Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Koupila jsem formu z orionu, nějaký nepřilnavý povrch. No poprvé super. Pak po umytí formy už prostě donuty nejdou vytahovat.
V tescomě mají v akci silikonovou? Máte někdo zkušenosti? Musí se vymazat a vysypat ty formy? Jaká je ta silikonová? Má to smysl kupovat?
Všechno je lepší vymazat, aby se vytvořila alespoň tenoučká vrstva tuku. Je lepší vymazat i tu silikonovou, záleží, co děláš. Já ty silikonové moc nemusím, ale je pravda, že z nich vyndáš vždycky všechno.
Ty jsi tu z Orionu před prvním použitím neumyla? Nebo umyla, ale jen nějakým opláchnutím? Jsi to měla vymazané ještě z výroby. ![]()
Peču ze silikonové formy a jsem spokojená (mám dvě různé značky). Na poprvé se doporučuje vymazat olejem, při dalších použitích už se nemusí. Používám i silikonovou formu na bábovku, na pařížské rohlíčky, a tak.
Taky používám silikonové a super vždycky bez problémů
u těch mých bylo přímo na obalu, že do myčky můžou ale myslím že by to neměl být problém u všech
@ancovicka rybicka píše: Více
Já právě četla, že když to dáváš do myčky (já jo), tak je to pak dobré tím olejem přetírat i před dalším použitím.
Ja jsem je teda v žádný forme nedělám…když jsem chtěla nesmazenou verzi prostě jsem vykrojila kolečka z kynutého těsta a místo do oleje jsem je dala na plech do trouby…a jak smakovaly…ale silikonovou formu mám na beránka a vždycky ji teda výmazu olejem…a jde ven krásně…
@Vladusxx píše: Více
nedělám kynuté. Mám jogurtové těsto. Jsou výborné chuťově.
Já tedy silikonové formy vyházela, měla jsem jich x od Tescomy, Orionu..smrdelo mi to.
Takže za mě jediné plech, nebo sklo.
Podelis se o recept na ty jogurtove? ![]()