhlas s @Fima ohledně pomoci dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
20.8.14 07:35

@neumisa malej si proste na ten zachod nesedne i když tam ma všechno, vim že ve školce nočniky nejsou ale on je dost přispusobivej co delaji jiny delá taky, z toho strach nemám že by nechodil pak na zachod, on potřebuje čas a ja mu jej davam, ja sem rada že se vykadi do toho nočniku i když je tak velky než aby to dal nekam na koberec což umi taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
20.8.14 07:37

@Fima jo už si vzpominám,,me to řikala taky jedna pani znama lečitelka jak to ma s tim konečnikem a je to přesne tak jak jsi napsala, myslím si asi taky že je lepší to řict, malej je zvyklej chodit spiš večer na zachod, rano se me nevykadi po ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze