Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,Trápí mě jedna věc a to hrozná osamělost. Mám dítě 3 rok, když to byl mrnousek, tak všichni z rodiny pořad chtěli jezdit na navstevy. Tehdy mi to bylo hodně nepříjemné, chtěla jsem chvíli klidu s dítětem. Teď když už to není mimimko, jakoby se slehla země. Nikdo nenapíše a když už chtějí vidět dítě, tak si ho chtějí vzít ven, abych u toho nebyla já. Už předtím bylo vidět, že všechny zajímá jen dítě a já ne. Ze začátku rodicaku jsem měla alespoň kamaradku a s tou jsme se hodně scházely a psaly si. Ani to už teď není pravda, občas si pošleme nějakou fotku, ale potkat se nechce. Našla si jiné kamarádky…a ja jsem teď ve fázi, kdy je mi hrozně smutno, chtěla bych s nekym pokecat, ale očividně všechny jen obtezuji. Jak je možné, že jednu chvíli je to tak a za rok je vše jinak.
Taky se mi často stává, že na mě nekdo zapomene. Zapomene zavolat, napsat, dokonce jsem kontaktovala lecitelku a ta mi napíše „Já jsem Vás léčila?“.
Snažila jsem se navázat i nové kontakty, ale nějak to vždy nedopadne…
tak jdi do práve, ne, když má dítko tři roky. Já si taky beru malého i ven, abych dceři pomohla a ona si mohla chvíli udělat něco bez něj nebo prostě jen sednout a nic nedělat
Místo vyhazování peněz za šarlatány v podobě léčitelů bych na tvém místě zainvestovala do kvalitní psychoterapie.
Tak dítěti jsou tři roky, tak jednak předpokládám, že určitá část lidí, co měli dítě, je v práci a už nemá tolik času.
A navíc, když jsi tak strašně chtěla být jen s dítětem, tak jsi to asi dávala najevo a teď sbíráš důsledky. Pokud mám být upřímná, mě by taky nezajímal člověk, který mi docela dlouhou dobu dával najevo, že ho svojí přítomností obtěžuji.
Tak pokud ses těch lidi stranila, tak se nedivím, že ztratili zájem ![]()
Takhle to dopada, kdyz uzkostlive matky dite x mesicu/let prakticky izoluji od rodiny a pak se strasne divi, ze jsou mu najednou tri a nikdo k tomu diteti nema vybudovany vztah. Navic je zrejme, ze nechteji byt s tebou, kdyz dite si obcas berou, ale bez tve pritomnosti.
Vykasli se na lecitele a zacni pomalu budovat vztahy na trochu jinych zakladech.
Kde tam je tatínek toho dítěte? Působíš hrozně osaměle. ![]()
Jak sis lidi odradila, tak bys zase měla začít navazovat kontakty.
A co by si s tebou kdo povidal? Jsi ufňukaná, nespolečenská a jediný středobod tvé existence je dítě, kvůli kterému jsi od sebe všechny odehnala. Tak to máš, máš svého ňuňánka jen pro sebe a nikdo tě neotravuje.
@terien píše:
A co by si s tebou kdo povidal? Jsi ufňukaná, nespolečenská a jediný středobod tvé existence je dítě, kvůli kterému jsi od sebe všechny odehnala. Tak to máš, máš svého ňuňánka jen pro sebe a nikdo tě neotravuje.
Ty musíš mít nějaký velký problém sama se sebou, že jsi tak zlá.
@ZuzaM píše:
Ty musíš mít nějaký velký problém sama se sebou, že jsi tak zlá.
To víš, že jo ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím maminky,Trápí mě jedna věc a to hrozná osamělost. Mám dítě 3 rok, když to byl mrnousek, tak všichni z rodiny pořad chtěli jezdit na navstevy. Tehdy mi to bylo hodně nepříjemné, chtěla jsem chvíli klidu s dítětem. Teď když už to není mimimko, jakoby se slehla země. Nikdo nenapíše a když už chtějí vidět dítě, tak si ho chtějí vzít ven, abych u toho nebyla já. Už předtím bylo vidět, že všechny zajímá jen dítě a já ne. Ze začátku rodicaku jsem měla alespoň kamaradku a s tou jsme se hodně scházely a psaly si. Ani to už teď není pravda, občas si pošleme nějakou fotku, ale potkat se nechce. Našla si jiné kamarádky…a ja jsem teď ve fázi, kdy je mi hrozně smutno, chtěla bych s nekym pokecat, ale očividně všechny jen obtezuji. Jak je možné, že jednu chvíli je to tak a za rok je vše jinak.
Taky se mi často stává, že na mě nekdo zapomene. Zapomene zavolat, napsat, dokonce jsem kontaktovala lecitelku a ta mi napíše „Já jsem Vás léčila?“.
Máš manžela? Máš rodiče? Sourozence? Vy se nestýkáte? Nemáte s manželem žádné společné známé? Chápu, že se cítíš osamělá, ale zkus ostatní kontaktovat sama, navázat na dřívější vztahy, zvát je k vám domů na návštěvu. Najdi si nějaké cvičení, jestli manžel pohlídá, jezděte někam na výlety, choďte do společnosti. Možností je spousta.
Tak lecitelka ma asi stovky klientu, nemuze si pamatovat kazdeho, kdo ji napise. Jinak proc nejdes do prace a dite do skolky? Kde je otec ditete?
Na rodinu se vykašli, pokud si chtějí brát jen dítě bez tebe a najdi si v místě, kde bydlíte kamarády, kteří vás budou brát oba i s dítětem. S nimi pak choďte na hřiště, výlety a tak. Jak bude ve školce, už se seznámíš snadno. To bude dobrý, uvidíš. ![]()
Zdravím maminky,
Trápí mě jedna věc a to hrozná osamělost. Mám dítě 3 rok, když to byl mrnousek, tak všichni z rodiny pořad chtěli jezdit na navstevy. Tehdy mi to bylo hodně nepříjemné, chtěla jsem chvíli klidu s dítětem. Teď když už to není mimimko, jakoby se slehla země. Nikdo nenapíše a když už chtějí vidět dítě, tak si ho chtějí vzít ven, abych u toho nebyla já. Už předtím bylo vidět, že všechny zajímá jen dítě a já ne. Ze začátku rodicaku jsem měla alespoň kamaradku a s tou jsme se hodně scházely a psaly si. Ani to už teď není pravda, občas si pošleme nějakou fotku, ale potkat se nechce. Našla si jiné kamarádky…a ja jsem teď ve fázi, kdy je mi hrozně smutno, chtěla bych s nekym pokecat, ale očividně všechny jen obtezuji. Jak je možné, že jednu chvíli je to tak a za rok je vše jinak.