loupající se kůže

9534
11.7.09 13:43

loupající se kůže

ahojky potřebuji radu vím že se miminku po porodu loupe kůže ale u nás se to zhoršuje už má šupinky na celých předloktích nožičkách a začíná i bříško, koupu už v olejové koupely a mažu 2× denně dětským olejem. Máte někdo nějakou radu? Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1100
11.7.09 14:05

Moje zkušenost je, že oleje spíše vysušují. Zkusila bych nějaký mastný krém. Třeba sebamed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.7.09 14:23

Taky bych zkusila spis sebamed krem nebo klidne modrou indulonu. Mne se taky mimco po porodu cele loupalo, olej jsem pouzivala po koupeli olivovy a pak pres den mazala sebamedem. Ted uz ma kuzicku jak z alabastru :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.7.09 14:33

Nám mudr poradila v lékárně si zakoupit INFADOLAN. Stál okolo 30 Kč a pomohl - kůži pěkně promastil.

• Citovat
  • Upravit
1922
11.7.09 15:00

pavlusko me se luca taky loupala,strasne,a pomohl na na to Hipp mleko.obsahuje olej a je super,zkus,jinak mi doktorka radila taky infadolan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
11.7.09 15:15

Malý má slabý atop a kožařka mi do koupele předepsala Balneum Hermal a je to super, krásně to jemně promastí kůži. Taky dobrý koupelový olejíček má Weleda, ale je to dost drahé a obsahuje měsíček, který nemusí každému sedět. Kožařka mi řekla, že je dobrá, ale používat jen občas. Takže raději Balneum :wink:
Jo a nekoupat moc často, podle doktorů i kožařky stačí 1×-3× týdně, my max. 1×-2×. Po koupání sice můžeš promazávat, ale každý krém tu kůži dráždí, když se používá často. Špatná není obyč modrá Indulona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
11.7.09 15:25

Ahoj Pavlušo, olejíčky opravdy vysušují, hlavně Johnson, to je krám první kategorie, teda, aspoň pro nás :wink: Používáme Excipial buď lotio nebo mast s mandlovým olejem. Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.7.09 20:13

ta kužička se stejnak musí oloupat.. infadolan (bepanthen, c.p.) se děsně piple. Zkus do koupele nejaky olej (ale bacha!děsne pak klouže vanička)
já bych namazala celé tělo obyč rybilkou či olejem z lekarny. Čím jednodušší mazadlo tím líp. Tož nejlíp vepřový sádlo (nesolený:o)) pokud na to máš teda žaloudek:)

• Citovat
  • Upravit
18651
11.7.09 20:49

My používali od narození na Toma Linollu - dává se do vody na koupání a úplně se loupat přestal, úžasně ho promastila a byl tak heboučký. U dalšího miminka jdu zas do Linolli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.7.09 22:30

Vojta má od mala citlivou kůžičku, dr., když viděla, jak se loupe na bříšku, předepsala mu linollu, od té doby si ji kupujeme sami a dodnes ho v ní koupeme!
po bazénu (chlor atd,) používáme bepanthene lotion, taky super.

jinak používáme ještě nivea lotion (měli jsme olej ale nevyhovoval).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
11.7.09 22:50

Ahoj, my mazali taky sádlem. V porodnici to tak doporučují, sádlo krásně promastí a na rozdíl od krémů na něj nemají miminka alergii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
13.7.09 08:06

Díky moc takže vyzkoušíme sádlo, já ho občas používám na svoje lokty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí