Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anais Brno píše:
Jak dlouho už cvicite? Já lituju, že jsme se k neurovyvojovce nedostali dřív…
Sice je na palici mít ty jeho senzitivní období v cyklu zase zpět, ale naopak ho to hrozně posouvá dopředu…
Můžu se zeptat, co ještě děláte? Klidně do zprávy
Uz koncime, mame asi posledni 3 tydny…ono to je takove komplikovanejsi, dg nemame zatim zadnou, krome takoveho obecneho „nerovnomerneho vyvoje“ s prvky vsemoznych dys…naplno se to zacalo projevovat az v prvni tride, takze jsme nejdriv jeli Maxika, pak jsme pridali tu NVS, do toho obcas hodime neco jineho, obecne na posileni (je i mirne hypotonicky), na stred tela, na propojovani hemisfer, pak klasika logopedii..nic z tech dalsich veci neni nejaky uceleny program, mame sikovnou spec. pedagozku, ktera se tim zabyva a vice-mene mi to pomaha zkoumat a hledat, co by nam mohlo pomoct. Ono ja to tak nejak davkuji, ani by neslo, abychom neco delali denne dalsich x hodin po skole, nastesti ty projevy u nej nejsou uplne silne, plus mu namerili vysokou inteligenci, ktera to castecne kompenzuje, takze se snazim ho zase uplne nezahltit povinnostmi, to by stejne podle me delalo vic skody nez uzitku
![]()
@Aleriga ty jsi fakt…podle sebe soudím tebe co. A číst neumíš, až se to naučíš dej vědět
Nastesti s timto nemame problemy. Jedem ale leta porad stejnou rutinu dokolecka. Stale stejne poradi cinnosti, takze dokud jsme doma a vse jede, jak ma, tak zadne sceny vecer, nic. Myslim, ze to vetsine deti, co jsou trochu jine, prospiva takto porad stejne, predvidatelne.
@beruska9 píše:
Uz koncime, mame asi posledni 3 tydny…ono to je takove komplikovanejsi, dg nemame zatim zadnou, krome takoveho obecneho „nerovnomerneho vyvoje“ s prvky vsemoznych dys…naplno se to zacalo projevovat az v prvni tride, takze jsme nejdriv jeli Maxika, pak jsme pridali tu NVS, do toho obcas hodime neco jineho, obecne na posileni (je i mirne hypotonicky), na stred tela, na propojovani hemisfer, pak klasika logopedii..nic z tech dalsich veci neni nejaky uceleny program, mame sikovnou spec. pedagozku, ktera se tim zabyva a vice-mene mi to pomaha zkoumat a hledat, co by nam mohlo pomoct. Ono ja to tak nejak davkuji, ani by neslo, abychom neco delali denne dalsich x hodin po skole, nastesti ty projevy u nej nejsou uplne silne, plus mu namerili vysokou inteligenci, ktera to castecne kompenzuje, takze se snazim ho zase uplne nezahltit povinnostmi, to by stejne podle me delalo vic skody nez uzitku![]()
Nemáme nějaké tajné dvojčata ![]()
No syn je na tom velmi podobně, první třída vydřená… teď se nám k tomu přidala angličtina a to je výzva, vlastně druhý cizí jazyk…
My teda máme neurovyvojovku, jsme tak v necelé polovině, chodil na EEG biofeedback, to bych řekla, že vliv na plynulost řeči a chodíme na Feuersteina…
Taky diagnostikovány nadměrný intelekt, tím se vysvětluje, proč byl vždy tak na hraně…
No v té škole je pořád na čem pracovat…
Příspěvek upraven 28.02.23 v 19:00
@Anais Brno píše:
Nemáme nějaké tajné dvojčata
No jasně na tom velmi podobně, první třída vydřená… teď se nám k tomu přidala angličtina a to je výzva, vlastně druhý cizí jazyk…
My teda máme neurovyvojovku, jsme tak v necelé polovině, chodil na EEG biofeedback, to bych řekla, že vliv na plynulost řeči a chodíme na Feuersteina…
Taky diagnostikovány nadměrný intelekt, tím se vysvětluje, proč byl vždy tak na hraně…
No v té škole je pořád na čem pracovat…
O tom biofeedbacku premyslim, ale zatim nejsme moc schopni to davat logisticky…videlas zmenu, jo? Kamaradka chodi taky, jako dospela, a chvali si to ![]()
@Oriseka píše:
Nastesti s timto nemame problemy. Jedem ale leta porad stejnou rutinu dokolecka. Stale stejne poradi cinnosti, takze dokud jsme doma a vse jede, jak ma, tak zadne sceny vecer, nic. Myslim, ze to vetsine deti, co jsou trochu jine, prospiva takto porad stejne, predvidatelne.
My jedeme taky pořád totéž. Řekla bych od mimina.
Jak jsme si vyzkoušeli včera, tak ani pozitivní změna neměla úspěch.
Dneska jsem zkusila obrázky.
Trochu mi přijde, že jsme zacyklení v tom špatném.
@beruska9 viděla jsem úspěch tak po prvních 10 sezeních, pak už bych řekla, že to moc efekt nemělo. Uvidím do budoucna…ale začínám chápat, že jim ty mozky do normálu prostě nedáme
ta hlava mu proste jede rychle…
@Anonymní píše:
My jedeme taky pořád totéž. Řekla bych od mimina.
