Formovač prsní bradavky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Formovač prsní bradavky
Ahoj, chci se zeptat zda máte některá zkušenosti s formovačem prsní bradavky, vím, že při vpáčených bradavkách lze kojit přes klobouček ale radši bych kojila „přímo na tělo“ a tudíž přivítám každou zprávu co se „formovačů“ týče, jak často a od kdy používat a zda nošení některé z vás opravdu pomohlo. Díky a pěkný den všem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojky,
teda máš dotaz víc než aktuální......
Sedím u PC a „formuju“ bradavky jak o život!!
Mám formovače od Medely : http://www.medela.cz/…bradavek.php
Jinak teda u prvního těhu jsem je začla používat až po porodu a i tak mi moooc pomohly. To jsme netušila. že mám bradavky krátké.....Ted se snažím trochu preventivně a uvidím…Každopádně za snahu a zkoušku to stojí!! Taky to chce bradavky mastit…Bepanthenem nebo Purelanem..a tyk radši před porodem. pokud to stihneš!! Obecně myslim stačí začít kolem 36tt!?!?!?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kaculo, tak to jsem na tom stejně. Já taky netušila celou dobu, že mám bradavky krátké, po porodu mi sestra vynadala, že jsem měla nosit formovače, malý se nemohl přisát. Zkoušeli jsme kojit přes klobouček a to byla taky trága. Naštěstí se malý naučil prso uchopit a kojila jsem 15 msíců…
V porodnici mi přinesli jakési hrůzy, furt mi to padalo. Ty od Medly vypadají dobře a jsou prý dobré-takže máš zkušenost, že to trochu vytvaruje? já ještě nejsem těhu, ale abych byla v obraze do budoucna:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já začala formavače (Medela) používat asi ve 3. měsíci a nosila jsem je jak to doma šlo. Myslím, že mi pomohly - Jeníka kojím do teď. Jenže on byl vcelku veliký a savec, tak si je „vytáhnul“ i bez kloboučků. Kamarádka měla bradavky „pouze“ ploché, používala formovače od Aventu, ale protože byl synek maličký tak musela jet přez kloboučky.
A upozorńuji, že jsem měla formovače často plná mleziva, tak pozor na ohýbání
.....
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Joo a po porodu jsou bezva právě jako zachytávače přebytečného mléka, jen se nesmím ohybat
V těhu naštěstí mlezivem neplýtvám a tudíž jsem na suchu!!
![]()
Kristian .....u prvního mi pomohly a ted se uvidí. Je to i o těch dětech. Moje beruška byla líná (po mamince) a tak nechtěla tahat, když to šlo špatně, že!?!? Přece se nebude namáhat!! Ae nakonec to zmákla i když to bylo náročné. Je v tom i psychika.....ted se uvidí…pak dám vědět!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dostala formovače v porodnici hned po porodu - dostala jsem vynadáno že mám 1 vpáčenou a 1 krátkou bradavku a že jsem je nenosila už v těhu. Bylo to utrpení - spát se na tom nedá, bradavky byly pořád mokrý, formovače zapařený a plný mleziva, ostatní holky si tam větraly bradavky a já zapařovala
Na vpáčenou bradavku mi formovač vůbec nepomohl - malá se k ní nepřisála takže jsem asi 10 dní kojila jen z jednoho prsa a pak mi došla trpělivost - toužila jsem spát na břiše takže formovače letěly do šuplíku a já cpala obě bradavky malý do pusy až jí nezbylo nic jinýho než je obě přijmout takový jaký jsou. Je šikovná a obě si pěkně vytáhla. Stále plně kojím
ťuk, ťuk, ťuk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit