Finanční úřad výzva

273
17.3.20 13:47

Finanční úřad výzva

Ahoj holky, dneska jsem ve schránce našla tohle vůbec nevím co od toho mám čekat. Dopis mám na poště, tam se dostanu ale až zítra. Nevíte některá co by to mohlo být, ještě nikdy mi takový dopis nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
273
17.3.20 13:47

Foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
17.3.20 13:57

To může být cokoliv. Spíš popřemýšlej co si mohla nedodat, nepořizovali či neprodávali jste pozemek, stavbu, že bys neměla něco nahlášeno, nedoplatek na daních, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
17.3.20 13:58

Neměnila's adresu? Naposled mi od FÚ přišlo info o přesunutí spisu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
17.3.20 13:58

@Kristeeeen tak si zkus na finančák zavolat, že dopis máš na poště, ale vzhledem k současné situaci máš problém s vyzvednutím. na tom útržku máš číslo jednací, tak by ti mohli podat základní info podle něj :nevim: pokud tam teda někoho chytíš. pokud ne, tak vydržet do vyzvednutí dopisu z pošty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
17.3.20 14:09

@Martha03 @MrsNorris @sagina měnila jsem trvaly pobyt, mohlo by to byt ono?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
17.3.20 14:17

@Kristeeeen
Mohlo, koukni jestli teď spadáš pod jiný FÚ. Pokud ano, přesunuli ti spis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
17.3.20 14:26
@Kristeeeen píše:
@Martha03 @MrsNorris @sagina měnila jsem trvaly pobyt, mohlo by to byt ono?

Určitě mohlo, taky mně to takhle přišlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
19.10.22 11:01

Dotaz

Ahojte, pracuje tu někdo na finančním úřadu popřípadě je podnikatel? Přítelovi mají tento měsíc poprvé vracet nadměrný odpočet DPH. Nyní již vidíme na portálu, že to již zpracovali a na osobním daňovém účtu ho již odedneška vidíme. Za jak dlouho tak obvykle peníze přijdou na bankovní účet? Dále mám dotaz ohledně informací o daňovém subjektu. Vidíme tam v bankovních účtech normálně bankovní účet přítele, jenže u vrácení DPH na tento účet je napsáno ne. Při registraci přítel tento bankovní účet vyplnil, tak teď nevíme, zda nadměrný odpočet přijde normálně na bankovní účet nebo zda se musí požádat. Na finančním úřadu je hrozně nepříjemná paní co nemá čas nám odpovědět. Předem děkuji za odpověď :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16186
19.10.22 11:12

@Auhagenn chodí to k 25.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10254
19.10.22 11:33

@neila to píše správně, posílá se to kolem 25. dne měsíce následujícího. Tzn. pokud do 25.9. odešleš kontrolní hlášení za srpen, kolem 25.10. obdržíš platbu na účet uvedený jako daňový.
Pokud by to do 28.10. nepřišlo, tak bych finančák kontaktoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
19.10.22 11:36

@Premek_Orac Jojo to samozřejmě vím, spíš mě zajímalo jak to je když už vidím, že peníze jsou na osobním daňovém účtu. Hlavně mě teda plete to, proč je tam uvedený u toho vrácení DPH na tento účet ne :think:

• Citovat
  • Upravit
16186
19.10.22 11:40

@Auhagenn žádnou vratku týkající se DPH nečekej před 25. Chodí to téměř přesně, odchylka je jen pokud do toho padne víkend (stejně tak to platí i pro plátce). Kdyby to do 25. nepřišlo, tak bych volala na FÚ, protože tenhle měsíc to připadá na úterý, tudíž na zdržení není důvod. To „ne“ bych nebrala v potaz, může to být interní záležitost. Pokud je účet uvedený jako daňový, dorazí to na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Auhagenn
19.10.22 11:45

@neila Dobře díky moc za odpovědi :kytka: To že to dojde až 25 mi samozřejmě vůbec nevadí a ani mi o to zase tak nešlo, ale to,,ne" mě tam vcelku vyděsilo.

• Citovat
  • Upravit
15422
19.10.22 12:04
@neila píše:
@Auhagenn žádnou vratku týkající se DPH nečekej před 25. Chodí to téměř přesně, odchylka je jen pokud do toho padne víkend (stejně tak to platí i pro plátce). Kdyby to do 25. nepřišlo, tak bych volala na FÚ, protože tenhle měsíc to připadá na úterý, tudíž na zdržení není důvod. To „ne“ bych nebrala v potaz, může to být interní záležitost. Pokud je účet uvedený jako daňový, dorazí to na něj.

Náhodou nám se jednou za posledních 7 let stalo, že byla vratka na účtu už 24. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák