Výhřez ploténky, preeklampsie a obezita

16
19.9.16 15:58

VÝHŘEZ PLOTÉNKY,PREEKLAMPSIE A OBEZITA.

Zdravím všechny…před 8 lety se mi narodil syn v 35tt pro preeklampsii a help syndrom.Bylo to vážné po akutním císaři mě oživovali. Po narození syna se u mě projevila nemoc-snížená funkce štítné žlázy, a začla jsem přibírat. Z poporodních 75kg jsem přibrala na 100kg. Také jsem onemocněla středně těžkým astmatem, a mám výhřez ploténky 11 mm.
Přesto všechno jsem zaoužila po dalším dítěti. Je tady některá z vás, která má nebo měla podobné potíže, a miminko se jí povedlo, a měla těhotenství bez potíží?
Budu ráda, za jakékoliv reakce, názory a postřehy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5894
19.9.16 16:49

Nechci ti kazit iluze, ale s takovým posunem plotenky bych do tehotenstvi nešla. 100kg jsem měla take a jediný problém jsem nemela, preeklampsie se muze a nemusí opakovat, HELLP SY se většinou také neopakuje.

Příspěvek upraven 19.09.16 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.9.16 16:59

@xjuklickova díky já vím že je to hodně. Ale chtěla bych to zkusit. Už téměř 2roky jsem bez nějakých intenzívních bolestí. A také jsem slyšela že se časem může výhřez zmenšovat. Jsou to 3 roky co jsem měla tento nález. Bolesti jsem měla pekelný. Teď je to relativně ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
257
19.9.16 17:12

Také bych do toho nešla, je to riskantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
19.9.16 17:26

Tak nejdřív bych vyřešila váhu a tu plotýnku, nedá se něco dělat třeba rehabilitaci, operaci?

Jinak mi to přijde jako strašný riziko, i ta váha, to musí dost zdravotně omezovat ne? A určitě je tam vyšší rizikovost třeba cukrovky a dalších kardiovaskulárních nemocí.

• Citovat
  • Upravit
27716
19.9.16 17:29

@Padme93 těhotenská cukrovka nesouvisí s nadváhou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
19.9.16 17:47

@ka2ka Pokud má žena nadváhu, má vyšší pravděpodobnost těhotenské cukrovky. To je fakt. Nepisu, že nadváha ji způsobuje, ale že je větší šance, že se objevi. To ti řekne každý doktor.

• Citovat
  • Upravit
27716
19.9.16 17:53

@Padme93 tak zakladatelka má nadváhu už delší dobu a cukrovku nemá, takže sice je tam vyšší riziko, ale zatím bych se toho u ní nebála, to bude větší problém ta štítná. Jinak moje matka je hubená a cukrovku má :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.9.16 17:53

@Padme93 tak ono jde těžko hubnout když se cpu kortikoidy na astma. a krom chůze mám pohyb zakázáný. temer nejím. Takže rozhodně to nemám z vyžrani. A operací jsem odmítla. Je to těžké. Já vím. Ale ta touha je veliká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
19.9.16 17:56

Téměř nejis je špatně. :-) Kortikoidy za to částečně možná mohou, ale daleko víc ta špatná strava.

Prostě bych se na tvém místě dala nejdřív zdravotně doporadku.

• Citovat
  • Upravit
27716
19.9.16 17:56

@roxyen tak pokud jsi nabrala kvůli štítný tak to fakt vyžraný není, ale dokaž to všem chytrým kolem :cert: já přibrala 16kg během měsíce když se mi rozjela štítná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
19.9.16 18:01

Také bych prvně zhubla… i když při této váze se v těhotenství už moc nepřibírá… co se páteře týče vyhrezla plotnka se časem může vstřebat… ale určitě bych se už teď zaměřila na zádové svalstvo nějakým cvičením. Sm systém, to je brnkacka primo na vyhrezy. Jinak žena zvládne díky dítěti netušené :potlesk:. Určitě to zvládnete, ale prostě větší pozor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
19.9.16 18:38

Zkonzultuj to s doktorem, já u první měla preeklampsii, ale rozvinula se až při porodu, u druhé jsem neměla problém, až ve 36tt mi vyskočil tlak ale nic hroznýho, v porodnici projistotu udělali preeklamptický testy (jednalo se jestli plánovaná sekce, nebo budeme vyčkávat na to až se to spustí) a ty byly ok, v poradně mi dr řekl, že tohle ti nikdo neřekne, ale u těhle věcí se neví, ale právě tam hraje roli věk ale i ta váha.
A po porodu mi ten tlak taky zase vylít a do 14ti dnů byl opět v pořádku.
Zjisti si jestli léky na štítnou žlázu by se mohly i při těhotenství, nemáš třeba prognozu, že se ta štítná žláza zlepší?? Nevím, jem zkouším, nerozumím tomu, jen vím že u jedné vady se šílen hubne a u druhé přibírá a je to těžké dostat do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.9.16 19:58

@medunka23 Tak s tou stitnou se lecim 8let a stale mi zvyšovali dávky léků. Až teď poslední cca rok a půl mi už davkuji stejně. Bohužel mě spíš děsí ta plotynka. Mám zákaz Plavání, běhat, jezdit na kole, nesmím nic těžkého nosit.atd…nesmim na masáž no prostě téměř nic. A to se pak těžko hubne. doktorka mi řekla že pokud beru kortikoidy tak nezhubnu. A bez nich zas blbě dýchám. je to prostě v háji. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.9.16 20:01

@Artuše já mám ale bohužel veškeré cvičení zakázané :,( maximálně se mohu pohupovat na míči. A chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí