Funkce ve školce, svačinářka, uklízečka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
No nevím jestli se plat školnic.uklizečky(takový titul má naše paní ve školce) blíží k platu učitelky,holčina rok po maturitě bere 15 tis.čistého a dělá 7 hod prac dobu,kamarádka uklizečka bere necelých 8 čistého za 8 hod,prac dobu,má v pracovní náplni hafo věcí přes uklid,chystání postýlek,převlíkání povlečení,pomáhá roznášet jídlo,oblíkat děti na vycházku a z vycházky,občasné pohlídání dětí,docházka do obchodu,na poštu,sezonní práce jako zametání,čistění chodníků vyhrabování trávníků,odmetání sněhu,4× ročně umývání oken za to mívá nějaké odměny.Takže je to honka za málo peněz,navíc jí za těch pár let co to dělá děti lezou děsně na nervi:D já osobně jsem si tu práci jako záskok střila 15 dnů a byla jsem vyléčená z práce děvče pro všechno.a chování některých fracků je děs dokonce na ni jeden chlapec plivne nebo pošle někam k neuvěření ale krutá realita dnešní doby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím to úplně přesně
, protože to dělám. Nastoupila jsem jako uklízečka a nyní mám dva úvazky, jeden na uklízečku a druhý pedagog, plat 13000,–Kč čistého. Pracuji od osmi do půl čtvrté, ale mám spoustu volného času. Vytírám, uklidím dvě třídy, koberec a prach. Okna se myjí 3 krát za rok, máme svou lehárnu, takže postýlky jen po spinkání ustelu, umyji hrnečky po svačince, jinak o vše se stará kuchařka. Zahrada moc neřeším, jen ostříhat keře a to je asi vše. Odpoledne jsem s dětmi. Takže docela pohoda, mám to 5 minut od domu autem a vyjdou mi ve všem vstříc, na Vánoce volno od 22.12. do cca 3.1., takže přes svátky doma a celé léto jsem doma, jdu až na přípravný týden, tj.poslední týden v srpnu. Ještě podotýkám, že mám střední školu s maturitou, před mateřskou jsem pracovala v kanceláři od osmi do pěti, ale už mě to neláká. Od září nastupuji na předškolní a mimoškolní pedagogiku-dálkové studium.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modroočko píše:
Vím to úplně přesně, protože to dělám. Nastoupila jsem jako uklízečka a nyní mám dva úvazky, jeden na uklízečku a druhý pedagog, plat 13000,–Kč čistého. Pracuji od osmi do půl čtvrté, ale mám spoustu volného času. Vytírám, uklidím dvě třídy, koberec a prach. Okna se myjí 3 krát za rok, máme svou lehárnu, takže postýlky jen po spinkání ustelu, umyji hrnečky po svačince, jinak o vše se stará kuchařka. Zahrada moc neřeším, jen ostříhat keře a to je asi vše. Odpoledne jsem s dětmi. Takže docela pohoda, mám to 5 minut od domu autem a vyjdou mi ve všem vstříc, na Vánoce volno od 22.12. do cca 3.1., takže přes svátky doma a celé léto jsem doma, jdu až na přípravný týden, tj.poslední týden v srpnu. Ještě podotýkám, že mám střední školu s maturitou, před mateřskou jsem pracovala v kanceláři od osmi do pěti, ale už mě to neláká. Od září nastupuji na předškolní a mimoškolní pedagogiku-dálkové studium.
Zdravím, dostala jsem nabídku pracovat ve školce jako uklízečka, odnášet nádobí, převlíknout postýlky atd. Zahradu a okolo školky snad dělá školnice. Plat mi nabídla něco pres 15tisic hrubého 2.platova třída. Dělala bych ranní a odpolední od půl osmé a podle práce bych šla nějak domů, odpolední od půl jedné. Zvažují jestli to vzít nebo ne. Chodí tam i mladší Syn takže bych vše měla při jednom. Dělala jsem v kanclu s už nikdy více. Spíš mě neláká moc plat. mužů se zeptat jak si na tom byla finančně ty a jestli si stále spokojená?
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ehh Ten plat co ti nabídla je ale za plný úvazek, podle toho, co píšeš, ho mít asi nebudeš ne? U nás ve školce za tyhle peníze dělají uklízečky od 6 hodin do 14:30.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Modroočko Děkuji za informace 😊, já jdu ve čtvrtek za ředitelem, tak jsem zvědavá a také uvažuji o tom pedagogickém studiu. Ještě jsem na rd do června příštího roku, ale dcerka jde také do školky, takže to bude ok 😊. Ještě je ta pedagogika těžká?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpověď na funkci ve skolce
Zdarec všechny, kdo chce jít dělat do školky, musí na to mít. Není to jen o vysipání košů, utrení stolečku. Já to vzala, protože mě nikde kvůli zdravotnímu stavu nechtěli vzít. Prej uklízečka… Ráno musím odklizet spadane listí, v zimě sníh, sypat soli proti uklouznuti, vytrhat houby na zahradě, pak podle potřeby utrit prach(žádná honka) vysypak koše, dolejt tekuté mýdlo, pak tak nějak nuda, protože děti chodí, takže nic, žádná práce, až když jdou ven, pomoc s oblikanim, tak utrit stolečky, rozeslat pelíšky, a přes jejich spánek máte volno, zhruba dvě hodky, a pak zase, uklidit pelíšky, utrit stolečky… furt dokola, zase pomoc s oblikanim, když jdou odpo ven, a jděte domu. POZOR!!! kdo má záda v háji, tak upozorňuji, že trictvrte dne jste ohnuti. Není to žádná těžká práce, ale za ty prachy, jak říkaji moje děti, by nevstali ani náhodou. A ani se jim nedivím. O prázdninách dvouměsíčních školky fungují, a chodí se na výpomoc, jako normálně přes rok. Já s tím budu muset praštit, protože je to pro mne fyzicky narocne(plotenky, vykloubene koleno po operacích). Za mě asi tak. Tak si to rozmyslete, kdo chce dělat uklízečku ve školce-děláte hlídání dětí, školnici, uklid, chuvu..a máte prd penize. Tak se drzte
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás školnice - taky dělá všechno. Ze zákona může pedagogům pomáhat dospělá svéprávná osoba, takže může i zaskočit na vycházce a tak. A co se platu týče, právě ve státním sektoru dostali provozní pracovníci nedávno přidáno, takže se jejich platy blíží k pedagogům.
Et