Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, naše dcera 2,5 roku si pořád dává ruce do pusy. Je to fakt hrůza. V jedom kuse jí na to upozorňujeme, ale za chvíli je tam má zas. Je to problém hlavně venku, chytá za všechno možné , bere do rukou kamínky, větvičky a co já vím co ještě a pak si ty špinavé ruce (ani se mi nechce domýšlet od čeho všeho) nacpe do pusy
. Co s ní?
to jsem ráda, že v tom nejsme sami:) neporadím. u nás to je to samé. starší má taky 2,5 roku a furt něco cpe do pusy. vysvětlujeme si to tím, že jí rostou poslední stoličky. ale jak jí přesvědčit aby do pusy ty špinavé ruce nervala, to fakt nevím
utěšuju se tím, že je naočkovaná proti žloutence A a na ostatní svinstva radši nemyslím…
U nás to dělá, protože to viděl u miminka ![]()
To se pak těžko vysvětluje…
Čauky, taky se hlásím do klubu
, u nás je to hodně podobné a bohužel i ta starší (4 roky) se chová stejně jako ta malá. Takže s sebou NEUSTÁLE tahám minibalení antibakteriálních ubrousků a otírám ruce po hrabání se v kamínkách nebo písku na cestičkách, sbírání peříček atd. Teď jsem si na dovču zakoupila přípravek NanoActiv Desinfic, tak snad to ve zdraví přežijeme
.
Nechci být příliš hysterická, ale při pohledu na předměty, které mé děti tak rády zkoumají je mi někdy šoufl
.
„Potěším vás“, Kuba má přes 3 roky a dělá to pořád
je naočkovaný proti žloutence, pokud to je hodně velký fujtajblík, řeším vlhkými ubrousky… a víc se asi dělat nedá. Nejvíc ho „rajcují“ odpadkové koše a odložené žvýkačky ![]()