Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky potřebuji radu vím že se miminku po porodu loupe kůže ale u nás se to zhoršuje už má šupinky na celých předloktích nožičkách a začíná i bříško, koupu už v olejové koupely a mažu 2× denně dětským olejem. Máte někdo nějakou radu? Díky moc
Moje zkušenost je, že oleje spíše vysušují. Zkusila bych nějaký mastný krém. Třeba sebamed.
Taky bych zkusila spis sebamed krem nebo klidne modrou indulonu. Mne se taky mimco po porodu cele loupalo, olej jsem pouzivala po koupeli olivovy a pak pres den mazala sebamedem. Ted uz ma kuzicku jak z alabastru ![]()
Nám mudr poradila v lékárně si zakoupit INFADOLAN. Stál okolo 30 Kč a pomohl - kůži pěkně promastil.
pavlusko me se luca taky loupala,strasne,a pomohl na na to Hipp mleko.obsahuje olej a je super,zkus,jinak mi doktorka radila taky infadolan
Malý má slabý atop a kožařka mi do koupele předepsala Balneum Hermal a je to super, krásně to jemně promastí kůži. Taky dobrý koupelový olejíček má Weleda, ale je to dost drahé a obsahuje měsíček, který nemusí každému sedět. Kožařka mi řekla, že je dobrá, ale používat jen občas. Takže raději Balneum ![]()
Jo a nekoupat moc často, podle doktorů i kožařky stačí 1×-3× týdně, my max. 1×-2×. Po koupání sice můžeš promazávat, ale každý krém tu kůži dráždí, když se používá často. Špatná není obyč modrá Indulona.
Ahoj Pavlušo, olejíčky opravdy vysušují, hlavně Johnson, to je krám první kategorie, teda, aspoň pro nás
Používáme Excipial buď lotio nebo mast s mandlovým olejem. Ahoj, M.
ta kužička se stejnak musí oloupat.. infadolan (bepanthen, c.p.) se děsně piple. Zkus do koupele nejaky olej (ale bacha!děsne pak klouže vanička)
já bych namazala celé tělo obyč rybilkou či olejem z lekarny. Čím jednodušší mazadlo tím líp. Tož nejlíp vepřový sádlo (nesolený:o)) pokud na to máš teda žaloudek:)
My používali od narození na Toma Linollu - dává se do vody na koupání a úplně se loupat přestal, úžasně ho promastila a byl tak heboučký. U dalšího miminka jdu zas do Linolli
Vojta má od mala citlivou kůžičku, dr., když viděla, jak se loupe na bříšku, předepsala mu linollu, od té doby si ji kupujeme sami a dodnes ho v ní koupeme!
po bazénu (chlor atd,) používáme bepanthene lotion, taky super.
jinak používáme ještě nivea lotion (měli jsme olej ale nevyhovoval).
Ahoj, my mazali taky sádlem. V porodnici to tak doporučují, sádlo krásně promastí a na rozdíl od krémů na něj nemají miminka alergii.
Díky moc takže vyzkoušíme sádlo, já ho občas používám na svoje lokty.