Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mně malinko bolelo břicho pravidelně, hned od začátku to bolení bylo 3-4 min, nezkracovalo se, neprodlužovalo. Normálně jsem fungovala - nakoupila, vyprala, vyžrhlila… Bolesti začaly o půlnoci a porodila jsem ten den odpoledne, jinak monitor nic neukázal. Takže uvidíš.
No, něco se děje určitě, a už 9 měsíců
Ne, vážně, teď už nevíš dne ani hodiny, ale těžko říct. Já jsme kontrakce fakt poznala bezpečně, a ty je poznáš taky, aý to budou ony. Mě kontrakce prostě cca minutu hodně bolela už od prvních, ale ještě to šlo. Prostě taková píchavá bolest, trvající minutu, zesilující a zkracující se intervaly. Když jdeš na kontrolu, tak to uvidíš, nevím, jestli tě i vyšetřuje, abys věděla, že se porod třeba rozjíždí. Řekni to dr., a uvidíš.
Ahoj, no asi se už něco děje. Těžko takhle soudit, každá to má jinak. Mě třeba odtekla plodovka, pak jsem v klidu dojela do porodnice. První bolesti jsem začala mít až o 2 hodiny později a to bylo jako kdyby se mi udělalo nějak zle a nemohla jsem ani mluvit. Pak se to rychle zkracovalo a sílilo. A to jsem ráno byla na monitoru a řekli mi, že se nic neděje (plodovka odtekla v 18.15 večer). Tak uvidíš, co ti tam řeknou.
Držím palce…
Mi takhle porod začal, ale já to nevěděla. Den předem popichování, bolesti v zádech, pak kyčle a třísla. Druhý den v 5 ráno bolesti jak při ms, opakovaly se po 15-20ti minutách, do 11cti pořád stejné, pak najednou co 5 minut, ale nic hrozného, jen jak kdybych to měla dostat, tak jsme jeli do porodky, tam mě vyšetřili, byla jsem na 5 cm, píchli mi vodu, pak teprva začali bolesti, mladý byl za hodinu venku
může to být, nemusí, řekni to na monitoru, třeba se jim tam aji něco ukáže…
To víš, že by to mohlo začínat, nebo se to tam chystá. Ty třísla jsem často četla, že mívaj ženský při porodu bolestivý.
Určitě to něco bude. Porod určitě poznáš, ale tohle vypadá že se něco rozjíždí. Já druhorodička jsem měla poslíčky půl dne a až večer mě napadlo psát si časy a zjistila jsem že jsou pravidelné a jeli jsme ![]()
Ahoj,
od včerejška asi od 6 hodin mě docela pravidelně píchná v podbříšku a vystřelí mi to buď dolů nebo do zad. Bolest to ale nebyla velká, protože jsem nakonec ve 12 usla, ale bolelo to. Od rána mám bolesti pořád-bolestivější, ale po delších intervalech. Od rána mě strašně bolí kyčle a třísla. Myslíte že by se mohlo něco dít? Dnes jdu na monitor tak uvidím ale chtěla bych slyšet váš názor. Děkuju moc za odpovědi. Jsem 39+5.