Fraxiparine - dávka 0,6 ml

16.1.16 09:54

Fraxiparine - dávka 0,6 ml

Ahoj těhulky!

Našla jsem spoustu diskusí na téma píchání Fraxiparinu v těhotenství, ale bohužel nikde konkrétně to, co jsem hledala. V období září 2014 - březen 2015 jsem prodělala trombózu LDK, příčina se bohužel nezjistila. Pan doktor mě informoval, že až někdy v budoucnu otěhotním, bude nezbytné si píchat injekce na ředění krve. Teď jsem v 15 tt a mám za sebou zatím 4 injekce. Na hematologii mi předepsali dávku 0,6 ml, včera jsem ty injekce skoumala podrobněji a přišlo mi, že na krabičce i přímo na injekci je napsané 0,6 ml, ale na té stupnici na injekci to vypadá, jak když tam je 0,8 ml. Nevšimla jste si toho některá? Trochu mě to znervóznilo. Na další kontrolu na hemošku jdu až v půlce února, zeptala bych se tam, ale jak jsem to včera zjistila, tak mi to prostě nedá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30975
16.1.16 09:58

Nemam fraxiparine, mam clexane, coz je podobne. Ono ve strikacce bud musi byt vzduch a nebo pokud mas dostat do tela neceho 0,6 ml, musi byt ve strikacce ve skutecnosti vic, protoze neco ti zbyde v jehle a neco pod pistem. Proste pokud ti pist nezajizdi az do nejnizsiho mista jehlu, coz nezajizdi, tak v aplikatoru vzdy neco zustane. Zamysli se na tim, jak to myslim a myslim, ze prestanes panikarit :) A pokud tam mas vzduch, jako je v clexanu, tak tu vzdychovou bublinku musis dostat uplne nahoru k pistu, aby se vytlacoval jako poslednu a prave on zbyl v tom aplikatoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
16.1.16 10:50

@Eileen_the_Queen To je vzduch ty 2 ml navíc, to je v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.16 11:02

Díky moc za vysvětlení, holky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.1.17 11:29

Hlavně žádný vzduch před aplikací nevytlacujte.Je tam proto, aby došlo k aplikaci celé pozadovane dávky a ano i proto je na stupnici vice…Pak to i neboli a hlavně strašně pomalu a nejlépe do zadní části paže - ne rameno ale to,,sadlicko,, co se hejbne když zatresete rukou. Nejlepe když aplikuje druhá osoba.
Mimochodem nepotřebujete nebo nevíte o někom kdo potřebuje Fraxiparine 0,8 forte? Mám tu pár balení a již nepotřebuji. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí