Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj..holky prosim, kde v Brne zajit na folikulometrii..chtela bych pohlidat a potrvdit ovulaci..dekuji
![]()
No rekla mi at prijdu za rok, tak se bojim obtezovat..o snazeni vi
@Levana33 víš co, ona se folikulometrie obvykle dělá, když je nějaký problém, ne na potvrzení ovulace, a navrhuje ji obvykle doktor, ne pacient. Na to potvrzení ovulace můžou sloužit třeba ovulační testy, bez pomoci doktora. Folikulometrie se obvykle dělá v případě dlouhotrvajícího neúspěšného snažení.
My se asi 10 měsíců pokoušeli počít přirozeně, ale v té době už bylo jasné, že mám poruchu cyklů a jsou pravděpodobně anovulační, věčně jsem byla u doktora na kontroly a na vyvolání ms. Potom zkoušeli nasadit Utrogestan na zkrácení cyklu, jeden cyklus, nepomohlo to. A pak Clostilbegyt k vyvolání ovulace, a při tom folikulometrii. Byla jsem u doktora 11DC, potom 14 DC, a ještě 17 DC- celkem tři návštěvy, to není uplně nejmíň času stráveného u doktora. Ten 17DC mi řekl, že folikul by měl do 4 dnů prasknout, pokud to stihne a nezanikne, přecijen je to poměrně pozdě na ovulaci. Tak jsem nakoupila ještě ovulační testy, aby byla jistota… A jsem z toho cyklu v 18tt.
Zkusila bych jeden cyklus sledovat ovulačníma testama a pokud by ovulace neproběhla, tak pak se domluvit s doktorkou na dalším postupu.
No to je jasne..u me se to ma tak, ze mi zjistila pri bezne, prvni kontrole ( nova gyn a po letech) nahodne 11 den cyklu folikul 18 mm, cyklus mam 26..snazim se uz nejaky cas..ale okolnosti, ktere nevi jsou ty, ze ja mam darce( strikackova metoda)..nemuzu si na to vlitnout kdykoli se mi zachce, tak jsem si rikala, ze by bylo fajn, aby mi to pohlidala..jinak bych si zasla i nekde v Brne jako samoplatce. Jinak o ovu testech jsem se ji zminila, ze je mam negativni po celou dobu…ani naznak carky a ona na to, ze jsou ty testy na nic, ne na kazdeho pusobi..nebo neco v tom smyslu. No k te ovulaci..vim, ze bych ji mela mit nekde kolem 12-14 dc..nejsem si jista, ale ted jsem si koupila gynex a ovulace se muze oddalit, posunout a buh co jeste
tak chci mit jistotu ![]()