Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky
prosím poraďte s jídelníčkem pro 11,5m Honzíka.Už jsem v koncích fantazie veškerá žádná.
U Mc Donalda vidím maminy s robátkama na hranolkách, babky mě lámou na knedlíky a já už zase nevim abych toho šmudlu nešidila
.
Napište třeba i odkaz na nějaký deníček nějak se v nich neorientuju. ![]()
Děkuju moc Hanyna
PS: může papriku?Salátovou okurku?
Většina věcí se zakazuje do roka ten máme za rohem záleží na těch 14ti dnech?
H.
Na 14 dnech určitě nezálěží. My jsme malému už před rokem dávali papriku, rajče i okurku. Vše jsem ale nejdřív zkusila v obýdku povařené a potom vždycky nejdřív malý kousek a čekala jsem, co to udělá. Tak to akorát za 14 dní po troškách vyzkoušíte.
On totiž ten náš jedlík byl k neudržení a chtěl tu zeleninu víc, než ostatní jídlo a když jsme mu to nedali, nejedl nic. Tak mu to prokládám syrovou zeleninou. Přímo jí zbožňuje, ale zase velký množství jí nesní. Papriku a okurku většinou sní jen kousek a z dalšího vysaje šťávu a vyplivne. Rajče nevyplivne nikdy ![]()
Sendy
Ještě jsem si uvědomila, že vše jsme zpočátku loupali a rajče navíc dáváme jen dužinu bez jadérek.
Sendy
My mame zitra jeden rok. A take jsme drzeli hypoalergenni dietu. Ted zkousim i jine veci, takze rajce uz jsme zkouseli, zatim jenom dusene. Okurka je hypoalergenni, takze tu davam uz dlouho. K obedu vetsinou delam nejakou varenou, nebo dusenou zeleninu (mrkev, fenykl, kousek petrzele, driv repu, ta mu ted ale uz moc nechutna, brokolice, kvetak, zelene fazolky, hrasek, kedluben, ted uz i to rajce, kousek celeru, nekdy pridam trosku i cibulku a cesnek (ten syn uplne miluje
delam to na masle, nebo na olivovem oleji (ne panenskem, ten se nesmi prepalovat), pridam nejakou bylinku (majoranka, fenykl, kopr, petrzel, pazitka) nebo kmin, anyz. Obden dam i maso-kralika, kure, krutu. A vetsinou pridam prilohu-brambory, testoviny, ryzi. Nekdy do toho dam trochu jogurtu, syra. V za:,–(e uz varim ze stejnych surovin jako varim nam, akorat, ze mi si to nalezite okorenime. Takze ma to co my-italske testoviny, cinu, thajske jidlo akorat bez koreni ![]()
Uz jsem delala i rajskou, koprovku, „svickovou“ pochopitelne opet bez koreni a s jogurtem misto smetany a ne s knedlikem, ale bud s ryzi nebo testovinami.
Samozrejme, ovsem ze syn jasne preferuje „konzervicky“ ted miluje od Sunarka „zelenina s jehnecim masem“
Mrzi me to, protoze ja rada varim a vsichni tvrdi jaka jsem super kucharka a syn mi dava kosem kvuli konzervam ![]()
Co nadelame ![]()
Dobrou chut Jana
Zase jste nezklamaly holky dík ![]()
Už se na to těším.Jani díky za odkaz je tam toho mraky. ![]()
Hanyna
PS:Jen houšť : ![]()