Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím kdo má zkušenosti s gel lakama, jakou značku koupit? na netu jsem našla nějaké hodně drahé a nějaké zase podezřele levné. děkuji všem za rady a zkušenosti.
@Krkael a mas s nim osobni zkusenost? Na jak dlouho vydrzi jedno baleni cca?
Ja pouzivam Orly, ale stve me zdlouhave odstranovani. Jinak drzi skvele min. 14 dnu. Dnes jsem poprve nalakovala Striplac od Alessandro, tak jsem zvedava. Ten by mel jit odstranit jen sloupnutim…
@Kasperle Levné neber. Ty buď nedrží vůbec nebo drží, ale nejdou pak sundat bez pilování. Odradí Tě to a stejně Ti to pak bude doma ležet.
Já osobně mám vyzkoušený CND Shellac? ten je super. Teď mi drží v pohodě skoro 3. týden a sundat jde krásně odmočením v Removeru. Potíž je v tom, že v ČR je dostupný jen pro profesionály. Takže buď se domluv s nějakou známou, pokud máš, nebo lze bez problémů objednat z Ameriky z E-bay, pokud máš pay pal. Dokonce tam vychází i s poštou levněji než v ČR - podle kurzu.
Ještě hodně chválí značky Gelish Harmony a Orly. Taky prý jdou dobře sundat a snad není takový problém je tady sehnat. Tak zapátrej a uvidíš, co se Ti zalíbí.
@jannda mužu se zeptat na jak dlouho ti vydrzi lahvicka? Docela me zarazila cena ![]()
No já sem si právě říkala že to napřed zkusím s nějakým levnějším
![]()
@Kasperle To samozřejmě můžeš, ale zatím nevím o žádné levnější značce, která by fungovala bez problémů. Když už se trefíš a aspoň to drží, tak to pak nejde sundat a musíš pilovat. Pak si propilováváš zbytečně svůj nehet. Gellak je právě o tom, aby to vydrželo a šlo to sundat bez pilování. Podle mě je to zbytečná investice. Jak jsem psala, buď Tě to odradí a leží Ti to doma zbytečně. Nebo budeš chtít vyzkoušet něco, co jde sundat a stejně si pak pořídíš dražší značku. Takže budeš platit dvakrát. Ale záleží, co od toho sama čekáš. Jestli Ti nevadí pilování nehtu, tak kup klidně levnější. ![]()
Já když teď sundám svůj Shellac, tak nikdo nepozná, že jsem na nehtech něco měla. A to je pro mě důležité.
@tery16 CND Shellac je k prodeji jen pro profesionali, staci mi k nakupu jen ZL nebo je potreba jeste neco jineho?
@smilestrawberry mám ty laky Orly teprve od září, takže zatím nevím, jak dlouho ta lahvička vydrží…
Rozhodně je to ale levnější než chodit na gelovky…a přirozenější.
@tery16 a jak přesně se ten Shellac sundává? Ty Orly musím 10-15 minut „máčet“ v rozpouštědle a pak sundávat takovou kovovou škrabkou…mám pocit, že při tom vždy odškrábnu i část svých nehtů… ![]()
@smilestrawberry ŽL myslím stačí. Já posílala osvědčení o rekvalifikaci a taky stačilo. Stačí jim napsat mail, řeknou Ti.
@jannda Shellac se sundává podobně. Buď můžeš koupit takové jejich polštářky, namočíš, zabalíš. Nebo se to dá ošidit (o dost levněji) - já namočím čtvereček z buničiny do removeru, přiložím na nehet. Zabalím do kousku alobalu, aby remover nevyprchal. Nechám 10-15 minut a poté rozbalím - část laku je většinou jakoby zkystalizovaná a úplně odloupnutá, část někdy zůstane, ale je změklá. Buď se dá krásně oškrabat pomerančovým dřívkem nebo kdo nechce vůbec škrábat, tak znovu zabalit. Já to teda oškrabávám a jde to krásně, nemusí se tlačit, jde to hned. Rozhodně nemám pocit, že bych si ničila nehet. Škoda, že jsem nefotila, dnes jsem si dělala nové nehty.
Tak foto zde: Fotka mate - jsou to duhové třpytky různých velikostí a přes to bílé razítko. Ve skutečnosti dominují třpytky a razítko není tolik vidět.
Obvykle si dělám gellak jen jednobarevný - jako lakované nehty. Ale teď mě to nějak na Vánoce chytlo se třpytkama, tak tyhle jsou už druhé třpytivé. ![]()
@tery16 ty vypadají opravdu hezky. já pořád váhám, ty ceny těch laků jsou děsné.