Francouzsko-české rodiny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
27.11.10 17:09

francouzsko-české rodiny

Vážení,

dovoluji si vás touto cestou oslovit a požádat vás o spolupráci na výzkumu, který se zabývá bilingvní výchovou a bude součástí mé diplomové práce na Pedagogické fakultě MU Brno. K výzkumu hledám páry s alespoň jedním dítětem, kde jeden z rodičů je Čech, druhý Francouz a oba společně rozhodují o výchově a vzdělání jejich potomka.
Výzkum proběhne formou třiceti až čtyřiceti minutového rozhovoru s každým s rodičů (odhaduji během měsíce února). Součástí budou i dotazy na některé osobní údaje (jakými jsou například váš věk, vzdělání, apod. ). Všechny odpovědi budou zpracovávány anonymně s ohledem na zákon 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů.
Po vyhodnocení výzkumu (v případě zájmu) finální verzi diplomové práce zašlu každému ze zúčastněných rodičů.

Děkuji za vaši ochotu a spolupráci,

Bc. Kateřina Richterová
Studentka 5.ročníku Učitelství francouzského jazyka a literatury, PeDF MU Brno
katerina.richterova@gmail.com

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Zuzana a Alice
17.1.11 15:14

Kateřino,
jsme bilingvní pár - já Češka manžel Francouz - na dítě mluvíme každý svým jazykem. Naší dceři jsou však jen 4 měsíce, je tedy poměrně brzy na závěry ohledně jejího bilingvismu. Výsledky Vaší práce mne každopádně zajímají a pokud můžeme být přínosem, jsme k dispozici. Bydlíme v částečně Paříži a v Praze.
 Zuzana

• Citovat
  • Upravit
2
24.1.11 14:01

Kateřino,
Váš příspěvek mne ihned zaujal, sama jsem totiž na téma dvojjazyčných česko-francouzských dětí chtěla psát svoji diplomovou práci.
Manžel je Francouz a naší dceři jsou tři měsíce.
Jak píše paní Zuzana, i mne výsledky Vaší práce moc zajímají, moc ráda si ji přečtu.
Bydlíme v Praze.
Zdravím,
 Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzana a Alice
24.1.11 17:32

Renato,
co kdybychom se nekdy i s detmi potkaly a popovidaly na spolecne tema? Mozna pokud nebydlime prilis daleko od sebe bychom jednou detem mohly poskytnout vzajemnou konverzaci ve francouzstine :-)
My bydlime na Praze 10 a jsme ted v Praze do 12. unora.
S pozdravem,
Zuzka a mala Alice

• Citovat
  • Upravit
2
26.1.11 12:40

Zuzano,
Výborný nápad :-). My bydlíme na Praze 6, ale není problém se potkat někde v centru, celkem pravidelně jezdíme do města (do Bia Oko na úterní dopolední promítání filmů pro maminky s dětmi, do Stromovky a na Letnou na procházku, atd.) takže se můžeme domluvit a zajít někam společně na kafe. Manžel se vrací z práce až kolem sedmé večer, takže v kompletní sestavě můžeme pouze o víkendu.
Máte nějaký nápad ohledně kdy a kam ?
Pěkný den,
 Renata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzana a Alice
31.1.11 12:20

Ahoj Renato,

rady se s vami potkame! Uterni promitani tentokrat nezvladneme, mame domluvene domaci plavani (poprvem tak jsem zvedava). Zatim mam volno ve stredu a ve ctrtek. Nemam zatim v Praze auto, tak jsem odkazana na MHD, muzu dorazit treba na Letenske namesti tram 26 a pak se muzeme projit po Letne? Kdybys byla mobilnejsi a mohla dorazit treba k nam, neni problem, bydlime v Malesicich, ulice Niederleho. Muj mobil je 608959946, dej mi treba vedet po sms jak to vidite.
Zatim pa,

Zuzka

• Citovat
  • Upravit
2
7.7.15 18:08

cesko-francouzska rodina

Ahoj Zuzano a Renato, rada bych se take sesla jestli se jeste schazite a mate zajem :). Manzel je francouz a mame 2 deti 3,5 a 1,5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí