Krosnička na mimčo

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
9.7.05 13:01

Krosnička na mimčo

Prosím o radu, 8O
Chystáme se v září na hory a našemu prckovi bude půl roku.Chtěli by jsme si pořídit nějakou krosničku,a zajímalo by mě jestli v ní může dítko alespoń podřimovat,od kolika kil nebo věku se používá,a která je podle vás dobrá.

Díky za rady markote :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
9.7.05 13:07

Ahojky,
teda myslím, že v půl toce je na krosničku rozhodně brzo - pokud teda myslíš takovou tu klasickou na záda, dítě totiž musí umět samo sedět, což v půl roce není nijak běžné. Takže doporučuju rozhodně šátek, babyvak nebo klokanku, v tom půlroční prcek může podřimovat, nebo ho obrátíš a má výhled. My jsme v synových asi sedmi měsících absolvovali dovču v horách, a prožil ten týden prakticky v šátku, na výšlapech byl spokojenej, jen jsme někde zaparkovali a nakojili - to byla pohoda:-))) Jinak klokanky bývají do devíti, některé do 15 kg, šátek jak uneseš Ty (já ho používala cca do 18 měsíců - zhruba 11 kg), s babyvakem zkušenost nemám, ale bude to podobné.

Tak si to pěkně užijte!

Šárka & Tedýsek (26 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
9.7.05 13:40

Ahoj,
též souhlasím, že je moc brzo nosit půlroční mimi v krosně. Na krosnu je potřeba, aby už děcko samo sedělo. Musí mít taky vyvinuté šíjové svaly, aby pevně drželo hlavičku. My jsme krosnu poprvé použili až teď na dovče, kdy bylo malé 10 měsíců.
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
9.7.05 14:29

Ahoj Markote,
v půl roku je určitě brzo. Opravdu pouvažuj o šátku či vaku… Měla jsem oboje a teď používám i krosnu, a asi bych doporučovala šátek. Vak musíš pořád přidržovat a v šátku je prcek i pevněji „přilepený“ k Tvému tělu a nemusíš ho pořád držet. :D

Holky v krosně i usnou, ale není to na nějaké několikahodinové výlety v sedě - musí si občas protáhnout nožky a chvilku ťapkat. Jinak krosna je skvělá věc a velice usnadňuje cestování i např. v MHD. :lol:

Pokud neplánujete nějaké super náročné výšlapy, tak si vezmi i kočár. Mám toho po lese naježděno spoustu a vždycky ho lze nějak přenést či zvolit méně náročný terén…
Hezkou dovču! :lol:
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí