Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jako vánoční dárek chci pořídit parní čistič. Máte s ním některá zkušenosti? Jaký máte tip, jaký doporučíte? Vůbec nevím, jaký pořídit…Děkuji
Tak to si pockam na rady ja bych ho chtela taky, ale nejaky epsi, kdy s nim muzu umyt podlahu a pak nejaky mensi na mastne dlazdicky v kuchyni…a vubec da se s tim uspesne odstranit mastnota a jina spina?
@1.zizi
Já bych právě jen ten menší na úklid kuchyně, koupelny…
Ahoj, mam Kärcher. Tak ja, nez bych ho mela vyndat, nalit vodu, cekat nez se voda ohreje, tak mam pul koupelny hotovou. Obcas jsem ho v lete pouzila na plovoucku, mam ji po celem byte, ale tak trikrat za cele leto. Navic me rozciluje dlouha hadice, snura a nejsem s nim tak rychla (spis neohrabana),jako s hadrem a pripravkem. Jinak na odstraneny necistoty je to fakt perfektni, to zas musim uznat. Zehlila jsem s nim i velmi zmuchlane dlouhe zavesy, ktere se po vyprani ani o pid nenarovnaly a taky super.
Já už o něm přemýšlím asi tři roky, já ho chci hlavně na mozaiku v kuchyni, zdá se mi totiž, že lepí od vaření na plynové desce. Pak hlavně na dlaždice v koupelně. Na plovoučky jej ani nepotřebuji, to mi stačí obyč. mop.
On se může používat i na plovoučku? Jinak já uvažuji o tomhle: http://www.mall.cz/…cher-sc-1020 Má s ním někdo zkušenost?
Já mám tento: http://www.mall.cz/…r-sc-2-550-c
mám ho teda v novém domě a ještě nejsme přestěhovaní, čili nemůžu posloužit nějakou delší zkušeností, tak napíšu jen v krátkosti. Celé dolní patro máme dlažbu a na tu je to super. Je tam cca 70m2 a když se s tím necrcám, tak to na jednu až dvě nádoby dám. Čistič je na kolečkách, vozím ho za sebou jako lux a mně se s ním pracuje parádně. Obzvlášť super je na úklid po malování - zaschlé kapky malby, dále v kuchyni takový ten mastný povlak, který se prostě v kuchyni tvoří a samozřejmě setřením by to bylo pryč, ale tohle je bez chemie a v mžiku. Nahřívání trvá cca 4-6 min, ale než si dám stranou židle z jídelny apod, tak mám nahřáto a můžu stírat.
Na jiné plochy jsem nezkoušela. V patře máme vinyl a tam se prostě bojím, aby to nebylo moc mokré, stejně tak jako na plovoučku bych se bála. My máme tedy vinyl plovoucí, u lepeného bych obavu neměla.
@AliTad myslím si, že ten Tvůj odkaz je stejný základ jako můj, jen u mého modelu je víc příslušenství. Ono to příslušenství je nekřesťansky drahé a určitě pak vyzkouším, jestli je nutné kupovat Karcher originál hadr za 300, nebo jestli stejně neposlouží kus froté hadru za 30.
@Jamulka mam tenhle
http://www.mall.cz/…cher-sc-1020?…
a koukam, jak klesla cena
.
@AliTad ja jsem po tom, jestli se muze pouzivat i na plovoucku nepatrala. Udelala jsem to bez premysleni a teda nic se nestalo.
@ana11 no uprimne teda jsem hned vedela, ze urcite zadny hadr primo od stejne znacky kupovat nebudu.Dala bych tam normalni obycejny.
@AliTad az ted jsem se vsimla, ze jsi dala stejny odkaz jako ja
. Tak ano, ten mam.
@Škurana píše:
@ana11 no uprimne teda jsem hned vedela, ze urcite zadny hadr primo od stejne znacky kupovat nebudu.Dala bych tam normalni obycejny.
Já to věděla hned potom, co jsem si na netu našla ceny
![]()
@ana11
,ja na cenu radsi ani nekoukala a okamzite vedela, ze tam pak vrazim stare triko.