Finance a druhé dítě

69
23.10.16 15:27

Finance a druhe dite

Ahoj holky,
rada bych znala vas nazor. Chtela bych druhe dite, ale bojim se financi. Kdybych byla znova na materske(nyni pracuji), tak by nas mesicni prijem po odecteni vsech nutnych poplatku, byl 17 tis cisteho na vsechno( jidlo, drogerie, lekarna, volny cas). Myslite, ze pro 4 clenou rodinu je to adekvatni suma nebo je to malo? A s jakou castkou mesicne hospodarite vy? Nemam vubec predstavu. Klidne piste i anonymne.
Dekuji za vase reakce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.10.16 15:33

Ahoj…já bych se přidala s dotazem, jestli nevadí…my tedy ještě nemáme žádné dítě, ale do dvou let bychom chtěli první…teď si budeme kupovat nové auto a měli bychom splácet cca 7 tis. měsíčně…auto je v hodnotě 525 tisíc a já se trochu obávám toho, že až budu na mateřské, tak že nám partnerův příjem nebude stačit…včera jsme to tak nějak zhruba počítali a vyšlo nám, že po odečtení všeho (bydlení, poplatky, benzin, splátka auta) by nám zbylo asi necelých 10 tisíc. Já jsem ohledně financí hodně opatrná, ráda šetřím a mám nějakou rezervu, ale bojím se toho období na mateřské…raději bych zvolila levnější auto, ale to mi u partnera neprojde :think: jak byste se na to dívaly vy?

• Citovat
  • Upravit
785
23.10.16 15:34

Ahoj, mne to nepřijde tak málo. Kolik je prvnímu dítěti?
Ja mám pro sebe a dceru 6 let cca 18000

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
23.10.16 15:36

Jsme doma čtyři a každý měsíc to vychází jinak. Třeba v zimě docela ušetříme, není moc počasí a tak nikde netrajdáme, v létě je to samý výlet, v sezoně jahod děti denně sní dvě kila a podobné nadvýdaje. Takže limit je 12-18 tis. Samo taky záleží na tom co preferujete ať už ve stravě, v kulturním vyžití, koníčcích a pod. Jedna moje kamarádka je s mužem sama a 30tis je pro ni standart :mrgreen: A další se s dvěma dětmi a mužem vejde do deseti a ještě jí zbude.
Tohle se špatně paušualizuje, co je pro jednoho dost může být pro jiného málo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 15:38

@Longiana já jsem teď doma končí mi mateřská, takže 3 letý 6 letý, my tak hruba máme, když odečtem všechny poplatky a nám to stačí..
Nežijem z hubu do ruky, jak se říká, předělávali jsme rodinnný dům, dvakrát ročně jeden na dovolenou- zimní 5 dní Jeseníky, letní spíš tady a nebo Slovensko týden..
takže npeřijde mi, že je u nás nouze.. Samozřejmě si nemůžem koupit cokoliv, ale máme vše co potřebujem - pro nás…
I teď před Vánocemi, podařilo se nám odložit nemáme nějaké nouze, že nemáme z čeho něco koupit..

• Citovat
  • Upravit
69
23.10.16 15:39

@Kirstenn Mala ma 3,5 roku. Ted chodim do prace, takze je to financne fajn, ale na materske to bude zas horsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27665
@Anonymní píše:
Ahoj…já bych se přidala s dotazem, jestli nevadí…my tedy ještě nemáme žádné dítě, ale do dvou let bychom chtěli první…teď si budeme kupovat nové auto a měli bychom splácet cca 7 tis. měsíčně…auto je v hodnotě 525 tisíc a já se trochu obávám toho, že až budu na mateřské, tak že nám partnerův příjem nebude stačit…včera jsme to tak nějak zhruba počítali a vyšlo nám, že po odečtení všeho (bydlení, poplatky, benzin, splátka auta) by nám zbylo asi necelých 10 tisíc. Já jsem ohledně financí hodně opatrná, ráda šetřím a mám nějakou rezervu, ale bojím se toho období na mateřské…raději bych zvolila levnější auto, ale to mi u partnera neprojde :think: jak byste se na to dívaly vy?

to je dost málo, potřebujete fakt auto za půl mega? nešla bych do toho ani náhodou spočti si kolik stojí jen sunar pokud nebudeš kojit a plenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12914

Po odečtení všeho nutného je to částka více než dostatečná. Spíš docela luxusní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
23.10.16 15:41

@bozska-mrcha jo to mas naprostou pravdu. Kazdemu vyhovuje neco jineho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
23.10.16 15:43
@Longiana píše:
@Kirstenn Mala ma 3,5 roku. Ted chodim do prace, takze je to financne fajn, ale na materske to bude zas horsi

To bude, ale nechodí ještě do školy, to jsou pak výdaje úplně někde jinde. Šla bych do toho.
Nám to stačí tak akorát, ale dám dost za výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 15:43

@Longiana já mám kamarádku, mají stejné příjmy jak my, řekla bych, i výdaje a stejně mi pokaždé, když se sejdem říká, jak je možné, že ušetříme na dovolenou, že oni nemůžou našetřit..
A třeba mě nepřijde, že musíme extra šetřit, a brát si od pusy, aby nám vyšlo na Vánoce, a na zimní dovolenou.. Trochu šetření jo..
takže každá rodina i jinak hospodaří..

• Citovat
  • Upravit
26861
23.10.16 15:44

@Longiana Pokud temi nezbytnymi vydaji myslis i naklady na bydleni vcetne inkasa, tak si myslim, ze 17 tis. na zbytek je v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@ka2ka
Samozřejmě, že nepotřebujeme…ale to holt chlapovi nevysvětlíš :roll: jako auto je super, to jo, ale mohli bychom mít stejně výkonné bez různých asistentů a vyhřívačů sedadel i za 400 tis. třeba…ale nepočítala jsem do toho ještě mateřskou a rodičák. Pokud budu mít stálý příjem jako mám teď tak podle kalkulačky budu mít těch 28 týdnů mateřskou asi 17tis. plus rodičák.

• Citovat
  • Upravit
2962
@Anonymní píše:
Ahoj…já bych se přidala s dotazem, jestli nevadí…my tedy ještě nemáme žádné dítě, ale do dvou let bychom chtěli první…teď si budeme kupovat nové auto a měli bychom splácet cca 7 tis. měsíčně…auto je v hodnotě 525 tisíc a já se trochu obávám toho, že až budu na mateřské, tak že nám partnerův příjem nebude stačit…včera jsme to tak nějak zhruba počítali a vyšlo nám, že po odečtení všeho (bydlení, poplatky, benzin, splátka auta) by nám zbylo asi necelých 10 tisíc. Já jsem ohledně financí hodně opatrná, ráda šetřím a mám nějakou rezervu, ale bojím se toho období na mateřské…raději bych zvolila levnější auto, ale to mi u partnera neprojde :think: jak byste se na to dívaly vy?

tak tohle je opravdu na uvazenou pri vasich prijmech si kupovat tak drahe auto, do toho bych rozhodne byt vama nesla, radeji koupit levnejsi ojete. Deset tisic na mesic je dost malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.16 15:46

@JanulaM
My máme příjmy dobré…teď…jsme oba čerstvě zaměstnaní (po škole) a máme kolem 48 tis. čístého…ale samozřejmě, že až vypadne jeden příjem, tak to tak růžové už nebude.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex