Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
K vánocům chci pořídit filtrační konev / džbán na vodu, ale vůbec se v tom nevyznám. Poradíte a doporučíte mi něco? Děkuji
Mockrát jsem tu zahlídl, že ty nejlepší jsou značky BRITA, ale vyzkoušeno nemám. Taky to budu před Vánocema řešit… ![]()
Brita je výborná, voda je fakt chutná a dávám i roční - už nepřevařenou. Akorát musíš počítat s tím že se tam kupují ty tablety, nám nevydržela ani měsíc a stojí jak kde, ale zhruba tak 200. Někdy mají akci jako teď budou mít v Okay za 99kč, jindy člověk potřebuje a stojí 500 kč 2..Takže za mě spokojenost:)
@soleile ahá, já myslela, že se tam dává filtr a ten se po čase mění. Kolik stojí ta Brita?
BRITA je asi nejlepší, co se prodává.
Stála myslím kolem 500,– a filtry do ní se dají sehnat od asi 100,– chce to počkat si na nějakou akci, pořád ji někde v akci mají.
Filtry by se měly měnit po měsíci.
Podívej se na internet, těch konvic je několi typů, liší se třeba jen tím, že některé mají display, kde si zadáš kdy máš měnit filtr a ta je pak skoro 3× dražší tak ať získáš přehled.
Jinak za mě je to blbost, filtrovat si doma vodu, méme ji jen kvůli tomu, aby se nám nezanesl kávovar vodním kamenem, už se nám to jednou povedlo, na to to opravdu pomáhá, jinak to podle mě nemá smysl.
@Heineken Přijeď ochutnat pitnou vodu do Adamova - tady ta konvice podle mě má smysl na každodenní používání… Voda z kohoutku je tu fakt hnusná. A to už jsem bydlel v Brně na kolejích pod Palačákem, na Lesné i v Maloměřicích - takže srovnání mám.
Tady doma tu konvici vidím jako nezbytnost…
@Jamulka take jsem pro Britu - mame doma a supeeer. zadne noseni plastu dom a pak do kontejneru. filtry menis 1× za mesic a daji se poridit v akcich kolem 100,– to je na mesic myslim OK
prcka mam zatim maleho (5mesicu) tak zatim kupuju jeste kojeneckou balenou
Jura007 píše:
@Heineken Přijeď ochutnat pitnou vodu do Adamova - tady ta konvice podle mě má smysl na každodenní používání… Voda z kohoutku je tu fakt hnusná. A to už jsem bydlel v Brně na kolejích pod Palačákem, na Lesné i v Maloměřicích - takže srovnání mám.
Tady doma tu konvici vidím jako nezbytnost…
Abych tě nevzal za slovo, když sednu do auta, jsem tam do čtvrt hodiny.
![]()
Ale ta voda je subjektivní věc, někomu chutná, někomu ne, pokud se ti zdá lepší přefiltrovaná, tak věřím tomu, že konvice smysl má.
Já vlastně ani nevím, jak to s distribucí vody tady v okolí je, myslím že jeden čas jsme vodu z Adamova pili taky, aspoň se to říkalo.
Ahoj,
mám doma Britu. Vodu máme chuťově dobrou, ale bez používání Brity můžu čistit rychlovarnou konvici od vodního kamene každých pár dnů. Když používám Britu, tak rychlovarnou konvici od vodního kamene vůbec čistit nemusím.
Nechávám filtr 5 týdnů, na měsíc mi to připadá dost drahé.
Kolegyně z práce testuje jinou konvici, vypadá to, že filtr za stejnou cenu, jako je na měsíc u Brity, vydrží minimálně jednou tak dlouho. Ale používá ji první měsíc, takže ještě nemáme ověřeno, jak moc výhodnější to je.