Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, už je to dávno, co jsem vyhodila papír od obyčejné flašky Nuk..Malej jí má na mlíko a čaj. Můžu ten čaj dát v té flašce ohřát do mikrovlnky? díky
Já nejsem zastáncem mikrovlnek, ale ve výjimečných případech v ní ohřívám vodu a taky máme Nuk. Kamarádka má Nuk a ta ohřívá všecko, i mlíko ![]()
Já právě potřebuju sem tam za den, ten čaj přihřát…a dáváš ho tam i s cumlem?
@baculkaji Nedávno jsem láhev pořizovala a je tam jednoznačně psáno, že do mikrovlnky nepatří.
Proč nedáš čaj do termosky? Klidně jej můžeš dolévat. Bych tedy několikrát ohřívaný čaj nepila, není to už chuťově dobré.
@Trojlístek fakt jo?
no co já znám holky, tak všechny dávaj. Já mikrovlnku použiju jednou za měsíc.
Trojlístek: tak díky moc za info…to jsem potřebovala vědět, že je to tam napsáno:-) takže přihřeju v hrnečku:-) on totiž náš malej má problém za den vypít 150ml… a kvůli tomu nebudu špinit termosku:-))
Tak já jsem nejhorší matka na světě. Svý malý jídlo ohřívám v mikrovlnce naprosto normálně. Nenapadlo vás, že se třeba jen výrobce kryje. Proč se asi na hračky píše od 3 let. To samý z těma lahvema, protože někdo pak obsah v lahvi nepromíchal a s firmou se soudil, proto tam radši napíšou nedávat do mikrovlnky. Zajímavý, že i v nemocnicích se jídlo pro děti ohřívá v mikrovlnce.
@baculkaji Existují i malé termosky. Nechci rýpat ani se hádat, ale pokud mu čaj takto budeš ohřívat dokola, tak se ani nedivím, že to nepije. Zabiješ tak veškeré chutě, aroma - prostě z toho uděláš žbrndu.
@dani24687 Čtu příbalové letáky. Nesmí přijít ani do myčky. Řídila bych se příbalovým letákem, možná některé láhve do mikrovlnky mohou.
@lucky.girl Ale tady nejde o to jak ohříváš jídlo! Jde o láhev, kterou takto můžeš znehodnotit. Jak chutná ohřívané jídlo z mikrovlnky víme všichni, (každý ať si dělá jak chce).
Jen jsem zakladatelce poskytla informaci, která ji možná nenapadla.
@Trojlístek jak chutná jídlo z mikrovlnky? Ohřívám tam všechno a chutná mi normálně.. ![]()
jinak taky jsme měli NUK a do mikrovlnky jsem dávala bez cumlu.. a nezapomeň pak promíchat ![]()
@Trojlístek proč se tedy prodávají sterilizátory do mikrovlky? A vyrábí je i Nuk.
Malému ohřívám jídlo ve vodní lázni, čaj bych mu dělala čerstvý nebo zkoušela pokojovou teplotu..
Ja proste vsechno hreju v mikrovlnce. Tam jde jen o to abys teplotu zkousela az po dukladnym promichanu. Tuhle lahev mam taky a ohrivam v ni vodu na mleko bez cucaku