Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chci se zeptat v jakém asi věku přestane mimi dávat všechno co najde
do pusinky? Známá říkala, že ve dvou letech, ale mě se to zdá docela pozdě… ![]()
Silvie+Anetka skoro 11 měs.
Ahoj Silvie,
Tvůj dotaz mě rozesmál, myslím, že podobně zoufalá jsem byla taky
Obávám se, že je to taky dost individuální, ale tohle „orální poznávání světa“ určitě skončí mezi 14 - 18 měsícem. Můj syn přestal všechno ochutnávat loni v létě, zhruba kolem těch 15 měsíců, ale některé děti to přestane bavit už okolo jednoho roku, takže vydrž!
Šárka
Ahoj Silvie,
tvůj dotaz mně dostal. Vůbec mně nenapadlo, že náš „mopík“ už jednou nebude mopíkem. Prostě už jsem si zvykla, že byť by byl v bytě jeden drobek, určitě ho najde a sní. Kdyby to mělo do pár měsíců přestat, byla by to paráda. Na druhou stranu pak mně čeká větší práce s úklidem
.
Mopíkům zdar,
Jitka
Mě jste uklidnili, že to vůbec přestane. Naše roční holčička strká do pusy absolutně vše. Už je to někdy neuhlídatelné. Prostě jen chodí a sbírá a sbírá.
Takže jo, ještě tak 6m? No, snad to vydržím. ![]()
Ahojky,
nas mladej prestal sbirat drobecky, kdyz zacal chodit
To uz nemel cas koukat na zem, takze ho to nejak prestalo bavit ![]()
A ted strka do pusy jen veci, o kterych si mysli, ze jsou k jidlu…
Ale musim rict, ze jsem to jeho drobeckovy obdobi mela docela rada - aspon me to donutilo casto vytirat a vysavat, takze jsme meli porad supercistou podlahu!
Hezky den!
Eliska a Kuba (15,5m)
Asi vás moc nepotěším
! Náš malej přestal strkat věci do pusy asi ve věku, kdy začal chodit. Ovšem teď je mu 2 a 3/4 roku a neustále má něco narvaný v puse!!!! A slintá jako ďas… Nevím, jestli mu rostou nějaké stoličky, moc mě nenechá tam nakukovat. Sousedka má klučinu tříletého a prý podobně „šílí“, začal si taky asi před měsícem rvát vše znovu do pusy. Teď je to o to horší, že už mají k dispozici třeba malé kostičky nebo tak a když ho vidím s kostičkou Lega v puse, tak jsem na mrtvici
. Populární jsou taky zátky od jakéhokoli pití, krabičky od hraček apod.
Ivča
Mně nějaký ten drobeček nerozhází
, horší je Anetčino pojídání televizních programů, hlíny z kytek, popřípadě kytek samotných, psího ocasu apod.
Ale těch pár měsíců ještě samo vydržím… ![]()
No právě, mě taky nevadí, že má v puse hračky, leporela…ale to, že jí z pusinky vytahuju papríry (naposled se jí podařilo sníst opůl obrázku od zubařky), venku si strká hlínu, kamínky…to si myslím, že až taková legrace už není:(
Ahojky, našemu malému je 8 měsíců, zatím jen sedí a ještě ani neleze ale do pusinky dá snad cokoli. Hračky, plyšáky, provázky, ale ze všeho nejraději má papíry, obaly od kašiček atd. Už jsem je musela všechny schovat, protože i ten sebemenší papírek najde a hurá s ním do pusinky a pak se jen sehnu pro jinou hračku a už mi to papá.Už mě i vystrašil, že se dusí, protože maličký kousek spapal a naštěstí vyblinkal a to ho pořádně hlídám, ale neuhlídala..... takže se určitě máme ještě na co těšit až bude běhat že? Mějte se krásně pa pa.
Janča a Tomášek
ahoj holky, docela mě těší, že v tom nejedem jen my
Při poslední kontrole u dětské jsem musela nechat vyměnit očkovací průkaz - půlka byla snědená.......malá jí na co přijde - papír , kamínky, hlínu, dokonce okusuje nábytek...... prostě cokoli a bohužel ne vždy se mi daří včas zasáhnout. Doufám, že to v tom roce a půl vážně přejde ![]()
Ahoj,
Petra
Chci se zeptat maminek, mimčo mi začalo strkat věci do pusy.
Příklad jí křupky, a jednu mi strčí do pusy. Pije z lahvičky džus vedle mně v leže, a strčí mi ji do pusy, stylem jednou ty jednou já a kouká co já na to.
Teď si strkala hračku do pusy, a vyndala ji a strčila ji tam mně.
Je to normální?
Jo tak nad tím se taky pozastavuju, kdy to přestane. Přemýšlím, kdy vzít synka 9M poprvé na pískoviště… ![]()
Syn to delal jen obcas a po case to preslo.
Na pisku byl pevne v 9m, ale v puse musel mit dudel, jinak se cpal piskem.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat maminek, mimčo mi začalo strkat věci do pusy.
Příklad jí křupky, a jednu mi strčí do pusy. Pije z lahvičky džus vedle mně v leže, a strčí mi ji do pusy, stylem jednou ty jednou já a kouká co já na to.Teď si strkala hračku do pusy, a vyndala ji a strčila ji tam mně.
Je to normální?
ano, je to normální. Naše malá to dělala a dělá dosud (15 měsíců). Jakmile má nějaké jídlo, hned všem nabízí, nejen mě a příteli ale i babičkám, dědečkům, tetám, dokonce když sedí v kočáře a jde proti nám někdo cizí, natahuje ruku s jídlem i na ně ![]()