fotečky mimíska ??

342
10.7.05 21:52

fotečky mimíska ??

Ahoj, prohlížela jsem si fotogalerie - mimochodem jsou super - a už dlouho si přeju digitální foťák, jen si nějak nemohu vybrat, z množství fotek je jasný že ho máte snad všichni, jen já fotím starým :cry: :cry: .
Malýmu je sice už 10 měsíců, ale lepší začít pozdě než nikdy.Poradíte??Díky!!
Omlouvám se že to dávám sem, ale v deníčkách se nevyznám, hledala jsem i mimísky narozené na podzim 2004, ale marně.

Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
10.7.05 21:58

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1230
10.7.05 22:01

my sme kupovali nedavno, takze mam celkom prehlad.napis kolko chces investovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
10.7.05 22:22

Lilo,moc dík za odkaz, hned se na to vrhnu!

Manža mi dal strop 10.000.- :wink: . Trochu jsem na ně koukala, líbí se mi docela Olympus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
11.7.05 07:46

ahojky, maminka si ted kupovala digitala sehnala v akci slevu z 10 na 5 tisic a je to znacka NIKON. ma k tomu tu pam. kartu - fakt dobrej obchod a fotky dela pekny. Jinak na strankach Olympusu jsou zobrazene akce - kdy kde a na jaky fotak akce je.
Ja mam FinePix - puvodne jsme jeli pro Olympus,ale manzel mi to rozmluvil a koupili jsme tento,ale mame ho uz dlouho a ta cena byla uplne nekde jinde 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
11.7.05 08:52

Ahoj, jestli můžu poradit, tak z digitálních foťáků bych určitě vybírala značku OLYMPUS. Mám obchod s elektronikou, tak si myslím, že mám přehled. Dobrá cena, výborná kvalita, malá poruchovost.. Zaleží jak chceš velké přiblížení, optické je důležité, digitální už ne tolik. Takže minimálně 3× optické, míň neber, ale pokud chceš investovat 10 tis, tak si určitě s klidem vybereš. Koukni na stránky Olympusu, máš tam všechno krásně popsané, kolem téhle ceny mají funkci na natáčení videosekvencí se zvukem, které jsou poměrně kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
11.7.05 11:37

Ahoj, taky se připojím.
Máme už dva roky Sony Cyber-shot a jsem max. spokojená. Je kovovej, takže toho dost vydrží a nabíjí se jako mobil, to je taky důležitý. Ovládání jednoduché a fotky kvalitní. Myslím, že stačí, aby foťák měl 3 mega pixely, pokud nechceš pak dělat fotky velké jako plakát. Pak je lepší 5. Můj tenkrát stál 18.000,–, ale teď maj podobné kolem 10.000,–. Jo, jde to dolů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
11.7.05 12:13

Jarko, Kkaktus a ostatní holky, které se vyznáte,
chci koupit foťák kolem 6-7 tisíc, ale mám problém. Nevíte, zda se dá nějak poznat, jak je u kterého foťáku velká rychlost závěrky? Švagrová má totiž foťák úplně ten nejlevnější (asi Olympus, ale nejsem si jistá), stál 3 tisíce a je strašlivý. V okamžiku, kdy zmáčknu spoušť, následuje velká prodleva cca 2-3 sekundy a on vyfotí až po této prodlevě. Takže na fotce nemám to, co jsem chtěla v okamžiku zmáčknutí spouště, ale úplně něco jiného. Když fotíte dítě nebo psa, tak je to k zlosti, protože vám za ty 2 vteřiny udělají úplně něco jiného.
Nevím, jak je to u jiných foťáků, ale u tohoto mě to pěkně štve.
Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.7.05 12:41

Tak myslim, ze se ve fotakach uz taky pomalu vyzname a kamarad je fotograf a rozhodne olympus nebrat. My mame canon a uz si ho podle nas koupili dva znami. Poradil nezavisle kamarad fotograf, i pan z prodejny.
Pritel jen vsem radi, koupit fotak a kartu a nabijecku zvlast. Proste clovek, ktery pracuje na internetu. Ze pry to vyjde levneji, nez koupit v :,-(e.
Ted uz ten fotak prodavaji levnneji, nez ho mi pred par mesici koupily. I me antitalentovi se podari dobre fotky. Podivej se na www.pixmania.com.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
11.7.05 12:42

No musim se omluvit, za gramat. chyby. Fuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.7.05 13:59

Ahoj, jsem fotografka a řekla bych asi tolik, jestli máš kvalitní fotoaparát na kinofilmy, tak s ním i dále své ratolesti foť a fotky si pak nech udělat na digitálním minilabu, protože tomu se nic nevyrovná. Jinak kvalitní digi stojí někde kolem 40 000,– a i u těch je kumšt mít skutečné barvy.
Já osobně digi mám ale vyloženě na hraní na práci ne.
Madla (nemusíte se mnou souhlasit)

• Citovat
  • Upravit
152
11.7.05 16:42

Ahoj, fotaky jsem pred materskou taky prodavala a musim rict, ze co clovek, to nazor..:-) Takze nekdo Ti doporuci urcitou znacku a druhy Ti rekne, ze tuhle v zadnem pripade ne. Zalezi na tom, jaky fotak chces - jestli maly do kapsy nebo vetsi „potvoru“ v podobe jednooke zrcadlovky. Me ve vyberu fotaku domu hodne pomohly stranky www.digineff.cz , kde se daji fotacky porovnat a pokecat s lidma, co uz ho maji,pripadne prohlidnout fotky. Pokud se jedna o kapesni prcky, sla bych osobne po kovovem tele (treba u nas zatim mene rozsirene Kyocery, par jsme jich prodali a zadne stiznosti). Kazdopadne je u digitalu dulezita doba expozice, at nema moc velke zpozdeni. My jsme se rozhodovali mezi Olympusem, Minoltou DimageZ a Fuji FinePix. Nakonec mame ten Fuji, je pro nas idealni - nejsem profi fotograf, takze mi zatim staci foceni na auto a dela pekne fotky i v mistnosti, coz nektere Olympusy moc nezvladaly. A porad doufam, ze casem se tomu budu venovat vic a naucim se poradne fotit… To jsem zvedava, kdy na to s tim nasim sidlem najdu cas,mozna v duchodu, chi.
Stastnou ruku pri vyberu :-) Napis pak, ktery vyhral
 Snehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
12.7.05 12:07

Čím víc to studuju, tím míň vím kterej. Když se mi nějaký líbí počtem optických zoomů, tak je třeba na baterky apod. Musím vyrazit do nějakého profi obchodu, kde mi fakt poradí. Jen musím počkat až se babča vrátí z dovčy, protože ho nechci kupovat s dvouma dětma za zády. :lol:
Já mám právě Yashicu a když zmáčknu spoušť,tak se klidně stihnu i naobědvat než to vyfotí. :cry: :x
Zatím díky za odkazy a rady, pak dám vědět co pořídím - schválně píšu v jednotným čísle, protože manža nechce foťák i kameru ani držet natož fotit.Takže jsem na to sama. Ája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1308
14.7.05 22:35

Přidám další zkušenost - také jsem se rozhodovala před necelým rokem o DF. Nejdřív jsem chtěla co největší optický zoom a co nejvíce manuální, ale ty jsou většinou velké a to se mi nezdálo. Nakonec jsem koupila PANASONIC FX-5. Je malý, kovový, má optický stabilizátor, 3× optický zoom, automatiku se kterou může fotit i naprostý laik, objektiv Leica.

Tahám ho všude sebou a vejde se mi v pohodě do tašky na kočárek i s dalšíma věcma. Dělá super fotky a jsem z něj nadšená. Navíc je modrej - moje favoritní barva :-D
Dobré jsou určitě i další značky, ale mně se třeba CANONy nelíbily designem, ten Panasonic si mě hned získal :-)

Hodně štěstí při výběru!
Zuzka ---------------------------------------------
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10400;28/st/20050421/n/Alda/dt/7/k/95e1/age.png:http://tickers.TickerFactory.com/…95e1/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí