Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kolovratky ![]()
Dite s ADHD byva casto „casove slepe.“ Casu proste nerozumi jako „normalni“ clovek. Nepobira, jak plyne, nevi, co jak dlouho trva. Taky to mam nejspis doma, i kdyz dg jeste nemame potvrzenou. To proste ale cloveku, co s tim nema zkusenost, nevysvetlis ![]()
U nas trochu pomaha ta obrazkova rutina…ale i tak si prijdu zas jak kolovratek ja
Nicmene nic lepsiho jsme zatim nevymysleli.
Ale zakladatelko, jestli mate diagnozu a zadnou podporu, treninky atd, tak to je cesta do pekel…trvej na tom, at ti neco doporuci, nebo hledej sama. My delame neurovyvojovou stimulaci napriklad, neni to specificke pro ADHD, ale obecne na vyvoj mozku…a testuji par dalsich veci.
@Mgree píše:
To chodi spat hodne brzy, ani moje 6-leta dcera by nikdy nesla tak brzy spat. Jde kolem 9 a je to ok.
Kluk ti dela sceny, protoze by stejne neusnul, davej ho pozdeji.
Bože furt dokola
Čtete to vůbec?
@Mrs. S píše:
@Tamtama jako ten skoro 11lety, pokud ti jsou správně metříky? Zubům se u nás taky moc nedá na to dohlížíme, každý den se neumyvají. Ale teda on by nevydržel spát on je v 8, spí. To by jsem mu teda nedovolila
Ano, ten
@Anonymní píše:
Proto jsem to napsala do úvodního příspěvku a stejně se dozvím hlavně to, že chodí spát brzy.
Včera jsem zkusila těch osm. Změna je ta, že dneska už byly tři scény. Nestihl se nasnídat, protože je unavený. U převlékání odmítl triko připravené z večera.
Včera jecel úplně stejně. Nechtěl se sprchovat, nechtěl pyžamo. Je unavený a nemá na to sílu. Takže od šesti místo do sedmi jecel do osmi a do půl deváté nespal.
Tady pořád dokola opakujes, ze pozdější ukládání nefunguje, naopak zhoršuje. A přesně to „zkusíš“, ačkoli tady máš řadu jiných návrhů. Tomu nerozumím ![]()
@Sedmnactnulajedna píše:
Tady pořád dokola opakujes, ze pozdější ukládání nefunguje, naopak zhoršuje. A přesně to „zkusíš“, ačkoli tady máš řadu jiných návrhů. Tomu nerozumím
Ono to nebylo úplně dobrovolné. Nebyla jsem doma a přišla jsem v sedm. Manžel nedělal úplný dohled. Seděl a sdělil mi, že syn nespí a ječí už hodinu.
On na něj zkusil, „když se vykoupes, tak se se mnou můžeš podívat chvíli na televizi“. No a tím celou situaci zhoršil, protože syn jecel, že to nestihne, že je pomalý.
@Anonymní píše:
Ono to nebylo úplně dobrovolné. Nebyla jsem doma a přišla jsem v sedm. Manžel nedělal úplný dohled. Seděl a sdělil mi, že syn nespí a ječí už hodinu.
On na něj zkusil, „když se vykoupes, tak se se mnou můžeš podívat chvíli na televizi“. No a tím celou situaci zhoršil, protože syn jecel, že to nestihne, že je pomalý.
A chodí syn k psychologovi? Mě to nepřipadá normalni v 9letech takhle jančit. Možná i když je velký bych mu u těch činnosti co ho takhle rozčilují asistovala, aby to mel rychlejší a jednodušší, třeba mu nepustila vodu do vany, přinesla pyžamo do koupelny atd.
@beruska9 píše:
Kolovratky![]()
Dite s ADHD byva casto „casove slepe.“ Casu proste nerozumi jako „normalni“ clovek. Nepobira, jak plyne, nevi, co jak dlouho trva. Taky to mam nejspis doma, i kdyz dg jeste nemame potvrzenou. To proste ale cloveku, co s tim nema zkusenost, nevysvetlis
U nas trochu pomaha ta obrazkova rutina…ale i tak si prijdu zas jak kolovratek ja
Ale zakladatelko, jestli mate diagnozu a zadnou podporu, treninky atd, tak to je cesta do pekel…trvej na tom, at ti neco doporuci, nebo hledej sama. My delame neurovyvojovou stimulaci napriklad, neni to specificke pro ADHD, ale obecne na vyvoj mozku…a testuji par dalsich veci.Nicmene nic lepsiho jsme zatim nevymysleli.
Jak dlouho už cvicite? Já lituju, že jsme se k neurovyvojovce nedostali dřív…
Sice je na palici mít ty jeho senzitivní období v cyklu zase zpět, ale naopak ho to hrozně posouvá dopředu…
Můžu se zeptat, co ještě děláte? Klidně do zprávy ![]()
@Anonymní píše:
Proto jsem to napsala do úvodního příspěvku a stejně se dozvím hlavně to, že chodí spát brzy.
Včera jsem zkusila těch osm. Změna je ta, že dneska už byly tři scény. Nestihl se nasnídat, protože je unavený. U převlékání odmítl triko připravené z večera.
Včera jecel úplně stejně. Nechtěl se sprchovat, nechtěl pyžamo. Je unavený a nemá na to sílu. Takže od šesti místo do sedmi jecel do osmi a do půl deváté nespal.
Bere na ADHD léky nebo je bez medikace? Pokud to takto nezvládá, medikace by mu pomohla. Naše děti berou Concertu, skvěle jim zabírá. Raději píšu, že to není na utlumení. ADHD se netlumí, je třeba zrychlit fungování některých částí v mozku, protože pracují pomaleji než by měly. Tím se dítě zklidní a nemusí si zrychlovat fungování hyperaktivitou. Další se mi osvědčilo, připravovat děti na změnu činnosti - půlhodiny před spaním říkám, že za chvíli půjdou spát. Další je být klidný a pomoci jim. Zabráníš tím zásekům a výkyvům psychiky.
@Mrs. S píše:
@jannina1 každý den mi přijde zbytečné umývat dítě, ale máš pravdu kdyby si šel třeba umýt zuby, tak by měl určitý režim a věděl co bude. Ale tohle jde nastavit i kartičkama s časem. Tyhle děti prostě potřebují režim, znám to
Každý den umývat devitileteho kluka je zbytečné??? A já proč ti Češi tak smrdí…
@terien píše:
Tak tady je běžný, že se nemyjou ani dospělí, zuby si polovina nečistí, takže se není čemu divit, že k tomu nevedou ani děti
Jo. ![]()
@Mrs. S píše:Ha ha…
@jannina1 my teda děti každý den nemyjeme už kvůli jejich pokožce
@Mrs. S píše:
@Tamtama jako ten skoro 11lety, pokud ti jsou správně metříky? Zubům se u nás taky moc nedá na to dohlížíme, každý den se neumyvají. Ale teda on by nevydržel spát on je v 8, spí. To by jsem mu teda nedovolila
Aha. Zuby si necistite. A pak tady jsou diskuse nad tím, že je zubní péče drahá. A kaz je „genetika“. Ano, rodiče prasátka mají děti prasátka…
@Aleriga píše:
Ha ha…
A co takhle je umývat kvůli jejich okolí?
My řešili s jedním z dětí ekzémy. Měli jsme doporučené, aby se pouze sprchovalo čistou vodou a to maximálně ob den. Překvapivě nezapachalo. Praktikovali jsme to tak několik let.
Jelikož každé setkání s vodou znamenalo výrazné zhoršení ekzému, tak mi bylo opravdu úplně jedno, co si myslí okolí.
Ale jelikož máme babičku, co pozná „člověka, co se denně nemyje sprchačem“ a babička nic nepoznala a ještě mě chválila, jak děláme dobře, že neposloucháme doktorku a koupe se denne
.
Později to nefunguje.
Scény nedělá, že nechce spát…
V 19:00 zhasne. V 19:05 spí.