Náročné večery u školáka

Anonymní
27.2.23 09:48

Náročné večery u školáka

Řešila a vyřešila jste některá náročné večery s dětmi?
Už skoro 9 let čekám, kdy to přijde a nic. Každý večer s větou „jdi se převléct do pyžama“ začíná řev, scény, padá, ječí, brečí…
Chodí spát v sedm hodin.
Dítě má dysfazii a ADHD.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
433
27.2.23 09:56

Upřímně dávat svýho devítileťáka spát v sedm večer, tak mi scény dělá taky i bez ADHD. Co zkusit dát spát o něco později, třeba v 8? U nás se chodí třeba v půl devátý, v osm pyžamo a zuby a do půl devátý v posteli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.2.23 09:59

Není to brzo? Moje dcera dva a půl se jde v 7 koupat, v 8 spát, vstává v 6. Tak třeba není ještě unavený?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.23 10:03

Brzy to není. Posouvali jsme na dřív, protože v osm už je naprosto nepoužitelný.

• Citovat
  • Upravit
6445
27.2.23 10:06

Neni v 7 hodin brzo? Aha uz to ctu, ze je to schvalne. Ale stejne bych to zase zkusila posunout.

Příspěvek upraven 27.02.23 v 10:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
27.2.23 10:06

V sedm mi taky přijde brzo… Šestiletá musí být v osm najezená, umytá, v pyžamu a vyčištěné zuby. Pak si ještě může hrát v pokojíčku, večerku nechávam na ní, pokud ještě v devět svítí, jdu ji zahnat do postele, pokud se druhý den vstává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.2.23 10:08
@Anonymní píše:
Brzy to není. Posouvali jsme na dřív, protože v osm už je naprosto nepoužitelný.

No je, proto dělá scény. Ať je v 7 v pyžamu, ale spát může jít dýl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
27.2.23 10:14

Dcera 8 let usina kolem pul 10. V 7 mi prijde strasne brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
27.2.23 10:15

A kdyby po převlečení do pyžama a celkové přípravě na spaní nenásledovalo spaní, ale něco, na co se těší - společná hra, „večerníček“, eventuálně hra na mobilu, ale to už by byl v posteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
27.2.23 10:16

Dcera (10 let) a syn (6let) chodí spát ve 8 hodin. Ale mají od malinka režim, že v 7 hodin vykoupané, můžou si hrát. Dřív chodily spát až v 9 hodin, dceři to vyhovovalo, syn chodil do školky a spal po obědě, takže taky pohoda. Ale letos syn chodí do 1. třídy a byl začátkem roku dost unavený a z toho hodně nepozorný, takže jsem večerku posunuli. Dcera by mohla být dýl vzhůru, nemá problém ráno vstávat, ale syn se čertil, takže chodí stejně. Vstáváme v 6 hodin. S večerkou v 7 bych asi taky dost narazila. Navíc o víkendu mají prodlouženou večerku až na 10 hod. Pak tedy v neděli moc brzo spát nechtějí, ale syna mám pak problémy ráno budit. Ale já s nimi nediskutuju, prostě je to tak daný, takže občas brblají, ale mají smůlu :mrgreen: Ale nějaký extra scény, to neee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
27.2.23 10:16
@Anonymní píše:

Tak se připraví dřív a spát půjde v 8. Problém?

• Citovat
  • Upravit
7257
27.2.23 10:19
@Anonymní píše: Řešila a vyřešila jste některá náročné večery s dětmi?
Už skoro 9 let čekám, kdy to přijde a nic. Každý večer s větou „jdi se převléct do pyžama“ začíná řev, scény, padá, ječí, brečí…
Chodí spát v sedm hodin.
Dítě má dysfazii a ADHD.

On se předtím nekoupe nebo nesprchuje? Pak by totiž to oblečení do pyžama bylo logicky následující a řev by nebyl, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
27.2.23 10:21

My máme děti s disfazii. Od malá chodí spát v 8, jak přibývali sourozenci tak se tomu přizpůsobili, tak prostě to tak bylo nastaveno. Prostě v 8 jsou v postelích a já jdu číst. Ráno jsou pak dobře vyspané

• Citovat
  • Upravit
Mrs. S
27.2.23 10:23

@jannina1 každý den mi přijde zbytečné umývat dítě, ale máš pravdu kdyby si šel třeba umýt zuby, tak by měl určitý režim a věděl co bude. Ale tohle jde nastavit i kartičkama s časem. Tyhle děti prostě potřebují režim, znám to

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
27.2.23 10:46
@Uslava píše:
Tak se připraví dřív a spát půjde v 8. Problém?

Presne. Nebala bych se i podminky - kdyz budes v 7 pripraven, prevleknut, osprchovan, muzes byt do 8 vzhuru, pokud chces.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová