fobie ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
159
4.8.06 17:42

Vzhledem k tomu, ze se jeste nevzali…
Zrejme jedinacek, ze jo.
Nejsem psycholog, ale mam dojem, ze maminka byla na dceru nezdrave upnuta (coz je uplne normalni, pokud ji to v manzelstvi neklapalo, eventualne byla s malou sama) a neposlala ji do vlastni postele, dokud na to byla vhodna doba. Deti ve dvanacti nejsou zadna batolata a ja myslim, ze ta divka moc dobre vi, jak s matkou manipulovat. Jde ji zrejme o to, aby si udrzela svou pozici, mozna je tu jisty konkurencni boj s Tvym brachou, kazdopadne, Tvuj bracha je v pekne blbe situaci, on to vyresit nemuze. Jediny, kdo tomu diteti muze dat mantinely je jeji matka…
Pro me by teda bylo dost stresujici pomyslet treba behem sexu na to, ze ten pubertak na me poocku posilhava… Myslim, ze jeji matka by ji to mela polopate vysvetlit. Treba to s tou „slecnou“ je celkem v poho, pokud by to nezabralo, rekla bych ji asi natvrdo, ze se obcas s partnerem chci pomilovat a nepotrebuji pri tom jeji pritomnost. Myslim, ze to by snad pochopit mela.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.8.06 17:51

Zerdo, vlastně když to vezmu, připomněla jsi mi částečně svým komentem mě samotnou, dokonce ve stejném věku.
Situace byla lehce jiná - už krátce po mém narození se matka seznámila s nevlastním (rozvedla se v těhu). Postupně manželství dospělo tam, že on chlastal, večer se vrátil a po nocích se hádali (nejlepší byly situace, kdy mu pak začala vyčítat nemiluješ mě a nakonec si dali 2minutky). Byla jsem z toho dost vystresovaná. Každou noc jsem nespala, byl kravál a hádky. A pak „to“. Abych upřesnila, mamka s ním měli postel v kuchyni a já s bráchou spala v pokoji. Na WC se chodilo přes kuchyň. A mě se stalo, že jsem začala mít vždy večer a v noci nutkavou potřebu jít na malou. Opravdu šílenou potřebu a nejhorší bylo, že jsem se bála tam chodit, abych je nezastihla. Ale musela jsem. A pak jsem si došla a nebylo z otho nic. A máma mě pak už i poslouchala a zkrátka mi jednou vynadala. Že si ani nevrzne, protože co když půjdu. Jenže já si fakt pomoct nemohla. Dopadlo to kýblem (v pubertě s bráchou v pokoji) u postele. Přešlo to.
Tím chci říct, že za tím fakt něco může být celkem i vážného, spíš si teda taky myslim, že si to holku naučila maminka (vidím, švagrová dělá u synovce durch to samé). Byla bych tehdy určitě uvítala jemnější zacházení a jiné řešení. Natvrdo bych to nechala určo až jako poslední řešení, alei to se dá. Určitě bych každopádně situaci řešila…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.8.06 20:25

Gabi, a nemas nahodou dojem, ze ta holka se prave snazi vsemozne zabranit tomu, aby se vubec milovali? Ja myslim, ze proste zarli. Mas urcite pravdu, ze to chce citlive reseni, ale u ni nejde o chozeni na malou, ale o to, stravit celou noc v loznici (a mit vlastne mamku a jejiho pritele pod kontrolou). Myslim, ze deti v tomhle veku nemaji sice (vetsinou) (mnoho) osobnich sexualnich zkusenosti, ale vedi, ze dospeli to delaji radi a casto. Ja zastavam nazor, ze s ditetem se ma mluvit sice setrne, ale uprimne a narovinu. Vypada to, ze byly s mamkou delsi dobu samy, proto to zrejme ta divka tak tezce nese. Opravdu nemyslim, ze ma fobii ze spani sama, spis ma fobii z predstavy, ze si jeji matka sexualne uziva.
Pokud ji maminka vysvetli, ze ma svuj sexualni zivot, a ze by byla rada, kdyby to (vzhledem k tomu, ze uz je tak velka) pochopila a akceptovala -mimochodem, je uz sama skoro dospela, takze se ani nehodi, aby nadale spavala s mamkou v loznici- nemyslim, ze by to na ni spachalo nejake psychicke skody. Nebo to taky neni dost citlivy pristup? Ja myslim, ze to nejak resit musi, a urcite se to neobejde tak uplne bez stresu a slzicek. Jenomze, kdy to chteji resit, kdyz ne ted (nakonec, i ted uz je o takovych osm let pozde)
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.8.06 20:40

Nechtěla jsem to zcela srovnávat, ale u mě např. nejspíš šlo krom stresu z hádek i o podvědomou snahu znemožnit jim ten styk (to víš, chodila jsem co půl hodiny). A to jsem uznala sama, protože ho zkrátka nesnáším.
Ovšem nejsem si jistá, že ta holčina má tu potíž jen z toho přítele. Protože jinak by neměl být problém se spaním jinde a s mažoretkama a jejich výletem. Teda to je moje dedukce. Spíš jí zkrátka maminka naučila spát s ní, silně si jí k sobě zafixovala, ale pak si někoho našla a tý holce to zkrátka možná ani nepřijde.
Já pamatuju ten věk, byl dost ošemetnej, hodně udělá právě i to rodinné prostředí apod.
Jsem 100% pro řešení a to ať po dobrém, nebo nakonec po zlém, protože prostě pokud možnost je (jiná je, když nemá to dítě kde jinde spát - což třeba zatím hrozí u nás), tak si myslim, že v určitém věku nemá v posteli rodičů co dělat. Nemyslím tím přijít ráno na pomazlení (i když která 12tiletá slečna o to má zájem), nebo když se fakt necítí dobře a tak.
No, asi by bylo nejlepší jít rovnou za švagrovou s tím, že se brácha ptal, jak by to řešila či tak nějak. Asi narovinu. Když to neudělá on, měl by někdo jinej z informovaných (přeženu-li to, ne někdo z ulice).
Fakt by mě docela zajímalo, co za tím vězí a jak dalece to vadí mamince.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
4.8.06 21:29

Souhlasim, ze si ji tak mamka naucila.
Kdyz se tak nejak snazim vzit do kuze toho decka, tak nejak me napada, ze „kdyz jsme byly samy, byla jsem ji dobra, a ted, kdyz ma chlapa, tak me vyhazuje.“ Ta divenka rozhodne neni v jednoduche situaci. Ale bohuzel, bude to muset pochopit, samozrejme je to predevsim vina jeji matky.....
Nezavidim nikomu.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
13.3.10 08:06

Našla bych si klasickýho homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.10 16:04

Lasicka: homeopata? to snad né a jak jí takový doktor pomůže? podle mě je to na psychologa, dneska se za to nikdo stydět nemusí ale rozhodně bych to hned řešila. Názorů tu na to bude asi spousta ale nejlíp poradí asi odborník… homeopat mě pobavil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí