Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
chtěla bych se poradit, mojí malé je 8,5 měsíce, od narození jsem kojila částečně, převažovalo kojo, ale občas jsem dala i UM - důsledek porodnice, teď už normálně přikrmujeme a kojo nám zůstalo jen na brzké ráno - přes noc mi malá nejí, budí se cca kolem 6 ráno , kojím, ale pak cca do 1,5 hodiny chce jíst, chce flašku, a to mi vypije 150 ml, přes den jsem jí teď občas nabídla prso, ale nechtěla, takže už ani nenabízím, a je pravda že ráno -to druhé jídlo - jí už ani nenabízím prso, ale rovnou flašku. myslíte že už mám skončit kojo ? přiznám se že s kojením bojuju po psychické stránce od začátku, ale nerada bych tu svoji cácoru o něco ošidila. díky za vaše postřehy.
lenka
Ahoj lenculko,
já si myslím, že pokud už mlíčko od tebe nevyžaduje a pije umělé, tak bych to ukončila. Dala jsi cácorce důležitý základ, je dobře že jsi tak dlouho vytrvala, i když to asi nebylo úplně nejjednodušší.
Určitě už jí o nic nepřipravíš.
Alča a Petřík 14 měs. (14 dnů není kojen ![]()
Ahoj,
pokud tím nebudeš psychicky trpět, tak ukončit, postupně. Ono to přijde samo. My taky bojovali. S koncem kojení jsme začínali asi jako vy. A postupně ta flaška vyhrála. Teď vypije ráno 270ml. Než mít hladový dítě a zničenou maminu
U nás to prostě nešlo. Když teď vidím, jak jí, tak se ani nedivím ![]()
Sendy a Mišák 14m (kojený do 10m)
Ahojky, já malého také kojím, je mu 8 měsíců a mé začátky byly těžké, ale teď už mi to nevadí, ikdyž někdy bych už také ráda přestala, protože náš dorobeček papá přesnídávku i kašičku a stejně ho pak do hodinky musím dokojit, ptostě chce prso a také má svůj rituál takový, že večer, když má jít spinkat a už spát chce, křičí a utiší ho jen prso, pokaždé usne. S lahví stále bojujeme a vezme mi z ní jen čajík, mlíko nee. Ale myslím si, stejně jako jiné maminky, že Tvé malé ta láhev s UM stačí a tak se nemusíš trápit a kojení můžeš ukončit. Kdyby malá chtěla, určitě by se o prso nějak přihlásila. Měj se hezky. pa pa