Sezení na míči v rizikovém

12.11.12 13:02

Sezení na míči v rizikovém

Ahoj holky.
jsem odzačátku riziková na nemocenské (krvácela jsem do 7. týdne, navíc už před tím 2 neúspěšná těhu), ale dodnes probíhalo vše vpohodě. Dnes ve 22. týdnu mi ale dr. na velkém UZ sdělil, že se mi zkracuje čípek (27mm) a že mám převážně ležet. no, to je sice hezký, ale já mám děsný problémy se zády a to mi to ležení trochu ztrpčuje. byla jsem zvyklá si každé ráno zacvičit pár cviků na záda. chápu, že je ted nemůžu, stejně jako rychlejší pohyb. ale: myslíte, že je problém si aspoň párkrát denně orazit na gymnastickém míči? nemyslím skákat nebo se koulet, jen se posadit, abych si srovnala záda. mně i blbých 5-10 minutek vcelku uleví. ale je fakt, že i při tom sezení se posiluje pánevní dno a vnitřní svalový systém (což sice potřebuju), takže to je taky forma zátěže.. ale asi se bez ní neobejdu. co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
880
12.11.12 13:45

Pokud máš převážně ležet, tak převážně lež. o tom, jestli můžeš pár minut cvičit na míči, se porad s dr. třeba telefonem. je to nejjistější, v takovéto situaci, bych na rady laiků vůbec nedávala. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
12.11.12 14:02

Na míč bych rozhodně nelezla…poskakování a pohupování napomáhá při porodu při otvírání…jestli se ti už ve 22TT zkracuje čípek, máš do konce těhotenství co dělat…nic to nemusí znamenat, ale taky můžeš předčasně porodit(ted ještě potratit)…srovnej si v hlavě, co je přednější, jestli tvoje záda nebo donošené miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
12.11.12 14:07

To ti nikdo tady neporadí -konzultuj s dr. Jen ti chcti říct, že znám ženské, co musely celé těhotenství ležet s podloženou postelí a nohy nahoru - i dojití na WC byl pro ně risk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.12 16:46

@roniii samozřejmě,že donošení miminka je pro mě nejdůležitější věc na světě. to bych po dvou potratech ani nebyla normální, kdyby nebylo :-) ale skřípe se mě v zádech nerv a vystřeluje to přes stehno až do lýtka a když mě ta křeč chytne, tak je opravdu ležet těžké (bez prášku). ani jsem nemyslela na míči skákat a houpat se, ale jen si sednout jako pecka a sedět, aby se záda srovnala. nicméně jste se všechny shodly, že je prostě lepší ležet, co to dá a ani si moc nesedat. takže dnes naštěstí úspěšně jen ležím. vypadá to, že i to magnézko by mohlo na záda zabrat. díky
@marketa612 @roniii @ynax děkuju za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí