Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Na automatech nevyhrajes, fakt NE. Větší příjem se zajišťuje prací. Jestli chceš spořit tak si zaloz spořicí účet kde na ty peníze nemůžeš sahat.
@Anonymní píše:
Zacnu od zacatku…
ano, jsem uplne blba k*ava! Nechala jsem se zlakat VYHERNIMA automatamazacalo to reklamou na volne toceni. Z volneho jsem presla na vkladani penez za 100,– pak jsem si to spocitala za mesic a byla jsem na sebe nastvana. Takze jsem se rozhodla, ze to chci zpet. Samozrejme jsem do toho zahucela jeste vic. Kor kdyz jsem videla, ze jsem neco vyhrala. Za tri mesice jsem tam nechala 40 tis.
Stydim se za sebe hrozne moc. Jenze jsem si uvedomila, ze muj chtic proc to hraju jen ten, ze chci mit penize ktere mam bokem. A myslela jsem si asi, ze tato hra mi to poskytne, ze budu mit vic penez nasetrene bokem. Ja vim ze je to uplna hovadina! Jenze me ten chtic uplne pohltil, proste na me to asi funguje tak, jak ma. Muj problem financi je ale cely zivot. Rikam si jak budu setrit, kdyz neco mam nasetreneho, tak mi to prijde malo, a jsem schopna ty penize utratit, protoze to jako by nema,, cenu" drzet tak maly obnos. Dam si nejaky strop ktery si dam, ktery si chci davat bokem a kdyz to nejde, tak se pak stane tady to, ze to vlastne nema cenu. Jsem clovek co chce vse hned a kdyz to nemam tak to pro me ztraci vyznam. A ty automaty jsou presne to co to ve me vyvolali.Lehka moznost si zajistit vetsi prijem, protoze to muzu udelat hned ted a nemusim cekat 1× mesicne na vyplatu, kdy se mi ani nepodari dat bokem treba to co prave chci.
To je muj problem a ja nejak nevim, jak na to vse koukat. Pritom ja si sporim, snazim se.
Vykašli se na nějaký automaty, vždytˇsama určitě víš, že je to cesta do pekel. A ne, není to lehká možnost, jak si zajistit vyšší příjem. Zničí tě to.
To na vim, ze to je samozrejme kravina. A sporeni mam, mam dve sporeni. Ale pak se snazim sporit penize bokem, na takove vy klasicke potreby. Oprava auta apod. Vsak si taky rvu vlasy a nechapu se. Kolem me je lidi co hrali a nikdy jim to neprineslo nic dobreho.
Takovejch co si tohle mysleli už bylo, prošustrovali v tom výplatu za výplatou, celé úspory, rozprodali co se dalo, zadlužili se, přišli o domov, práci, veškeré vztahy…gamblerství se to jmenuje a je to duševní porucha
Skvělá možnost udělat tlustou čáru. Uvědomuješ si, že to není dobrý, i jsi schopná identifikovat, proč tě to přitáhlo, to je dobře.
Koukání se zpět a trhání vlasů nic zpětně nevyřeší. Ale může to vyřešit budoucnost tím, že si teď řekneš “no jo, tak jsem to zkusila, jsem trubka, jako zkušenost stačilo”. Podle úvodního příspěvku v tom nejsi tak hluboko, aby to nešlo zvrátit, držím palce!
![]()
Je super, ze sis to uvědomila uz po trech mesicich
![]()
Hele, tyhle veci jsou delany pravé tak, aby byly navykovy. Obcas ti to hodí nejakou kacku, vyplavi se dopamin (zkus si vyhledat o dopaminovy závislosti a dopaminovem pustu), takze pak hrajes fal. A blik, najednou jsou v tom desitky tisic.
Zkus zajit do nejakeho centra pro podporu zavislych. Byva to zdarma, mozna i anonymni, popovidas si tam s odbornikem, ktereho zivi pomahat lidem co do toho spadli. On te urcite nejak nasmeruje a poradi ti, nez bude pozde..hlavne to res
, určitě ses silna zenska a nakonec se z toho vyhrabes.
Precti si od Sarky Medkovy Cestu do blikajiciho pekla. Je to moje spoluzacka ze zs, automaty malem znicily ji i jeji rodinu.
@Kfětoslava nemam…
@Tarjei Akorat ji ctu. Musim rict, ze ji hodne chapu, v tom ze doufa ze vyhraje, ze to urcite padne. Ona, uz teda jela trochu jiny level.
@broskvová zmrzlina To si rikam prave. Ze se toho uz nechci dotknout, ne kvuli tomu ze bych prohrala a nebo vyhrala, ale kvuli tomu, ze by to bylo fatalni do budoucna. Je nejveritelny, jak silne to je.
@andrasteia Dekuji, na ten dopamin se podivam.
@MM282 no,dopadlo to s ni dobre, brzo ji vyjde druha knizka…
Já si teda úplně nemyslím, že bys byla gamblerka. Tvůj hlavní problém je to „všechno nebo nic” nastavení. To ode zdi ke zdi, buď to budu mít hned, nebo to nemá cenu. Teď fabuluju: projevuje se to ještě jinde, nebo jen ve financích? Jsou tyhle tvé cíle (kterých když hned nedosáhneš, tak to vzdáváš) vůbec realistické? Nekladeš na sebe třeba trochu moc vysoké nároky, které logicky následuje pocit selhání?
Myslím, že tohle bys měla řešit. Ty automaty jsou jen následek tohohle…
Zacnu od zacatku…
zacalo to reklamou na volne toceni. Z volneho jsem presla na vkladani penez za 100,– pak jsem si to spocitala za mesic a byla jsem na sebe nastvana. Takze jsem se rozhodla, ze to chci zpet. Samozrejme jsem do toho zahucela jeste vic. Kor kdyz jsem videla, ze jsem neco vyhrala. Za tri mesice jsem tam nechala 40 tis.
Stydim se za sebe hrozne moc. Jenze jsem si uvedomila, ze muj chtic proc to hraju jen ten, ze chci mit penize ktere mam bokem. A myslela jsem si asi, ze tato hra mi to poskytne, ze budu mit vic penez nasetrene bokem. Ja vim ze je to uplna hovadina! Jenze me ten chtic uplne pohltil, proste na me to asi funguje tak, jak ma. Muj problem financi je ale cely zivot. Rikam si jak budu setrit, kdyz neco mam nasetreneho, tak mi to prijde malo, a jsem schopna ty penize utratit, protoze to jako by nema,, cenu" drzet tak maly obnos. Dam si nejaky strop ktery si dam, ktery si chci davat bokem a kdyz to nejde, tak se pak stane tady to, ze to vlastne nema cenu. Jsem clovek co chce vse hned a kdyz to nemam tak to pro me ztraci vyznam. A ty automaty jsou presne to co to ve me vyvolali. Lehka moznost si zajistit vetsi prijem, protoze to muzu udelat hned ted a nemusim cekat 1× mesicne na vyplatu, kdy se mi ani nepodari dat bokem treba to co prave chci.
ano, jsem uplne blba k*ava! Nechala jsem se zlakat VYHERNIMA automatama
To je muj problem a ja nejak nevim, jak na to vse koukat. Pritom ja si sporim, snazim se.