Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky, je tu nejáka fotografka co poradí???
Baví mě focení, proto jsem si pořídila zrcadlovku canon. Zatím se s ní seznamuju a zkouším vše možné i nemožné. Fotím hlavně synka.
Ted začínam přemýšlet čím si foták dovybavit.
Mam zakladní objektiv 18-55mm. Převažně fotím doma a mam problém, že se mi za postavou udělá stín. Bez blesku je pak fotka moc tmava. Co externí blesk pomůže???
Také mi byl doporučeny objektiv 5Omm/ 1,8. Máte s ním někdo zkušenost???
A ještě jedna otázka.. Kamoška mě poprosila jestli bych ji vyfotila jako těhulku. Jéký objektiv by byl pak dobrý na takovéto focení?? Mohla by byt ta 50mm nebo ten by se nehodil… Vím, že se to profi fotkám nevyrovná, ale snad se jich pár povede a budou sloužit jako pěkná památka.
Ahoj, jsem taky zvědavá kdo co napíše, chtěla bych mít jednou domácí fotoateliér, ale musím si ještě počkat, řešíme ted velkou investici.
Jinak četla jsem od těch zkušených že blesk není vůbec dobrý, dělá plastické obličeje, taky se mu doma snažím vyhýbat a využívám hodně přirozené světlo dopadající přes okno.
Nejsem teda zadnej profik, ale taky docela dost fotim. Ta 1.8 byla urcite dobra, taky bych ji chtela, ale je dost draha. Deti fotim doma vetsinou bez blesku. Nastavuji si to do manualu, ISO tak 800, kdyz jsou klidnejsi 400, clonove cislo co nejnizsi, ja mam 4. A cas pak podle denni doby, pri ISO 800, treba 1/30. To si musis vyzkouset. Jo a objektiv mam taky 18-50. Ten mi nadoma vystaci. Ven chodim s teletem ![]()
@Lola29 píše:
Ahoj, jsem taky zvědavá kdo co napíše, chtěla bych mít jednou domácí fotoateliér, ale musím si ještě počkat, řešíme ted velkou investici.
Jinak četla jsem od těch zkušených že blesk není vůbec dobrý, dělá plastické obličeje, taky se mu doma snažím vyhýbat a využívám hodně přirozené světlo dopadající přes okno.
Také by se mi líbilo mít domací ateliér… ale s tím, že do budoucna chceme pořešit hypotéku, tak to moc reálně nevidím. Už takhle mm velké dilema co koupit abych focení vylepšila, z rodičaku se špatně šetří…
Také se snažím fotit hodně při denním světle ale ne vždy to jde ![]()
Jo a v byte bez blesku mi prijdou nejhezci fotky, kdyz dopada bocni svetlo. Proti oknu se moc neda…
@bubulina Prosím poradila by jsi mi na co si nastavit foták ted když je venku sníh a je zataženo? Mám taky canon, 18-55mm ale nedaří se mi hezky dcerku vyfotit venku na sněhu, pořád je to takové divné ![]()
Jinak bych se poptala asi tady napr. http://forum.megapixel.cz/
Miskynko koukni treba na toto http://digiarena.e15.cz/…ografovani_5
@bubulina píše:
Nejsem teda zadnej profik, ale taky docela dost fotim. Ta 1.8 byla urcite dobra, taky bych ji chtela, ale je dost draha. Deti fotim doma vetsinou bez blesku. Nastavuji si to do manualu, ISO tak 800, kdyz jsou klidnejsi 400, clonove cislo co nejnizsi, ja mam 4. A cas pak podle denni doby, pri ISO 800, treba 1/30. To si musis vyzkouset. Jo a objektiv mam taky 18-50. Ten mi nadoma vystaci. Ven chodim s teletem
Taky trochu fotim… Jen me napada- ta 1/30 je hroznej cas, to nemuzes udrzet aniz bys nemela rozmazany fotky… Nechces si zkusit zvysit ISO ( i za riziko lehkeho navyseni sumu) a fotit min.1/60?? Ted nerypu, jen predavam zkusenosti…
@bubulina tyy jo, já taky tak trošku fotím ale nedokážu si představit fotit 1/30 z ruky
teď to nemyslím zle, jen mě zajímá, jaké pak z teho lezou fotky ![]()
Mam stabilizator, takze udrzim i 1/13. Ale objekt se mi samo nesmi skoro hybat ![]()
@Januliiik píše:
@Jass jsi mě předběhlaže já prvně nedočtu celé