Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky tak dneska jsem byla na poradně tam mi řekl doktor že gbs je pozitivní. Jsem s toho dost špatná čekám naše vymodlené dítě a ještě nakonec bude nemocné. Jinak jsem 36+2 a příští týden se mám jít objednat na císař nebot malá je otočená koncem pánevním a co když to příjde dřív stihnout dát vůbec ty antibiotika které mám dostat. Ještě k tomu jsem se začala šíleně škrábat doktor na to vůbec nebral zřetel jinak zítra valím na kožní at mi ještě vezme krev jestli se k tomu nepřidali játra, ale nevím jak jestli ty jaterní testy budou špatné kam s tím půjdu můj doktor tam není až příští uterý a zástup za sebe nemá
![]()
tak se modlím at je to vše o. k. Máte holky některá takové problémy oravdu se bojím o naší Denisku.
@alulu ahoj není čeho se bát, já jsem ho u dcery měla taky. Jen ti před porodem píchnou preventivně kapačku ATB a je to. Není čeho se bát. Já jsem to věděla, takže jak mi začly bolesti po pěti minutách jela jsem abych měla čas na tu kapačku. Přijela jsem do nemocnice v 5 ráno, v 6 ráno mi píchli kapačku, trvá to cca 30-60 mimnut než vykape a v 7:55 byla dcera na světě. ![]()
@alulu ježiš nic si z toho nedělej, streptokoka má pozitivního 20% těhotných, já to tak měla taky
Dostala jsem při porodu nitrožilně antibiotika a vše bylo v pořádku
Akorát prostě musíš dojet do porodnice dřív, aby se to stihlo ale jinak v tom nic nehledej
A s těmi játry držím palce, já měla naprosto stejný problém, škrábala jsem se do krve ale játra to nebyly a nikdo mi doteď nebyl schopen říct, čím to bylo…
Jestli budou špatné játra, tak ti oni řeknou co a jak, neboj. GBS není žádná tragédie, při porodu císařem snad ani antibiotika nedostaneš, jde hlavně o přirozený porod. Já jsem u prvního pozitivní byla, nasadili mi atb 2h před narozením prcka a vše ok. Takže klid, bude o tobě jistě dobře postarané.
Neboj, kapačka se stihne
streptokoka má spousta těhotných. Spíš si opravdu pohlídej to škrábání
ps: Deniska, krásné jméno. Taky doma jednu máme
![]()
Hele, ja mela to same, GBS+, ja jsem navic alergicka na ATB, tak ta kapacka byla trochu sazka do loterie, ale nakonec reakce zadna. Skrabala jsem se do krve cele prvni dva trimestry, na nic se neprislo, tak jsem se proste mazala indulonou a bylo. Takze klid, to bude v pohode.
Hele ja byla taky, pry to ma az 1/3 tehotnych. dokonce sem mela prekotny porod, takze zadna atb. A mala v pohode
Ono se strašně cpou ty atb u porodu, a le aby měly vůbec smysl, musely by dokapat alespoń 4 hodiny před samotným porodem, což kde kdo nestihne. u donošeného dítěte je šance, že se od matky nakazí, asi tak v desetinách procenta!!! jinka, má to strašná spusta těhulí, pokud nemáš nějaké problémy, vůbec se tím netrap.
Jen dotaz - taky při odběru na streptokoka v těhotenství máte od dr instrukce umýt se jen večer a ráno přijít neumyté? Mě to přijde takové divné.. Ale zas bych nerada aby vyšly výsledky falešně negativní…
A ještě by mě zajímalo, v případě pozitivního výsledku, co když nestihnu přijet do porodnice včas a nestihnou mi ty atb dát