Odběr krve před 1.screeningem - přesnější výsledky

Ariadne
13.11.12 13:36

Odběr krve před 1.screeningem - přesnější výsledky

Ahoj všem,

dnes jsem se od dr. vrátila s info, kdy mi nabízejí kontrolní odběr krve ještě před 1.screeningem. Prý to zpřesní testy, které budou potom a předchází se tam falešeně pozitivním výsledkům. Tenhle odběr ale nehradí pojišťovna, ale platí se 400Kč.

Přemýšlím, jestli ano, ptž tamtěm testům se asi nevyhnu a nerada bych, abych potom byla celá vyděšené, že vyjdou špatně.

Prosím tedy o názor a radu, jak jste to měly vy a jestli to má cenu nechat si ty testy udělat.

Byla jsem tak vyplesklá z toho, že vidím prcka na monitoru a buší srdíčko, že mi ty info procházely nějak kolem mě :-D

Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
61
13.11.12 13:51

To slyším prvně. Myslíš ten první screening ve 12-13tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.11.12 13:54

Jj asi jo, mam na nej jit za 4 tydny, coz budu zacinat 13tyden. Bude to pry utz, tak predpokladam, ze tenhle.Ale jsem trochu zmatena, ptz sestra rikala, ze bude zdarma, ale co jinyho by to bylo?

• Citovat
  • Upravit
61
13.11.12 13:57

To není žádný speciální odběr, to je jen ten první placený screening, zdarma není, jak kde. Je to ultrazvuk a odběr krve. Já jsem dneska 11tt a odběry už mi dělali minulý týden, na UZ jdu až 3.12. Buď ráda, že jen 400,–, někde za něj chtějí i 1600.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.11.12 14:00

No ale mne rekli, ze kdyz tenhle odber odmitnu, tak se nic nedeje a budou vysledky jen z tamtoho vysetreni, ktery je bezplatny. a mezi krvi a tim utz bude 3 tydny pauza

• Citovat
  • Upravit
25186
13.11.12 14:01

Ahoj, taky mi dal na vybranou - v 10.tt za 1000 kč, pak klasicky screening ve 12.tt nebo screening ve 12.tt a pak klasika 16.tt tripple testy. Vzala jsem druhou možnost. Ne že bych chtěla ušetřit, ale zdá se mi toho testování moc a nejvypovídající je screening ve 12.tt a zbytek dost často vychází falešně špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
13.11.12 14:02

TAk mě dělá screeningy všechny dr. u sebe a zdarma.
Potom mi byl nabídnut ještě„vylepšený“ test. Který je placený(mě říkala 1200,–)a ten je dřív než ten screening ve 12tt. Dělá se velkým speciálním ultrazvukem.Ale na výsledky se taky čeká.
Ptala jsem se Dr. na názor a mě říkala, že jí to přijde zbytečné pokud nepatřím do rizikové skupiny - věk, dědičnost… Že to ty maminky zbytečně stresuje jak mají čekat na výsledky. Že podle studií, se u klasického screeningu ukáže vada na 60% a u toho „lepšího“ na 80% :nevim:
Já osobně jdu jen na klasický u mojí Dr. protože je to pro mě méně stresující než objíždět nějakou nemocnici a stejně budu čekat tak jak u toho klasického screeningu.

• Citovat
  • Upravit
61
13.11.12 14:03

Jo, nic se neděje, jenže tenhle bývá přesnější než ten v 16tt, který bývá falešný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
13.11.12 14:24

@Ariadne Je to ten první screning, krev se má nabrat 10tt a potom ve 12tt utz a výsledky se vyhodnotí počítačovým programem a je tam mnohem větší spolehlivost než u tripple testů v 16tt, které vycházejí dost často špatně a pak nutí dotyčnou na odběr plodové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.11.12 14:33

To by ale znamenalo, ze tu krev bych ted odmitla a pak bych mela jen utz?

@avm3 a to v tom 10.tydnu byla taky jen krev?

Prijde mi, ze mi chteji nabrat jednu krev navic :think:

• Citovat
  • Upravit
47759
13.11.12 14:35

400,– je krásná cena, jinde se platí od 1000,– výš, já už jsem domluvena s dr. že mi je udělá, o ceně jsme se zatím nebavili, ale nechci udělat tripple testy, už u druhého nebyly výsledky nejlepší a syn je naprosto v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
13.11.12 14:37

Takže mi chcete rict, ze to neni nic navic, ale soucast toho screeningu :-)

• Citovat
  • Upravit
1801
13.11.12 14:51

Omlouvám se, za vtírnutí se s dotazem, ale jak dlouho se čeká na výsledky screeningu ve 12.týdnu? Jinak já jsem na vybranou nic nedostala, rovnou mě objednali na krev v 10. týdnu a screening ve 12. A nebudu platit nic, ale jen proto, že platím poplatek za celou péči v těhotenství, tak už to mám v rámci toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
13.11.12 14:59

@bisonka Mě řekli výsledky při tom utz ve 12tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
13.11.12 15:21

@Ariadne NE, já jsem to pochopila tak, že by se pak nebrala v tom 16.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie