Folikulometrie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.7.14 11:13
@ugluk píše:
To ti nevim, jestli by me jako technickyho inzenyra pustili ke zkousce z gynekologie :mrgreen:
:)

jinak ted jsem na dovoleny, je tu mizernej signal, tak nevim, jak se pripojim :nevim:

jeste jsem se chtela zeptat, jak je to s tema vajickama - to, ze je vytok-to znamená hladinu hormonu-rust sliznice. neznamena to tedy zrani, prasknuti a kvalitu vajicka. znamena to ale, ze tam to vajicko je bez ohledu na faktory ovlivnujici jeho kvalitu a zmenu? Nebo muze byt i vytok a absence vajika? skoro se stydim zeptat, asi mam fakt mezery ve vzdelani. dekuju.

• Citovat
  • Upravit
68945
5.7.14 20:53

Vytok (bilkovy hlen) znamena zmenu hormonalnich hladin, telo se pripravuje na ovulaci a zaroven tento hlen lepe pomaha prezit spermiim. Ovsem pritomnost hlenu sama o sobe nezaruci, ze k ovulaci opravdu dojde (je to hodne pravdepodobne, ale…). A kdyz uz dojde, ovulace je pouze prasknuti zraleho folikulu (obal, v nemz dozravalo vajicko). Nikdo ale nezaruci, ze ve folikulu vajicko bylo, natoz jake kvality bylo, to se bohuzel takhle „zvenci“ neda zjistit nijak a ani u zdrave a plodne zeny nemusi byt vsecky folikuly plne a vsecka vajicka schopna oplodneni a zdarneho vyvoje. Ale rozhodne nechci strasit, proste jen ze casto ani pri vzorne nacasovanem styku se vzornym spermiogramem a vzorne ovulaci k otehotneni nedojde, pravdepodobnost pri souhre vsech techto priznivych okolnosti se udava kolem 15 % na jeden cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.14 09:22
@ugluk píše:
Vytok (bilkovy hlen) znamena zmenu hormonalnich hladin, telo se pripravuje na ovulaci a zaroven tento hlen lepe pomaha prezit spermiim. Ovsem pritomnost hlenu sama o sobe nezaruci, ze k ovulaci opravdu dojde (je to hodne pravdepodobne, ale…). A kdyz uz dojde, ovulace je pouze prasknuti zraleho folikulu (obal, v nemz dozravalo vajicko). Nikdo ale nezaruci, ze ve folikulu vajicko bylo, natoz jake kvality bylo, to se bohuzel takhle „zvenci“ neda zjistit nijak a ani u zdrave a plodne zeny nemusi byt vsecky folikuly plne a vsecka vajicka schopna oplodneni a zdarneho vyvoje. Ale rozhodne nechci strasit, proste jen ze casto ani pri vzorne nacasovanem styku se vzornym spermiogramem a vzorne ovulaci k otehotneni nedojde, pravdepodobnost pri souhre vsech techto priznivych okolnosti se udava kolem 15 % na jeden cyklus.

jsem čekala, že to asi nějak takhle bude. tak bych to asi neměla hrotit, jinak z toho s manžou zblbneme. akorát si říkám, jak na to nemyslet.

• Citovat
  • Upravit
38
7.7.14 09:36

Zdravím snažilky, mám rychlo dotaz. Beru clostybegyt a utrogestan. Dr. mi léky nasadila a nepozvala mne na kontrolu. Pokud by vše bylo jak má asi bych kontrolu nežádala, ale odproti normálnímu cyklu 24DC bal první s léky 28DC, ale druhý pouze 18DC. ráda bych aby mě teď vyšetřila, ale sestra mi tvrdí, že tam nic nevykouká, že si mám zavolat doktorce, ale že mě na kontrolu nemá důvod zvát, prý až ani třetí měsíc s clostíkem neotěhotním. Mám se nechat odbýt, nebo trvat na kontrole? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
9.7.14 18:48

@allii pokud dr. predepisuje Clostilbegyt a zvesela tvrdi, ze kontrola k nemu netreba, zmenila bych dr nebo vse resila ve specializovanem centru. Clostilbegyt nejsou lentilky, fakt ne, a bran bez kontroly muze ve vyjimecnych pripadech spusobit hodne velky prusvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.11.14 18:54

Ahoj ctu ze si takova zkusenaja do car chodim asi přes mesic a vůbec me nesledujou pripadam si jako by mi nejak nepomahali a nevim jak se mam ted zachovat o co bych si mela rict

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.19 08:19

Ahoj, obnovuji diskuzi a chtela bych se zeptat… O prazdninach mi dr. zjistila 14. DC folikul 12,9 mm. Takze nasadila Gynprodyl a pote i Femaru. Tento mesic 13. DC vysla folikulometrie ukazkove (sliznice tusim 9, folikul 19) - i kdyz dnes 14 DPO a snehove bilo - ale ma otazka zni, zda je normalni, ze dr. udela folikulometrii jen jednou, pak uz nekontroluje probehlou ovulaci a dokonce ani dalsi mesice uz neresi. Rekla mi, at to beru porad stejne a at se snazime tri mesice, a kdyby porad nic, udela hysteroskopii. Po pravde by se mi vic libilo, kdyby kontrolovala prubeh ovulace v kazdem cyklu, do te hystero se uplne nehrnu… Mate s tim nektera zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
1.11.19 09:03

Ahoj, já jsem absolvovala folikulometrii párkrát v životě, ale vždy to mělo právě pravidelný režim. Lépe řečeno mělo mít. Shodou náhod (a nebo byl doktor tak přesný :) ) jsem pokaždé brzy otěhoteněla, takže jsem jich neměla tolik, ale šly třeba 3 soustavně za sebou, každý cyklus kontrola, jak dorůstá. Takže také bych jako „pacient“ byla raději, kdyby každý cyklus udělal UZ, zda tam zraje folikul a kdy je nejlepší se zasnažit. Celý průběh, tzn. zda opravdu ovulace byla a tak, to mi už nikdo nekontroloval. prostě UZ kolem 8.-10.DC, doktor vyvěštil vpravo nebo vlevo a nahlásil, že správný čas by viděl tehdy a tehdy a šla jsem. (zda probíhá ovulace komplet i podle horm. profilu mi kontroloval jen na začátku v základním vyšetření cyklu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
1.11.19 11:20

@Kralicek108108 a na čem je 14 dní po ovulaci bílo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.19 14:51

@karkarka Na tehotenskem testu :)
Jeste jsem taky nezminila, ze mi folikulometrii delala v pondeli a rikala, ze k ovulaci by melo dojit do dvou dnu, ale clearblue ovu test mi ji ukazal az v patek rano. Rovnez mesic pred tim mi ukazal ovulaci, ackoliv folikul mel jen 12,9 mm, cemuz se dr dost divila (podle ni by nemel ukazat nic).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
1.11.19 14:58

@Kralicek108108 Doktor na UZ odhaduje podle dominantního folikulu a nějaké průměrné rychlosti, kterou předpokládá, že poroste. Test detekuje luteinizační hormon. Teoreticky by to mělo jít ruku v ruce, protože LH způsobuje ovulaci. Ale prakticky, příroda je prostě mocná a dělá si občas, co chce :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí