Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To mně zas tvrdili, že jak to projde trávicím systémem, vstřebá se sotva 10 %, kdežto u zavádění je to přímo na místě a co vytéká, je až po vstřebání účinné látky
no radili mi zavádět ve třech CARech, tak jsem vždy zaváděla, ale se mnou to teda cloumalo a pokaždé první rada zněla - nepolykejte to, budete to snášet o dost hůř.
Ale opravdu - máš-li indikaci, jakou píšeš, v podstatě je to jedno, životně nutně to nepotřebuješ, je to spíš tak pro dobrý pocit, takže pokud nebudeš špinit nebo krvácet, není to zásadní lék.
Tak jsem prohlídla příbalový leták a v něm píšou, že při perorálním požití se má jíst hodinu před jídlem a řádně zapít a v těhotenství se má brát pouze vaginálně. Takže tím bych se asi řídila. A nebo si nechala napsat ten duphaston ![]()
Holky, diky! ako pise ugluk, ta indikacia asi naozaj nie je ( klop klop klop ) nejaka vazna, resp mozno je to fakt pre dobry pocit, ale budem zavadzat, niekedy moznos skombinujem..dava mi logicku, ze ustnym uzitim sa clovek vyhne nespravnemu zavedeniu a pod, ale nebude pokusat…alebo jednu polknem a jednu zavediem ![]()
este na vas mam otazku, dnes mi robili tes na hgc som 30 dc a hladina je 356 jednotiek. Nie je to nejak malo? Digi test mi dnes ukazal ako som pisala 2-3 tt.Mala som pregnyl, tak ovu mala byt cca 14,mac 15 den. od 16 som brala utros.
S.
@ugluk dakujem, ono je asi dolezite, ako bude rast…no nic nebudem sa stresovat a budem mysliet pozitivne, len podla poslednej ms bz to mal zacinat 5tt a to je na tu dobu malo…ale mozno bola ovu neskor, v tych poctoch sa este nevyznam ![]()
..mám skoro strach se ptát:(( už jsem se ptala na jiném foru a nevěřila bych jak hnusné a zlé reace se dozvím:(( jsem ve 12. týdnu, je mi 40 let a moje první mimi..a ano -krvacení, hrozící potrat, nemocnice, opakovaně, hematom menší pak větší..utrogestan od 8.tydne 2 2 2, ted ale najednou dr, rekla prestat brat! tečka bez diskuse! asi jsem dost přibrala..:(( -což mi pro udržení miminka nevadí.. A přesto pro klid duše bych brala ráda utrogestan alespon ještě tyden ci dva.. tak proto se obracím na pomoc k maminkam a veřím ze tady na me nikdo útočit nebude. mám jeste asi na den, proto mooc prosím o cokoli co nekomu uz treba jen leží doma..děkuji
@andelka123 Škoda, že nemám, hned bych poslala. Dr nechápu. Ano, sice v tuto dobu obvykle funkci žlutého tělíska přebírá placenta (utrogestanem, duphastonem apod. se daný hormon supluje), ale stejně se obvykle dané léky berou až do 16tt, aby byla jistota - přeci jen při stanovení termínu porodu je to týden sem, týden tam, takže to nemusí úplně sedět. Držím palce, ať se ti někdo ozve.
@andelka123 Tak dr teda nechápu… nO JÁ BRALA ASI ZHRUBA DO 16TT ALE UŽ SI NEJSEM JISTÁ ALE MĚLA JSME 2 BAlení… Brala jsme jen 2 na noc a zaváděla… já s mylsím že vám ho mohl ještě nechat ale snížit dávky.. třeba na ty 2 denně…
ale pokud nekrvácíte už atd tak bych byla v klidu
Zdravim, chtela bych se jen zeptat jestli vam nektere nezbyl utrogestan ktery uz nepotrebujete? Dekuji