Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, máte nějaké zkušenosti s hop:,–(lem pro mrňousky, co se zavěšuje mezi dveře? Já vím, že když jsem byla malá, ráda jsem tam byla a moje neteře taky.Našemu malému je 8 měsíců a hop:,–(lo máme půjčené, nějaké novější, (já pamatuju ještě celé látkové s jinými úchyty),ale my nevíme jestli ho do toho máme dát, když moc neleze a jestli se bude nějak odrážet když jen kope nožičkama. Poradíte mi? Děkuji a přeji krásný den. ![]()
ahoj,
můj osobní názor je hop:,–(lo nééé.není to nic dobrého pro páteř..
luka
Hop:,–(lo bych nedoporučovala stejně jako chodítko. Ani jedno není příliš vhodné a může být víc ke škodě než užitku.
Ahoj Janicko,
my jsme látkové hop:,–(lo kupovali, když bylo malému deset měsíců a už stál a kupovali jsme ho za 380,– tady:
http://black-point.prodejce.cz/
Já bych hop:,–(lo pro již stojící a chodící dítko úplně neodsuzovala, naše dr. tehdy taky neměla námitky. Ale je fakt, že miminko či batole by v něm mělo řádit (a že náš Adámek řádil
) jen pár minut a pod dozorem!
Verča a Adámek
My jsme hop:,–(lo pořídili, ale na .........., protože to malou ale vůůůůůůůůbec nebralo. Jinak pokud to člověk nepoužívá jako odkládací prostor na dítě a nechá ho hopsat jen pár minut s dozorem, nemělo by to nijak škodit. Chodítka jsou prý daleko horší.
Ahoj, našemu Matýskovi je 8 měsíců a do hop:,–(la ho dávám tak 2× denně na chvíli před oběděm (kouká na mě, jak to připravuju) a pak před večeří (to už je pěkně protivnej a v hop:,–(le se uklidní a směje se). Moc se mu tam líbí, poskakuje, nebo se jen opírá a kouká. Za 10 minut ho vyndám. Myslím, že těch pár minut denně, když se tam mimču líbí, mu neublíží. Když bych ho měla na klíně, nebylo by to na páteř o moc lepší. Jinak M. už pěkně sedí a občas i chvilku stojí. V.
Přidávám se k názoru,že bych hop:,–(lo ani chodítko své dceři 10,5m nikdy nekoupila.
Nad'a a Niki 10,5m
A co třeba houpačku? Máme ji zavěšenou ve dveřích a děti ji milují........