French press - jaký objem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
106
29.1.16 05:54

French press - jaký objem?

Dobrý den, chci si koupit French press, a mám dilema - rozhoduji se mezi dvěma typy, jeden je sklo + plast, objem 350 ml (kávu si dělám jen já) a moc se mi vzhledově nelíbí, druhý nerezový, 800 ml a ten se mi líbí moc. Když si ale dělám kávu sama, je asi hloupost kupovat ten velký že? Nebo ho lze použít i na jednotlivé šálky? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4486
29.1.16 07:12

No tak jasně, kolik vody tam dáš, tolik kávy máš. Já však do toho velkého naliju vždy příliš mnoho vody, tak jsem si koupila i ten menší na dva šálky. Ten když nenaliju plný, tak mám jeden velký hrnek. Ten malý French press je nerezový a má v tom nerezu vyříznuté zrnko kávy. Ten by se ti podle mě líbil. Proč musíš mít malý škaredý? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
29.1.16 07:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
29.1.16 07:25

@Laura215 pokud máš možnost, tak nejlepší kafe je z moka konvičky http://kavovary-cajovary-espressa.heureka.cz/…a-express-3/ french press určitě takový abys udělala aspon 2 šálky, když přijde návštěva, tak se to hodí. pokud to ovšem nemáš do práce. tam mám malý frenchpress z ikei a stačí to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.1.16 08:13

Taky jsem pro Moka-press, jak pise @masinka9

v Italii je v kazde domacnosti min. jeden a kdo vyzkousi neda na nej dopustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
309
29.1.16 11:20

Ale dámy, přeci nemůžete říct, že nejlepší kafe je z moka konvičky :) Každému chutná něco jiného, káva připravená různými způsoby má různá specifika, chutě a nedá se říct, který způsob je ten nejlepší. Vždyť existuje tolik kávových kultur a to, že v ČR je nejrozšířenější ta italská ještě neznamená, že je nej :) :) :)
Mně osobně třeba nejvíc chutná káva filtrovaná, ale mám doma i french press, který je snadnější a rychlejší na použití a káva z něho je výborná, pokud se dobře připravuje.
Takže @Laura215 za mě určitě bych koupila větší, je univerzálnější (když ti přijde návštěva) a je celkem jedno, zda v něm děláš jednu kávu nebo 4 - čas i údržba vyjde úplně nastejno. Z osobní zkušenosti bych doporučovala nerez, ale aby šla vyndat ta skleněná část. Mně už se totiž dvakrát stalo, že se sklo rozbilo a musela jsem kupovat náhradní skleněnou nádobu, což ale není problém, protože to mají v domácích potřebách za pár korun. U těch plastových french pressů je ta skleněná část většinou přilepená k plastu, takže se nedá vyměnit. A z estetického hlediska je taky lepší nerezový nebo kovový french press :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
16.11.16 19:19

Jaký French press koupit?

Nemáte s nějakým zkušenosti?

Je jich tolik typů a tak nevím, podle čeho vybírat. Manžel je milovník kávy, má konvičku, presso, teď si oblíbil tady toto:-)

Děkuji za rady:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24096
16.11.16 20:28

Jaký objem kávy dělá na jednou? Dle toho bych volila objem. My s manželem máme asi cca 1 litr, možná o malinko méně, ale děláme (když si dáme oba) asi půl litru až 600 ml kávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
17.11.16 06:12
@elen-ka píše:
Jaký objem kávy dělá na jednou? Dle toho bych volila objem. My s manželem máme asi cca 1 litr, možná o malinko méně, ale děláme (když si dáme oba) asi půl litru až 600 ml kávy.

Tak chce do práce a tam si dělá jen pro sebe cca 3 deci a na doma bych chtěla asi na toho půl litru až 600 ml kávy.
Ale nemáš nějaký typ? Je jich tolik! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.6.20 19:44

Já měla přesně stejnou dilema, ale nakonec jsem si vybrala 350ml a jsem velice spokojená… mám tento french press značku Bialetti a slouží mi už více než rok. Je to velikost akorát pro mě a manžela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák