Formy na pečení

12272
7.4.16 09:56

Formy na pečení

Poradíte jaké formy na pečení pořídit? Silikon nechci, nemám z něj dobrý pocit. Léta jsem pořádně nepekla, protože jsme měli špatnou troubu. Teď máme novou a jedinou formu co mám je forma na bábovku, má asi teflonový povrch a pokaždé se mi krásně vyklopila, jsem s ní spokojená, ale už nevím, co to bylo za značku. Možná kupovaná v Lidlu? Napíšte mi svoje zkušenosti, s čím jste nejvíce spokojené, co se týče materiálu - smalt, keramika, sklo, teflon, keramika na plechu, ani to všechno asi neznám a případně i značka, se kterou jste spokojené. Potřebovala bych doplnit to, co mi chybí a nevím pro co se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26856
7.4.16 10:09

Silikon mi taky nevyhovuje. Sklo OK, ale nejvice pouzivam smaltovane plechove formy. Vyrobce nedoporucim, snazim se pri koupi odhadnout, zda se nebude kroutit a menit tvar. Nekdy kvalitou prekvapi i levne vyrobky.
V Lidlu uz jsem taky neco kupovala a na bezne domaci peceni jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.4.16 10:13

Tak ja nedam dopustit na silikon, pac som lina mrcha. Zvlast sa osvedcil na aspiky :andel:

Inak ked formu dobre vymazes a vysypes, tak sa ma vyklopit zo vsetkeho.
Z mojich skusenosti sa v sklenenej forme pecie dlhsie nez v plechovej, a ten spodok je taky svetlejsi. To som piekla kysnute cesto.
V keramickej som piekla len maslove cesto, to sa vysypuje tak nejak ‚samo od seba‘ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
7.4.16 10:14

Kupuju formy Delícia od Tescomy. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.4.16 10:54

Já jsem taky přes silikonové formy :P asi 6krát jsem zkusila upéct velikonočního beránka v keramické co jsem dostala k Vánocům (zdálo se jim to jako skvělý dárak :zed: ) no nikdy se mi nevyklopil, ale roztrhl v půlce a to jsem to měla dobře vymazaný. Jsem se naštvala a forma letěla z okna, ještě že bydlíme na vesnici, že skončila na zahradě a nikoho jsem v naštvání netrefila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
7.4.16 11:18

@shagga1 U keramických forem je kromě vymazání dobré vysypat něčím hrubším já používám kokos nebo strouhanku a vymazávám sádlem a zatím jsem všechno vyklopila bez problému.

Jinak já používám na korpusy dortů teflonovou rozevírací formu od tescomy. Na koláče mám buď keramickou formu z Ikea nebo nízké teflonové formy s vyndavacím dnem od tescomy ( skvělý vynález když chci dělat koláč s nízkým těstem). Na bábovku mám kameninovou formu (replika historické formy) koupenou na velikonočních trzích a to je moje favoritka, je nádherná :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.4.16 11:24
@Heivka píše:
@shagga1 U keramických forem je kromě vymazání dobré vysypat něčím hrubším já používám kokos nebo strouhanku a vymazávám sádlem a zatím jsem všechno vyklopila bez problému.Jinak já používám na korpusy dortů teflonovou rozevírací formu od tescomy. Na koláče mám buď keramickou formu z Ikea nebo nízké teflonové formy s vyndavacím dnem od tescomy ( skvělý vynález když chci dělat koláč s nízkým těstem). Na bábovku mám kameninovou formu (replika historické formy) koupenou na velikonočních trzích a to je moje favoritka, je nádherná :srdce:

to vysypání vím, vysypávám kokosem, ale i tak mi to dělá, ještě jsem nepřišla na to co dělám špatně :lol: když peču dort tak taky používám rezevírací formu na tu nedám dopustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
7.4.16 12:14

@shagga1 a ty formy vymýváš vodou nebo jen vytřeš ubrouskem?

Já používám všehochuť, mám delicia od tescomy a nějakou značku z lidlu, co už si nepamatuju, přijdou mi obě hodně v pohodě až na to, že ty lidlácké jsou teda o dost levnější :lol:
Od tescomy mám dvě velikosti takové té kulaté otevírací formy na dort, z lidlu mám hranatou taky otevírací, ta je super na buchty s drobenkou a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.4.16 12:29

@Moise
no jak který ty u kterých vím, že jsou bez problému tak vymývám vodou (myslím ty otvíratelný :) ) ale ty ostatní vytírám ubrouskem, jinak totiž z toho nevyndám ani ten trhanec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
7.4.16 18:10

Děkuji všem moc za rady. Jak mi to tak vychází, tak co člověk, to názor, tak budu muset taky vyzkoušet. Asi zkusím tu Tescomu a láká mě keramika, tak to taky vyzkouším. :palec: Rozhodně mi tahle diskuze pomohla se trochu zorientovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
7.4.16 19:02

@shagga1 ono právě by se měli jen vytírat ubrouskem, jak to vymyješ vodou, kde to vyklopit potom hůř. Jinak mě když to nejde vyklopit, tak namočím do studené vody utěrku, trošku vyždímu a dám to na tu horkou formu a ono to povolí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
7.4.16 19:34

@Moise skvělý nápad s tou utěrkou vyzkouším děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
8.4.16 14:00

Já peču bábovky ve skle nebo keramice, keramickou mam i formu beránka vánočky a rybu - ještě po babičce, ale v tech moc nepeču. Jinak zbytek tescoma a ted Mé laka nordicware. Mají nádhernou bábovku, holky si je i dost chvali - nemate je někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
8.4.16 17:37

@JanduleD na nordicware jsem tu zahlédla přímo diskuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.4.16 20:47

Ja chcem toto

http://www.nordic-ware.cz/…y-bee-cookie

moc, moc, mooooooooooooooooooc

Nevideli ste to niekde za menej nez tisicovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí