Genetický ultrazvuk v Gennetu

28414
26.1.10 20:39

Genetický UTZ

Ahoj :wink:
V pátek 5.2. jdeme na genetický UTZ do Prahy do Gennetu, konkrétně k panu dr.Hynkovi. Můj gyndr. mě posílá kvůli dvojčátkům co čekám, aby bylo všechno vpořádku, jinak triply vyšly výborně :wink:
Chtěla jsem se zeptat, co můžu od tohoto UTZ očekávat:

• jaký je personál, a i pak doktor
  • předpokládám, že když je to na doporučení mého gyndr.tak se nic neplatí
  • s manželem bereme našeho syna s sebou, sestřička říkala že smíme - máte zkušenost?
  • jak dlouho asi tak utz trvá a můču očekávat, že nám dr.poví i pohlaví, když požádáme a když se prckové ukážou?
  • jaký utz je, 3D nebo obyč? fotky ani video ale asi nedostaneme že?

Předem moc děkuji za odpovědi, Jana :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9592
26.1.10 22:29

Ahoj Janinko, sice nejsem těhu, ale do gennetu docházím :-) .
Takže ti neotpovím na všechno :-) , ale:
personál je velmi příjemný a i když chodíme k jinému doktorovi, tak si myslím, že jako ostatní, bude v pohodě :-)
I když je to na doporučení lékaře, tak možná platit budete, teď si nevzpomínám 100%, jestli jsme platili nebo ne, ale myslím, že ano
Děti jsem tam s rodiči viděla běhat a nikdo nic nenamítal, je to běžné, přeci jen nenecháte dítko venku na mrazu :-D
Když se prckové ukážou a budete to chtít vědět, určo řekne i pohlaví ( radši bych se i připomenula, jako vždycky, když něco od nich chci vědět )
A tady máš odkaz ne jejich stránky ohledně cen fotek atd. http://www.gennet.cz/pages/cenik.htm

Tak držím palečky, ať je vše OK a prckové se ukáží :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8793
26.1.10 22:30

byla jsem tam v obou těhotenstvích
personál je zdvořilý, pan doktor je příjemný
loni jsme nic neplatili kromě toho 30kč poplatku co je všude… v předchozím těhotenství vůbec nic
syna jsme měli sebou a nikdo si nestěžoval
ultrazvuk cca čtvrt-půl hodinky přesně nevím, neměřila jsem to, připrav se ale na čekání v čekárně, je tam nátřesk. tj hračky sebou. pohlaví řekne, já to naopak vědět nechtěla.
myslím že 3Dnebo4D :nevim: , fotky ani video jsme nedostali, ale ani jsme po tom netoužili. Tj zeptej se jich předem, ale zadarmo to jistě nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
26.1.10 22:43

Janinko, tak nakonec dvojčata???? :potlesk:
Já měla doporučení od slánskýho dr. a v gennetu jsme nic neplatili, nedostali ani fotku, ani video. Ale ten uzv je úžasnej, promítají to na plátno na stěně v obrovským formátu, srdce zblízka, jak tepe, všechny detaily, super zážitek. My měli s sebou taky Báru a je to tam naprosto normální, nikdo se tam nad tím nepozastavil a dětí tam čekalo spoustu. Byli jsme u jinýh dr., ale tam jsou všichni dobří. Mrknete na pohlaví, nebo se necháte překvapit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5408
26.1.10 23:08

Ahoj,
já byla v Gennetu někdy předloni, už nevím :oops: , měla jsem také doporučení a nic jsem neplatila, byla jsem u jiného doktora, byla příjemný, vše ukázal, kromě pohlaví to jsme nechtěli, starší dcera byla doma, udělala jsem si výlet do Prahy sama :mrgreen: , UTZ trval asi 15-20min., koukáš na velikou televizi zavěšenou na zdi, vše je krásně vidět, boží :dance: , UTZ je myslím 2D, ale je to trochu už déle, tak vše může být jinak, fotky určitě budou za poplatek, já si nenechávala.
Jinak moc gratuluju ke dvojkám, hlavně, ať je vše ok. Kde budeš rodit? Pamatuju si, že jsme na sebe narzily na diskuzi porodnice Slaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
26.1.10 23:55

Holky, strašně moc děkuji :kytka:

Stránky gennetu znám a píšou, že když je doporučení od dr.tak že se neplatí, ale radši jsem chtěla znát vaší osobní zkušenost. A s tím 2D nebo 3D se nechám překvapit, to není moc podstatný. Ani ta délka utz, s dvojkama to možná bude delší :wink:

Pohlaví si chceme nechat říct, pokud se nám ukážou :wink:
Emanko, no jo, čekáme dvojčátka, se to hezky povedlo. Strašně se na ně těšíme :-D Ale překvápko to bylo, ne že ne :lol: Mě tam posílá Kolář …

Katavit, těžko říct. Ráda bych byla, kdyby mě odrodil můj gynekolog, ale podle toho, jak budou prcci velcí a v kterém tt.budu odit :-D

Jste mě moc navnadily na ten utz, se těším ještě víc :dance: Děkuju :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2191
27.1.10 00:25

Jé, my byli v Gennetu u dr. Hynka s dvojčátkama taky :-D Ještě teď se mi rosí oči, když si na to vzpomenu, bylo to moc hezký. Pan doktor je cca kolem 35, představil se, oběma nám podal ruku (přeci jen ještě jev moc nevídaný), obě mimča projel ultrazvukem (klasický černobílý 2D, 3D by byl za příplatek a ani jsem ho nechtěla) vyloženě od hlavy k patě, krásně pomalu všechno ukázal, kde co je, že je jak má být. Hned na začátku se ptal, jestli budeme chtít vědět pohlaví. Při té „své“ kontrole to nijak nekomentoval, zaměřoval se na močák, ledviny, prsty atd., pak ke konci, když bylo vše ok, ukázal na jedno kávové zrno a jednoho bimbase, ale nechal si zadní vrátka, že jisto nemůže být nikdy, ale tak na 90 % jo. A trefil se :-D

Pokud budeš chtít fotku, určitě si o ní řekni předem, během UTZ na to nebudeš mít myšlenky a on určitě vybere nějaký vhodný moment. Třeba takový pohled na dvě nožky-chodidla přes celou obrazovku (počítal prsty) byl moc pěkný :hug:

I si pročetl předchozí zprávu z echo-kardia, kde jsem u holčičky měla (resp. neměla) vidět nějakou cévu, tak to zkontroloval a uklidnil, že to je ok, že to jen asi pan doktor neviděl (a na další kontrole na kardiu to bylo ok).

Tak moc držím palce, ať vyšetření dobře dopadne a přeju hodně sil do konce dvojtěhu, pak už se do toho břicha fakt sotva vejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
27.1.10 08:24

Přímo u dr. Hynka jsem nebyla, ale určitě se nic neplatí - ani ten poplatek 30 Kč - ten se na těhotenská vyšetření nevztahuje. UTZ trvá cca 20-30 minut, podle toho jak se miminko/a natáčí, prostě tak dlouho až dr. zjistí všechno, co potřebuje. Je to normální UTZ, na 3/4D se objednává na později a platí se to. Jinak fotky ti dají - prodají. V elektronické podobě stojí 60,–/ks vytištěná tuším 120,–/ks - mají to na jejich stránkách v ceníku. Nedává je přímo dr. ale pošle je na recepci a tam to s tebou vyřídí. Pohlaví ti na vyžádání řeknou.

• Citovat
  • Upravit
1357
27.1.10 08:32

Ahojky, myslím, že teratko a mufina napsaly vše podstatné…jen bych chtěla potvrdit, že dr. Hynek je moc přijemný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.1.10 10:54

MOC děkuji za vaše rady a odpovědi, jste zlaté :kytka: :huban: :-D Strašně se těšíme :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí