Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Opet o všem přemýšlím,přijdu si už jak fnukalka.V pondelí jdu zas obehávat práce,takže to bude fuška
Koupila jsem si tu kyselinu listovou teda to bych si nikdy nemyslela,že je to tak drahé a jestliže nebudu mít peníze a mám jí brát až do kojení…raději nemyslet na takové věci
At uz je aspon to nejdůležitější (zamestnání)vyřešení nebo nevim
jen sem se chtěla vypsat není tu nikdo komu to říct…
Já už si tedy nepamatuju,kolik stála mě,ale víc jak 30kč to jistě nebylo.
Já měla listovku na předpis, takže 0,– (+30,– za ten recept)
tak to je pěkný mě stála 528kč o předpisu vim až od vás já už fakt nevim proč to berou doktoři tak samozřejmě.Ptala jsem se sestřičky jestli mám na předpis nebo si ji můžu koupit sama a ona i sama,ale že je to takto drahý.Už mě toto nebaví!!
Copak můžu vědět co mám na internetu hledat?
to by mě zajímalo co to máš za kyselinu listovou, já kupovala asi před 14 dny a za 100 tablet jsem dala 61kč
Beka píše:
tak to je pěkný mě stála 528kč o předpisu vim až od vás já už fakt nevim proč to berou doktoři tak samozřejmě.Ptala jsem se sestřičky jestli mám na předpis nebo si ji můžu koupit sama a ona i sama,ale že je to takto drahý.Už mě toto nebaví!!Copak můžu vědět co mám na internetu hledat?
Ahoj, mne doktorka rekla, ze kdyz mam vyvazenou stravu a vim hodne ovoce a zeleniny, ze ani nemam brat zadny vitaminy, ze jsou potom miminka velky. Ze zrovna ve stredni evrope neni nouze o potraviny ![]()
holky jnemuje se to femibion jinou mi ani v lékárně nenabídla. ![]()
Beko, ve zdravotnictví - a v lékárnách - jde dneska asi hlavně o to, aby se točily prachy (tím samozřejmě nemyslím platy zdravotnického personálu - víme jak to je
). Kdyby to nebylo tak finančně zajímavé, tak lékárny nerostou jako houby po dešti; tam kde jsem dřív bydlel se pro léky jezdilo 15-20 kilometrů a dneska tam máš tři lékárny a „centrum zdraví“ (2600 obyvatel
).
A jinak o potížích s penězma vím svoje - po Novém roce jsem na tom byl ještě o maličko hůř než ty. Nezávidím, ale nezoufej, dostaneš se z toho tak jako já… Jenom si dopředu zvaž: existuje nějaká práce, kterou jsi schopná vykonávat v kuchyni nebo v obýváku, v pauzách mezi staráním se o maličké? Nebývá to nic moc, ale „každá kačka dobrá“…
Když tak napiš SZ, probereme to…
Beko, tak to tě v lékárně prostě natáhli. Obyčejná kyselina listová je za pár korun. Femibion je samozřejmě kombinace kyseliny listové ještě s něčím jiným. Takže příště to nekupuj a řekni, že chceš obyčejnou kyselinu listovou. Prostě lékárny a farmaceutické firmy ti rádi prodají něco dražšího a vydělají na tom.
už se bojim cokoliv sem napsat připadám si jak neschopnej idiot,kterej nic neví,asi jsem no
opět Vám díky
![]()
No jasně, Femibion jsou nejdražší vitamíny pro těhotné, ale v podstatě samotná listovka stačí. Jsme v moderní době, máme dostatek jídla, tak proč do sebe cpát zbytečně nějaký umělý vitamíny. Já v těhu brala jen samotnou listovku (první tři měsíce), jedla jsem normálně a malý rozhodně nestrádal. Porodní míry viz podpis.
A bodejť by ti nabídli jinou, když na téhle vydělají nejvíc…
Beka…a nemůžeš jí v lékárně vrátit?????
a aspon místo toho vzít něco jiného???
Kyselina listová se má brát v prvním trimestru, jestli se nemýlím, takže pokud ti to nevymění, vyber tohle a už nic nemusíš kupovat. Já nebrala absolutně nic, stejně jsem na to přišla pozdě, a mimču absolutně nic nechybělo. Pokud budeš jíst vyváženou stravu, nemusíš do sebe prát už nic navíc.
Penízky se ti budou hodit na výbavičku. ![]()
Vrátila bych ji jenže už jsem ji začala brát.už budu kupovat jen jak tu píšete.Proto mě to tak rozhodilo…
Samozřejmě chci pro mrnouska to nejlepší,ale jde to i bez drahých výrobku a to jsem opravdu ráda ufff
!!!!