Jak jsme si vyzkoušeli včera, tak ani pozitivní změna neměla úspěch.
Dneska jsem zkusila obrázky.
Trochu mi přijde, že jsme zacyklení v tom špatném.
Ja mam takove trochu odlisne ADHaDe nez je bezne. U nas ty ruzne problemy s oblekanim, jak jsou casto popisovane nejsou. Rutina kdyz jede rano, vecer, porad stejne, tak problemy nejsou. U nas se treba hrouti z domacich ukolu a nebo, ze bude muset na vojnu a do valky
. My celkove bojujem spis s hroznym negativismem. Kazde Hade ma neco.
@Oriseka píše:
Ja mam takove trochu odlisne ADHaDe nez je bezne. U nas ty ruzne problemy s oblekanim, jak jsou casto popisovane nejsou. Rutina kdyz jede rano, vecer, porad stejne, tak problemy nejsou. U nas se treba hrouti z domacich ukolu a nebo, ze bude muset na vojnu a do valky. My celkove bojujem spis s hroznym negativismem. Kazde Hade ma neco.
Negativismus známe taky. Často je špatně úplně vše a hlavně je hloupý, kazí nám život a vlastně se neměl narodit…
@Anonymní píše:
Negativismus známe taky. Často je špatně úplně vše a hlavně je hloupý, kazí nám život a vlastně se neměl narodit…
U nas jsem hloupa ja, kazim mu zivot, urazim ho, jsme chudi(jakoze mu vse nekoupim) atd. Ma hrozne svaciny. Jeho spoluzaci maji chipsy, susenky a bonbony a on chudinka ma rohlik se sunkou, jabko atd. Po vikendu bude zase pondeli a skola, takze proc pro to nefnukat uz v patek odpoledne.
@Oriseka píše:
U nas jsem hloupa ja, kazim mu zivot, urazim ho, jsme chudi(jakoze mu vse nekoupim) atd. Ma hrozne svaciny. Jeho spoluzaci maji chipsy, susenky a bonbony a on chudinka ma rohlik se sunkou, jabko atd. Po vikendu bude zase pondeli a skola, takze proc pro to nefnukat uz v patek odpoledne.
Jo, to taky. Z všechno můžu já. Koupila jsem mu špatné kalhoty, pořád mu všechno zakazuju…
@Oriseka píše:
Ja mam takove trochu odlisne ADHaDe nez je bezne. U nas ty ruzne problemy s oblekanim, jak jsou casto popisovane nejsou. Rutina kdyz jede rano, vecer, porad stejne, tak problemy nejsou. U nas se treba hrouti z domacich ukolu a nebo, ze bude muset na vojnu a do valky. My celkove bojujem spis s hroznym negativismem. Kazde Hade ma neco.
Jo tak všechno špatně znám taky… hlavně ve škole, tak to občas vypadá, že asi mají nejde skrytou mučírnu ![]()
Sotva otevře dveře, už to na mě sype…
Takže má mít ke všem bolistkam nachystané 3 hezké, fajn, dobré věci, které se ten den ve škole staly ![]()
@Anais Brno píše:
Jo tak všechno špatně znám taky… hlavně ve škole, tak to občas vypadá, že asi mají nejde skrytou mučírnu
Sotva otevře dveře, už to na mě sype…
Takže má mít ke všem bolistkam nachystané 3 hezké, fajn, dobré věci, které se ten den ve škole staly
Ja teda nechci vedet, co hezkeho fajn se stalo ve skole. Protoze to mi taky povida, ale podle neho je hezke fajn, kdyz nekdo neco udelal ucitelce atd. Takze „mami dneska to bylo super David hodil po ucitelce hadr“. U nas to byva tak, ze se mu tam nechce(podobne jako na trenink) a pote kdyz ho vyzvednu, tak to bylo celkem dobre. Krome dnu, kdy byla na nej ucitelka/vychovatelka strasne zla. Coz me teda nechava dost chladnou, protoze ja jsem pro neho vetsinou taky hrozne zla, protoze si musi uklizet pradlo a nekoupim mu mobil.
@Anonymní píše:
My řešili s jedním z dětí ekzémy. Měli jsme doporučené, aby se pouze sprchovalo čistou vodou a to maximálně ob den. Překvapivě nezapachalo. Praktikovali jsme to tak několik let.
Jelikož každé setkání s vodou znamenalo výrazné zhoršení ekzému, tak mi bylo opravdu úplně jedno, co si myslí okolí.
Ale jelikož máme babičku, co pozná „člověka, co se denně nemyje sprchačem“ a babička nic nepoznala a ještě mě chválila, jak děláme dobře, že neposloucháme doktorku a koupe se denne.
Já mám hrozný ekzém, stačí když teď opravovali zase někde trubky a netekla půl dne tepla a ruce zase popraskaly. Bavila jsem se o tom se svým imunulogem a říkal že denní umývání podporuje ekzém. Děti se můžou umýt kdy chtějí, samozřejmě jim to nezakazujeme se umývat
. A zuby si čistí. Sice někdy brblají ale to je normální v jejich věku