Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
chtěla bych poradit… dcera má na zoubku kazík, který se „nechá být“..jenže chci ho aspon trochu zpomalit a dočetla jsem se o pastách GC tooth mousse × Elmex geleé. A má otázka zní, která z nich je lepší, účinnější? Nebo vyjdou obě nastejno…Děkuji
Za mě lepší tooth mousse, po Elmexu kazy spíš černají, po tomhle zas bělí, zdá se mi účinější a na rozdíl od elmexu (hodně fluoru), se ho nebojím použít častěji.
@Dreezy Děkuji
Raději jsem se zeptala, protože zrovna zadarmo není, tak aby to nebyly vyhozené peníze ![]()
Nechápu, jak zubař nechá kaz být.
Nebo jste nikde nebyly? Musí se řešit všechny kazy, i na mléčných zubech. A pokud jde o miminko, tak to je smutné.
A navíc gely, které uvádíte, se mohou používat pouze na stálé zuby.
No tak já bych nic nepatlala a nechala zub normálně u zubaře spravit. Náš spravuje i mléčné a je to dobře, nenechávala bych nic být a žádný gel není všespásný
Pro dítě určitě spíš GC TOOTH MOUSSE. Ten Elmex je až od osmi let. A vůbec nejlepší by bylo ty zuby nechat ošetřit.
@Ice79 Miminko to není, jsou jí 3 roky. máme přijít za 3 měsíce..(dcerka nespolupracovala)
@lokynka chápu, že není všespásný..ale na to prozatimní rešení, než si ho vubec nevšímat mi to prijde aspon k něčemu…
@kotyk určitě…máme přijít za 3 měsíce, dcera nespolupracovala..
@plus_minus nechceš zkusit najít ordinaci, která dceru ošetří v analgosedaci? Mám s kazy na mléčných zubech bohaté zkušenosti (bohužel) a ony jedou strašně rychle. aby za 3 měsíce nebyl ten zub na kompletní vytržení… Jestli jsi z Prahy, tak tady najdeš hodně lékařů, kteří analgosedaci dětem dělají. Jen to leze do peněz.
@plus_minus A to jí nejde něco úžasnýho slíbit, když to zvládne? Tři měsíce je děsně dlouhá doba, pokud těchc kazů je víc.
Jsou jí teprve tři, fakt tohle zvládne:
Ponechte GC Tooth Mousse v ústech po dobu minimálně 3 minut.
Potom jazykem rozetřete zbytek GC Tooth Mousse v celých ústech. Udržte v ústech co nejdéle (další 1 - 2 minuty), nepolykejte a vyhněte se také vyplivnutí. Čím déle zadržíte GC Tooth Mousse a slinu v ústech, tím je výsledek efektivnější.
Vyplivněte důkladně a pokud je to možné, nevyplachujte. Zbytek gelu GC Tooth Mousse na povrchu se postupně vytratí. Nejezte a nepijte následujících 30 minut po aplikaci.
(odtud:http://zubni-pasty.heureka.cz/…specifikace/#…)
Jako pokud není schopná spolupracovat u zubaře, těžko si nechá napatlat na zuby něco takového a nejíst to. S tím bych měla problémy i u sedmiletého. Takže taky bych se snažila spíš nějak donutit k vrtání. U nás zubařka vrtá tak, že mám dítě na klíně. Sice se bojí, ale takhle to nějak zvládáme. Mezitím ošetří zuby mně, takže to má i z druhé strany (v rámci přestávky mezi vrtáním, aby si synátor odpočinul, tak pomučí maminku
).
@kotyk píše:
@plus_minus A to jí nejde něco úžasnýho slíbit, když to zvládne? Tři měsíce je děsně dlouhá doba, pokud těchc kazů je víc.
hele, ve třech letech jsem synovi mohla slibovat modré z nebe a stejně byl u zubaře bez analgosedace neošetřitelný. On je celkově živější a i doktor se bál, jestli u něj analgosedace dobře zafunguje (jsou děti, na které má opačný efekt, než utlumení). Prostě ne všechny děti se dají ukecat a ne všichni doktoři mají dost trpělivosti a zkušeností, aby to dítě ukecali…
@nozu Jasně, jen se @plus_minus ptám. Naše cácora taky vyváděla jak šílenec, když jí měli potahovat zuby, a nakonec stačilo slíbit kino. Ale já mám obecně ukecatelné děti.
@nozu píše:
hele, ve třech letech jsem synovi mohla slibovat modré z nebe a stejně byl u zubaře bez analgosedace neošetřitelný. On je celkově živější a i doktor se bál, jestli u něj analgosedace dobře zafunguje (jsou děti, na které má opačný efekt, než utlumení). Prostě ne všechny děti se dají ukecat a ne všichni doktoři mají dost trpělivosti a zkušeností, aby to dítě ukecali…
Hahaha, já jsem na tom stejně, taky by mi museli asi kaz vrtat v celkové anestezii
tak co potom tříleťák.
Pro zakladatelku - nenechala bych to tři měsíce vyhnít a našla si zubaře, který ho ošetří. Ty gely a pěny již vzniklý kaz nezastaví. Zkušenost mám jen s elmexem, používám jako prevenci a možná mi to zachránilo nějaké to počáteční stádium - takový bílý drolivý něco na zubu
Nicméně když jsem omylem trochu slízla ze zubů a spolkla, bylo mi další den šoufl a to nejsem žádný drobek. Dítěti bych elmex nedávala, ani desetiletému ne
bála bych se, že se přiotráví.