Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, váhám nad koupí kočárku Firkon Verona. Podle recenzí je hodnocený dobře, ale podle nějakých D-testů a článků píší, že není bezpečný. Je tu někdo, kdo ho má a byl s ním spokojený, nebo je to vážně jen chyták, že je levný, ale není vhodný?
Díky, Jitka
Nejnovější recenze z kategorie Kočárky
Máte zkušenost s Firkon Verano?
Přidejte zkušenost s Firkon VeranoNemyslíte náhodou Firkon Verano? V něm jsem odvozila syna a nechávám si ho i na druhé, byla jsem maximálně spokojená a neměnila bych ![]()
Já bych do kočárku výrobce z této země nešla. Může to být náhoda, ale bratrancovi si ve Veranu Long skřípla holka (teď 1.5 roku) ruku. Může se to určite stát i u lepších kočárů, já bych do toho ale nešla.
Jestli myslíš Verano, tak ten jsem měla a jako hluboký kočárek byl super. To jsem byla moc spokojená, ale pak když jsme přešli na sporťák, byla jsem zklamaná, byl malinkej. Malé byl necelý rok a s fusakem bych jí do sporťáku nedala. Nebylo tam vůbec místo. Tak jsme ho prodali a koupili Quinny Speedi.
Ahoj. Máme Firkon Verano z roku 2010, tenkrát byl hodnocen jako nejlepší v poměru kvalita - cena (v D testu). Kupovala jsem ho jen kvůli hluboké verzi, protože spor´ták jsem měla po statší dceři. nakonec jsem si ho nechala i se sportovní sedačkou a jezdila s ním až do konce (cca do tří let). Spokojená jsem byla maximálně (samozřejmě určité mouchy má, ale za tu cenu nemůže nikdo čekat zázrak - mouchy mají i kočárky za desítky tisíc Kč). Teď v něm jezdí malá neteř, když je u našich, a kočárek je prý stále jako nový.
Nedávno jsem četla, že v Dtestu propadl, právě kvůli nějakému nebezpeční skřípnutí prstíků. Asi to má ta nová verze, nevím, tenkrát tenhle kočárek ve stejném testu vyhrál.
Pokud máš pochybnosti, konktaktuj dTest, oni ti poradí. Pokud je nebezpečný, tak by měl být stažen z prodeje. Já bych to viděla tak, že pokud na něm něco nebezpečného našli, výrobce minimálně pracuje na odstranění, spíš bych řekkla, že už to vylepšili. Tak možná zeptat se i tam.
Pokud by se tento kočárek vyráběl v době, kdy jsem kupovala kombinaci pro starší dceru, věřím tomu, že bych u něj zůstala a krom něj by mi stačily už jen obyčejné golfky na cestu vlakem. Takhle jsem měla kočárky čtyři
.
Prosím vás, jsem asi uplně blbá, ale co konkrétně může být na kočárku nabezpečného? ![]()
jinak já mám kočárek za pár šupů ( tako laret) a až na koš, kterej je na ho… jsem s nim spokojená (jo hůř se skládá do auta, ale my skoro autem nejezdíme)
Už se tady k tomu někdo z firmy či prodejce vyjadřoval, zkuste pohledat v diskuzích
@hkac píše:
Ahoj. Máme Firkon Verano z roku 2010, tenkrát byl hodnocen jako nejlepší v poměru kvalita - cena (v D testu). Kupovala jsem ho jen kvůli hluboké verzi, protože spor´ták jsem měla po statší dceři. nakonec jsem si ho nechala i se sportovní sedačkou a jezdila s ním až do konce (cca do tří let). Spokojená jsem byla maximálně (samozřejmě určité mouchy má, ale za tu cenu nemůže nikdo čekat zázrak - mouchy mají i kočárky za desítky tisíc Kč). Teď v něm jezdí malá neteř, když je u našich, a kočárek je prý stále jako nový.
Nedávno jsem četla, že v Dtestu propadl, právě kvůli nějakému nebezpeční skřípnutí prstíků. Asi to má ta nová verze, nevím, tenkrát tenhle kočárek ve stejném testu vyhrál.
Pokud máš pochybnosti, konktaktuj dTest, oni ti poradí. Pokud je nebezpečný, tak by měl být stažen z prodeje. Já bych to viděla tak, že pokud na něm něco nebezpečného našli, výrobce minimálně pracuje na odstranění, spíš bych řekkla, že už to vylepšili. Tak možná zeptat se i tam.
Pokud by se tento kočárek vyráběl v době, kdy jsem kupovala kombinaci pro starší dceru, věřím tomu, že bych u něj zůstala a krom něj by mi stačily už jen obyčejné golfky na cestu vlakem. Takhle jsem měla kočárky čtyřiKamaradka ho ma, zatim zajela jen hlubokej, ale než vubec poprve vyjela, tak ho mela 2× v servisu. Ale pak uz spokojenost.
Ahoj,
já ho mám a jsem s ním spokojená. Kupovala jsem ho především proto, že jsem potřebovala kočár do terénu - tam je perfektní. Jeho nevýhodou ale je, že je těžký a taky má debilní koš, který se pod těžší vahou odepíná (ale to se dá přežít). Moje dítě strká prsty všude a zatím se tedy nestalo (ťuk, ťuk), že by se skřípla.
Koupila bych ho znovu, oproti dražším kočárkům nevidím rozdíl.
@anahry Jo, košík mi taky vadil. Pak jsem ho natvrdo přišila režnou nití a od té doby jsem nosnost košíku zvýšila asi tak 10×
.