Funkce ve školce, svačinářka, uklízečka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
funkce ve školce, svačinářka, uklízečka???
Holky, trapný dotaz, ale nevím, kde se zeptat a nevypadat u toho trapně…
Ještě je času hora, ale uvažuju o zaměstnání, které mě bude bavit a bude časově přátelské k rodinnému životu…
No, prostě mě napadlo, vyprdnout se na nudnou kancelářinu a zkusit jít po rodičáku poptat se do školek, po práci - hm, nevím, právě jak se to jmenuje. Ta paní tam sedí v bílých kalhotech a zeleným triku, pomáhá u svačinek, u obědů, meje okna, okopává zahrádku, připravuje postýlky a uklízí sníh… asi nějaká uklízečka nebo svačinářka.
Nevíte, jak se ta funkce jmenuje?
Díky
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U nas jsou takove pani dve, jedna ma titul pani provozni a druha pani skolnice
Tak si vyber ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
provozní, to zní jako pracovní pozice docela dobře
- na to, že je to holka pro všechno

nicméně, netušíte, je-li třeba nějakého zvláštního vzdělání na to - třeba pedagogické minimum, když pomáhají s dětma…
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo a úplně tajná otázka - jaký asi mají plat?
Pokud to bude víc než deset čistýho, beru… mám-li si vybrat práci občas na vzduchu, venku - než za stejný prachy sedět zavalená zaprášenými spisy…:-)
N,
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no pocitam ze ta i ta, obe dve budou mit dost nizke platy - alespon ve statnim sektoru …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teta Věra, ptala jsem se naší Kačky. Práce je to docela pěkná když ti neva „věčně uklízet o fakanech“, ale počítám, že to na luxusní uživení nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
u Filipa to je „pani Silva“ a u Mteje „teta Maruska“ ![]()
nevim, jak s platem, ale myslim, ze nebude nic moc
a u Fijka vim, ze ta pani je tam na zkraceny uvazek a jeste tak pitome, ze pripravi postylky, pomuze s obedem, pak umyje stolecky, vytre a ma dve a pul hodiny volno
pak prijde, poklidi, vyluxuje a tak- prace cca na hodinu a jde domu…a samozrejme tam je jeste rano…ale pry to dela predevsim s laskou
a je to videt…
my jsme kdysi ve skolce meli strasne protivnou „skolnici“, strasi me ve snech doted
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Baro, no jo, to je fakt. Z čeho po rodičáku vylezeš, do toho vlezeš, asi v mnohodesítek horším vydání… je to na zvážení.
s tím platem by mě to docela zajímalo, vlastně bych jen přelezla ze státního do státního, a když si vybavím ty tabulky, tak mě jímá smutek - bude-li to vůbec desítka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
platy? Zajímalo by mě, kdyby se ozval někdo, kdo to ví určitě…
Já jsem teď trošku hledala na netu a objevila jsem bez záruky info, že učitelky v MŠ mají 15 hrubýho (což je teda děs na tu zodpovědnost, kterou mají) a školníci tak 11,13… ![]()
No níííc…
NiKi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
u nas se rika pani skolnice. Plat asi 10 tisic nebude, nebot je to castecny uvazek. Rano tam vse nachysta, pripadne pomaha ucitelkam, pak ma volno (vidim z okna, ze chodi kolem devate domu), na obed opet asistuje a pomaha uklizet nadobi, cisti stolecky a chysta veci na spani, potom opet jde domu a kolem pate, kdyz deti odchazeji, tak uklizi skolku. Specialni vzdelani asi nepotrebuje.
Terik
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Niki - tak myslim, ze s tim platem je to tak, jak jsi nasla na netu. Je to tak na to byt zabezpecena financne od manzela a tohle mit jako placenou zabavu. ![]()
A pedagogicky vzdelani urco nutny neni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky.Dělá to moje kamarádka už několik let.tet dostala přidáno a bere 6800
když je někdy nějaká větší akce ve školce tak bere nejvíc 7500
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak u nás „paní Odehnalová“ má ještě na práci chodit pro svačinky (do obchodu)(ale jsme s dědiny ve městě jistě nechodí…), chystá obědy a svačiny (ve větší školce jistě mají kuchařky) a pomáhá učitelce při vypravování dětí na vycházku, zvlášť v zimě. Je to podle mě „trafika“ jak hrom a pravděpodobnost že by se její místo někdy(10-15let) uvolnilo prakticky není. Plat teda nevím, ale myslím že nic moc, jak už tady bylo psáno ani ředitelky a učitelky v Mš, na tom nejsou nijak zvlášť dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
teda, holky, čekala jsem, že to nebude žádná atraktivní práce, ale ono to v tom „školkovství“ je vážně strašný. Až teď si to plně uvědomuju…
Vemte si ty učitelky, jakou mají ohromnou zodpovědnost, hlava je musí z těch křiklounů třeštit, nehledě na určitou dávku trpělivosti, talentu, charisma, autority u dětí, pedagogického vzdělání - a takovýhle platy!!!
No, je to asi poslání, nikoliv povolání..
Niki
- načítám...
- Citovat
- Zmínit