Frejkova peřinka - jak spát?

2862
4.1.12 17:47

Frejkova peřinka - jak spát???

Ahoj maminky :mavam:
Chci se zeptat těch, co mají zkušenost s peřinkou kvůli kyčlím. Mě malá spinká jen na boku a mě zajímá, zda to nevadí…
A taky když jsou kapku prdíky, tak je peřinka asi velký problém co?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
112
4.1.12 17:51

Ahoj,my peřinku měli cca do 8 měsíců a malej zezačátku spal i sní na boku a pak na zádíčkách…Na prdíky jsme netrpěli tak nevim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
4.1.12 17:54

My jsme měli jenom chviličku, asi 14 dní od narození. Malá spávala taky na boku, myslím, že to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
4.1.12 18:29

Spát na boku nnení kvuli kyčlím obecně vhodnné, nedoporučuje to ani česká pediatrická společnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.1.12 20:05

My máme frejkovu peřinku taky, od 4 týdne, další kontrola za 7 týdnů… spala taky ráda na boku, ale co má peřinku, nemá na výběr a spí na zádech. S prdíkama jsme ze začátku bojovali hodně, ale dávám Espumisan kapičky (dříve jsme dávali kapky Baby calm, ale strašně ji zacpaly a nemohla kakat), trošku kmínového čaje (asi 3× za den) a problémy už tak velké nejsou (ortoped mi dovolil 10 minut před kojením ji nechat vykopkat a vyprdět)… spíš je mi líto, že se pořádně nemůžeme pomazlit, ale s tím se musím smířit :-)
Přeju, ať se tím moc netrápíte :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
5.1.12 09:12

Holky děkuji a ještě dotaz, musí se peřinka dát hned na jednorázovku nebo ji můžu oblíct až na dupačky? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
5.1.12 10:03

Záleží na tobě :-) Doktor mi však doporučil přímo na plínku, pak nemá od dupaček takové otlačeniny na stehýnkách. Potom ale potřebuješ něco na nožičky - mám takové štulpničky, koupené na mimibazaru.
Případně používám i punčošky.
Dupačky jsou i trochu znevýhodněny tím, že někdy nejdou tolik roztáhnout mezi nožkama kvůli peřince a tlačí je k sobě, proto je lepší bez nich (snad jsem se dobře vyjádřila).
Nevím, jestli máš stejnou peřinku, musela jsem si ji trochu přešít (suché zipy) a na ramínka našít takové „tunýlky“, aby ji to netlačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
princesse
2.2.12 21:56

Frejkova peřinka

:) Bedru, peřinku na dupačky, taky jsme to tak měly. Peřinku jsme nosily od 4.týdne do 4 měsíců. Ke konci už jen na noc. Vždycky na oblečení a spánek taky naprosto v pohodě, malá spinkala na boku a vůbec s tím neměla žádný problém. A jak říkal náš ortoped, tak s tím mají problém spíš rodiče, dětem je to úplně jedno a zvládají to super. Hodně štěstí, ať to máte brzy ok. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
pajanosal
28.2.12 20:06

Ahoj,no to čučím,jakou máte peřinku-a já jsem byla z té naší neěťastná a myslela jsem,že je nám velká… no a co vy máte teda špatného? Nám dali peřinku,že nemáme dovyvinuté stříšky

• Citovat
  • Upravit
83
28.2.12 20:12

Dcerka měla na levé nožičce 2C, na druhé 2B. Teď už týden peřinku nedávám vůbec (poslední měsíc jen na noc), za týden jdeme na kontrolu. Pokud by někdo chtěl, peřinku daruji zdarma - za úhradu poštovného, je přešitá, určitě by se mohla hodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pajanosal
28.2.12 21:18

My máme IIa a Ib-ale vůbec nevím co to znamená :?

• Citovat
  • Upravit
83
28.2.12 21:33

Někde tu na emiminu byla šikovná tabulka, ale v podstatě to najdeš i tady:

http://www.lekari-online.cz/…ycli-kojencu

Podtyp IIa – fyziologická, tj. normální nezralost (děti mladší 3 měsíců)

Podtyp Ib – úhel alfa u stříšek v pořádku, úhel beta zatím větší, tj. stříšky mírně nezralé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2862
1.3.12 10:09

Holky my tu peřinku měly ani ne týden, nezdálo se mi to a na ppud jiných maminek jsme změnila ortopeda, který malé namísto rentgenu udělal ultrazvuk, kde je všechno krásě vidět a verdikt zněl: Naprosto ukázkové kyčle 8o Takže bacha i na doktory, ten co nám dal peřinku měl jen rentgen, na kterém jdou vidět jen kosti a navíc, se u tak malých dětí rtg nedoporučuje, je to ozařování…navíc to prý dávala všem holčičkám i jako prevenci, i když to vůbec nepotřebovaly…říká se, že holky na kyčle trpí víc jak kluci…takže jsme ráda, že se nás to netýká, byl to děs!!!! A vám ostatním přeji, ať je to rychle za vámi!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.1.14 20:16

Ahoj holky. Vím, že je to už starší příspěvek, ale i tak na něj reaguji. Třeba se bude hodit i dalším maminkám.
My máme peřinku od 7. týdne. Dostali jsme jí kvůli levé kyčli. Nejdřív jsme měli široké balení, tak jsme dostali peřinu. Teď je Míšovi 13 týdnů. Po měsíci nošení se nám kyčel zlepšila, ale pořád to není ono.
Spíme jen na zádech a snažím se ho nechat prokopávat před koupáním i kojením. Jen je problém, že jak se nemůže pořádně prokopat a vykakat v průběhu dne, tak denně pereme pokakané oblečení. Když to totiž jde ven, tak vše naráz, že to plínka nestačí pobrat.
Místo suchých zipů jsem na peřinu našila patentky a zipy jsem odpárala. Nedržely pořádně a škrábaly. Lepší jsou větší patentky - drží mnohem líp :) Ze začátku jsem taky byla zoufalá, ale už jsme si zvykli a musíme to vydržet. Je to přecijen pro jeho dobro. Tak přeju maminkám pevné nervy. My se jimi taky obrnili :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí