Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@dorkas budeš kompletně proklepnutá a pak už klidná, že zdravému donošení miminka nic nebrání
Do 24 tt by mimčo bylo tak malé, že vlastně neživota schopné, proto se ani zachránit nedají. Kdyby bylo miminko v pořádku a jen ses třeba otvírala, tak tě zašijí nebo měla hematom apod. tak nasadí medikaci, ale pokud musí jít mimčo ven, tak se to řešit nedá
Jestli se můžu zeptat, tak proč jsi vlastně potratila? Pokud o to nechceš mluvit, naprosto chápu. Pokud by lékaři nic nenašli, ještě možná zajít k nějakému altern. odborníkovi, přece jen to může pomoct i třeba psychicky. Já se po potratu „léčila“ homeopaticky a mám i zkušenost s p. Perníčkovou (pokud jsi olomoučák).
Důvod proč jsem potratila nevíme-ani doktoři, vše jsou jenom spekulace.
@dorkas tak pozitivní na tom je, že nemáš problém otěhotnět a teď už jsou jen dvě možnosti… buď budeš mít z výsledků zprávu, že je vše OK a byly to náhody anebo se něco zjistí a doktoři už si pohlídají, ať se to neopakuje, příp. nasadí medikaci (kdyby to třeba bylo tou srážlivostí krve nebo štítnou žlázou) ![]()
@mischelinka přesně takhle uvažuji! Problém otěhotnět opravdu naštěstí nemám, dnes jsem se bavila se sestřičkou a ta říkala že k nim chodí spusta žen co se pokoušejí otěhotnět např.15 let a buď bez výsledku a nebo potraty. Říkala je to hrozný co se vám stalo, ale buďte ráda že máte dvě zdravý děti a JÁ JSEM!!!
@dorkas i tak vím, jak se asi cítíš. Já jsem potratila a už jsem měla doma jedno dítko a taky mě uklidňovali, že buďte ráda za to, že máte doma syna apod. A já samozřejmě ráda byla a jsem, ale ta touha po dalším a jedno jestli druhém, třetím nebo více byla prostě silná. Výhodou je, že se nemáš díky dvěma dětem doma, v tom tolik času rýpat a až tak smutnit ![]()
@mischelinka jj to je pravda-nestíhám. Nelinka šla do 5.třídy a Andrejek do 1, takže pořád je co dělat. Jen včera jsem si dvakrát pobrečela na genetice,dr.byl ale úžasný a trpělivý.
@dorkas pěkně si pobrečet není na škodu a ti dva doma ti naštěstí pěkně zaměstnají hlavu ![]()
@mischelinka někdy to prostě přijde, hlavně když to musím říct někomu kdo neví co se stalo-vše se mi pak vrací jako film.
Já byla dnes na štítné žláze za 2 roky mi porostl jeden uzlík na 9mm a taky mám horší krev-snížená funkce štítné žlázy. Takže ty 2 potraty mohly být způsobený tím-dobrý že, stačilo brát jen prášky a mohlo být vše o. k. Uvidíme co ještě ukáže či neukáže genetika. Půjdu ještě na endokrinologii ať mi dají prášky atd. a pak se snad taky dočkáme.
@dorkas ahoj, tak to může být paradoxně dobrá zpráva, protože budou dr vědět, co u tebe v dalším těhotenství pohlídat
A s tím, že stačilo jen brát prášky a mohlo to vyjít… asi nemá cenu si to tak zpětně říkat, třeba by to dobré bylo a třeba taky ne. Já třeba věřím, že miminko z nepodařeného těh. k nám vůbec nechtělo, zato z těhotenství potom máme úžasného kluka. Vše je tak, jak má být a snad jsi si nevytrpěla jen tak bez důvodu a teď k vám přijde nějaký prima prcek ![]()
@mischelinka jj díky, asi máš pravdu. 30.září jedu na endokrinologii a tam to pořešíme.