Jak na fleky od pomeranče?

488
28.2.11 11:08

Fleky od pomeranče

čím vyperu fleky od pomeranče a mandarinek z bodýček atd.Používám na dětské prádlo tekutý persil,dětem je skoro 2roky a samý žlutý flek.Poradtě nějaký fígl nebo prášek.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
merett
28.2.11 11:15

mě pomáhá docela spray na skvrny z DM a peru v arieli s vanishem

• Citovat
  • Upravit
11502
28.2.11 11:30

no, pokud je to stálobarevný nebo bílý, tak namočit na několik hodin do sava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.2.11 11:40

Já jsem takový prásko, že jsem si čistě bílý tričko zapatlala pomerančem. Hodila jsem to nomálně do pračky, na to jsem přímo nalila trocha Vanishe a vyprala jako vždycky v Persilu Sensitive s ostatním bílým. Po flecích nejsou ani památky. Borůvky nevím, s těma jsem čest ještě naštěstí neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
28.2.11 11:41

fleky pred vypranim potiram zlucovym mydlem - kupuju v DM nebo Rossmanovi
nebo davam schnout na slunicko, hlavne bile pradlo, to beli nejlepe a levne :wink:

• Citovat
  • Upravit
1144
28.2.11 11:55

Taky řeším žlučovým mýdlem a z bílého Savem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
28.2.11 12:01

No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou :cert:, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád.. :zed: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
28.2.11 12:03
Anduli píše:
No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou :cert:, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád.. :zed: :-?

Zkus Persil gel na skvrny,nám pomohl vždycky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
28.2.11 12:14

žlučové mýdlo. ale jen před prvním vypráním. zaprané už neppustilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.2.11 12:40

Doporučuju sůl na skvrny - triko namočit, posypat a nechat přes noc. Vyžralo to i staré fleky od pomerančů, i na plíseň mi pomohla… Mám zn. Ulrich, ale mají ji i v DM (té jejich značky) a mnohem levnější - tu ale nemám vyzkoušenou. Za mě je to zázrak, Vanish se může jít bodnout :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.2.11 12:42
Anduli píše:
No, holky, a co na mastné fleky od kuřecí polívky? Včera mě malý na návštěvě polil tmavě fialovou tuniku, úplně novou :cert:, vyprala jsem to ve vanishi a ani ťuk, fleky tam jsou pořád.. :zed: :-?

Mastny jedine jarem. Primo na flek nalit a do pracky a pak dat dvoji machani. Pokud je to uz zaprany, nemusi to pustit napoprvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.2.11 12:45
Anduli píše:
Všechny tyhle skrvrny - jak pomeranč, tak mastná polívka - odstraním Vanishem. Klidně to může být i týden zaschlé. Skvrnu pokapu Vanishem, hodím do pračky a vyperu :palec: :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
28.2.11 12:46

Jo, ale pozor, ty skvrny se před Vanishem nesmí ničím máčet ani prát. Napřed Vanish a pak vyprat !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
28.2.11 12:47
lumáťa píše:
Jo, ale pozor, ty skvrny se před Vanishem nesmí ničím máčet ani prát. Napřed Vanish a pak vyprat !

Asi zalezi na vode, protoze Vanish jsem odepsala uz davno (a to mame vodu mekkou). Vyhozeny penize a navic je to dost sajrajt :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
28.2.11 12:58

No já jsem kdysi taky likvidovala Vanishem flek od rajčatové omáčky z modrého trika - flek zůstal a barva se vyžrala, takže na vyhození :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí