Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
čím vyperu fleky od pomeranče a mandarinek z bodýček atd.Používám na dětské prádlo tekutý persil,dětem je skoro 2roky a samý žlutý flek.Poradtě nějaký fígl nebo prášek.Děkuji
mě pomáhá docela spray na skvrny z DM a peru v arieli s vanishem
no, pokud je to stálobarevný nebo bílý, tak namočit na několik hodin do sava.
Já jsem takový prásko, že jsem si čistě bílý tričko zapatlala pomerančem. Hodila jsem to nomálně do pračky, na to jsem přímo nalila trocha Vanishe a vyprala jako vždycky v Persilu Sensitive s ostatním bílým. Po flecích nejsou ani památky. Borůvky nevím, s těma jsem čest ještě naštěstí neměla.
fleky pred vypranim potiram zlucovym mydlem - kupuju v DM nebo Rossmanovi
nebo davam schnout na slunicko, hlavne bile pradlo, to beli nejlepe a levne ![]()
No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou
, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád..
![]()
Anduli píše:
No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád..
![]()
Zkus Persil gel na skvrny,nám pomohl vždycky ![]()
žlučové mýdlo. ale jen před prvním vypráním. zaprané už neppustilo.
Doporučuju sůl na skvrny - triko namočit, posypat a nechat přes noc. Vyžralo to i staré fleky od pomerančů, i na plíseň mi pomohla… Mám zn. Ulrich, ale mají ji i v DM (té jejich značky) a mnohem levnější - tu ale nemám vyzkoušenou. Za mě je to zázrak, Vanish se může jít bodnout ![]()
Anduli píše:
No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád..
![]()
Mastny jedine jarem. Primo na flek nalit a do pracky a pak dat dvoji machani. Pokud je to uz zaprany, nemusi to pustit napoprvy.
Anduli píše:Všechny tyhle skrvrny - jak pomeranč, tak mastná polívka - odstraním Vanishem. Klidně to může být i týden zaschlé. Skvrnu pokapu Vanishem, hodím do pračky a vyperu
![]()
Jo, ale pozor, ty skvrny se před Vanishem nesmí ničím máčet ani prát. Napřed Vanish a pak vyprat !
lumáťa píše:
Jo, ale pozor, ty skvrny se před Vanishem nesmí ničím máčet ani prát. Napřed Vanish a pak vyprat !
Asi zalezi na vode, protoze Vanish jsem odepsala uz davno (a to mame vodu mekkou). Vyhozeny penize a navic je to dost sajrajt ![]()
No já jsem kdysi taky likvidovala Vanishem flek od rajčatové omáčky z modrého trika - flek zůstal a barva se vyžrala, takže na vyhození ![]()