Co jste dostaly na hematom v těhotenství?

6201
26.1.10 10:27

Hematom v těhotenství

ahojky holky založila jsem tohle téma aby jste mi napsali svoj zkušenosti s hematomem jem ted podruhé těhotna a zase mám hematom moje první těhotenství jsem měla hematom taky a bohužel v 17tt ze mě začal odchazet a vzal všechno místo aby se zmenšoval pořád rostl a pořád jsem krvácela. Ted mám strach abych neskončila taky tak jako poprvé hematom mám od 6tt a mám 45mmx15mm naposled měla v 9tt 37mm x 17mm myslím si ale že díky tomu že ho pokaždé měřil někdo jiny tak že je stejný aspon teda neroste ale i tak mám strach abych zase nekrvácela a zase se nezvětšil. CO mi můžete poradit co jste na něj dostali co jste brali např ascorutin brali jste ho i když jste nekrváceli ležet ležím co můžu ovšem lítam po dr tak to ležení taky není takové jak bych si představovala. PROSIM RADTE PIŠTE SVÉ ZKUŠENOSTI dĚKUJU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Marry11
26.1.10 10:35

Já brala ještě duphaston nebo jak se to píše. A ležela jsem týden v nemocnici stalo se mně to ve 12tt a nařídili se šetřit šetřila jsem se snad do 36 tt :lol: jak jsem se vrátila z nemocnice tak jsem jen ležela celý dny a koukala na notebooku na seriál proste pohodička a mela jsem celý těhotenství bílej toaleták na uklidnení :lol:
Držím palce at se dále nezvetšuje a těhotenství dobře dopadne. Taky záleží kde je uložený jestli pod miminkem nebo nad.

• Citovat
  • Upravit
14083
26.1.10 10:38

ahojky,

mně se udělala hematon po CVS a týden po zákroku jsem začala krvácet. Dostala jsem duphaston a ascorutin a ležela jse m 3 dny. Hematom odešel a pak vše ustalo. Takže dobrý.

neboj bude to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
26.1.10 10:42

hematom je vedle mimíska na boku zatím ho nějak neohrožuje bo mimísek byl malej uvidím jak to bude až ho mimísek začne vytlačovat já teda taky ležím duphaton beru taky tak snad to pomůže na KO jdu až 17.2 tak to je fakt daleko ale budu doufat že se taky ztratí a pak už bude těhu v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.1.10 10:44

Olli já jsem měla hematom v 8tt ležela jsem týden v nemocnici dávali mi 3×2 ascolutin potom 2×2 utrogestan a první den co jsem tam byla mi píchli i nějakou injekci.Má se ležet a pokud možno nohy mít trochu výše.
Po týdnu ležení jsem měla hematom 14.11×6,53mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
26.1.10 10:47

já měla taky hematom, byl pod placentou, asi od 8tt do 14tt pak zmizel, brala jsem ascorutin a magnézko a ležela a ležela, ale záleží na dr, někteří tvrděj, že ležení nemá vliv, že stačí omezit fyzickou aktivitu- hlavně bříško, já se pro jistotu nehnula z postele :-D . ted jsem 35tt tak snad to bude ok a tobě přeju at se ten hematom vstřebá prevít :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
26.1.10 10:49

Jani jo přesně tak to beru a ten ascorutin si brala i doma? Mě ho totiž dávali v nemocnici ale nic o tom že bych ho měla brát doma neříkali ale já ho beru je to vlastně vit C na podporu žilních stěn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
26.1.10 10:51
eeevaaa píše:
já měla taky hematom, byl pod placentou, asi od 8tt do 14tt pak zmizel, brala jsem ascorutin a magnézko a ležela a ležela, ale záleží na dr, někteří tvrděj, že ležení nemá vliv, že stačí omezit fyzickou aktivitu- hlavně bříško, já se pro jistotu nehnula z postele :-D . ted jsem 35tt tak snad to bude ok a tobě přeju at se ten hematom vstřebá prevít :-D

jo to znám jeden ti řekne že ležet nemá cenu že jen se nenamáhat a druhý ti řekne ležet ležet ležte no a já ležím jen problém je ten že se 2× do týdne trckám v buse hodinu do nemocnice na injekci železa nebo k obvodnímu nebo ke gastro a to ráno odjedu a a vracím se kolem druhé opdoledne a to asi taky není zrovna good ale co mám dělat když musím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
26.1.10 11:18

Měla jsem dvakrát pořádný hematom (jednou Ascorutin a Utrogestan, jednou nic). Tomu, kdo může ležet, větš. nabídnou, že si může poležet v nemocnici, tomu, kdo si to z organizačních důvodů dovolit nemůže, že to stejně k ničemu není, ale když už nevědí, jak jinak pomoct… Z osobní zkušenosti se kloním k druhé verzi - o nějakém šetření se či dokonce nezvedání těžkých břemen u mě nemohlo být ani řeči.
Nezbývá než věřit, že miminko bude silné. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.1.10 11:35

Já měla hematom u Dády a co mne dostalo… Několikrát jsem si stěžovala na špinění, několikrát byla v nemocnici a to že tam byl nějaký hematom mi řekli až na POSLEDNÍ kontrole která se vyžádala hlavně díky tomu že jsem ležela na infekčním s angínou… Dali mi jen ascorutin a pokračovat v klidovým režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.1.10 13:35

Olli domu mi nic nedali jen utrogestan,ale ten ascolutin se dá volně koupit v lékárně.No já jsem asi za 2 dny začala už jen slabě špinit a po týdnu mě pustili domu,ale nic příjemnýho to nebylo.Bohužel jsem si nemohla vybrat zda být doma nebo v nemocnici vůbec se se mnou nebavili a šup do nemocnice a to mi hrozili,že pokud se hematom aspoň nezmenčí,že mě nepustějí ani domu.Měla jsem hematom větší než mimčo tak jsem měla hrozný strach,ale dopadlo to dobře po týdnu mě pustili domu do ambulantní péče a další klidový režim už jen doma do té doby dokud hematom se nevstřebal a to může trvat klidně měsíc pokud odteče je to rychlejší,ale mě se vstřebal.
Oli a dali ti taky injekci v nemocnici?A pak mi brali krev na HCG a nějaká další testy to vše bylo OK.
Neboj určitě to bude v pořádku opravdu odpočívej a nic nedělej je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
26.1.10 13:49

Jani v nemocnici mi dali kapačku na zastavení krvácení a pak už nic jen ascorutin 3×2 dufaston 2×2 a to beru i ted jen ascorutin beru jen 3×1 koupila jsem si ho. Jinak v nemocnici mě nechají pokažde 3 ny třetí mě už pouští se slovy stejně s vami nic neuděláme :twisted: tak jen zabírám místo a šupajdím domů a hematom mám zatím taky větší neý mimisek teda byl větší ale pokud mimisek roste jak má tak a hematom neroste a nsad se zmenšuje měl by být prcík už větší než hematom :roll: doufám a HCG mi brali v nemocnici a to jsem měla nějakých 64700iu to je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
26.1.10 15:29

Oli to mě si nechali v nemocnici týden a kdyby se nezmenšoval nechali by si mě tam dále.Ale naštěstí se začal zmenšovat.Když měl malej kolem 1cm tak hematom měl něco pod 1cm.Asi záleží jak to kde dělají v nemocnici.Já jsem HCG měla nějakých 54tisíc když jsem v tu dobu byla v nemocnici.Ani jsem je dřív neukecala ,aby mi udělala UTZ prý to nemá cenu až po týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
29.1.10 20:48

Ahoj, já si s hematomem taky užila svoje. Těhotenství jsem zjistila poměrně brzy - už ve 4-5 týdnu. Byli jsme šťastní, protože na následující týden byla plánována svatba :dance: Jenže to nakonec dopadlo tak, že mě ze svatby odvážela rychlá - při focení jsem začala docela silně krvácet. Myslím, že si málokdo dokáže představit to zoufalství (mysleli jsme, že jsem ve svatební den přišla o miminko). Naštěstí se plod udržel a já celý víkend proležela v nemocnici. Bylo to tak 50 na 50 - ale naštěstí se HCG zvyšovalo a stav se stabilizoval. Hematom byl 38× 12mm, měla jsem fraxiparin, dycinone, ascorutin a utrogestan. Musela jsem dodržovat přísný klidový režim - od 7.týdne těhotenství jsem se už do práce nevrátila. :cry: Stav se pomalu stabilizoval, pomalu jsem začala zase vstávat z postele a zaopatřovat se, ale po měsíci jsem začala opět masivně krvácet. Bylo to ještě mnohem horší než poprvé. Děloha začala vypuzovat hematom a s ním vše ostatní… Opět infuze, léky, přísný klidový režim na lůžku - tentokrát jsem si v nemocnici pobyla měsíc. Ale bylo to ku prospěchu věci. Potom domů a stále klid na lůžku - po dalším měsíci začal hematom zase trochu zlobit, tentokrát jsem pouze špinila…a byla z toho další týdenní hospitalizace - tentokrát ve 20t. Přidalo se k tomu ještě zkracování čípku, které se naštěstí taky zastavilo. Po poslední listopadové hospitalizaci jsem se zase hlídala, nic nedělala až před Vánoci jsem to nevydržela a začala se hýbat. Zkrátím to - už to pak bylo OK. Teď jsem 31t a cítím se dobře, miminko roste, hematom není vidět - tak doufám, že už to zdárně doklepem.
Omlouvám se za román :oops: , ale jaksi to ve mně zůstalo. Každopádně si uvědomuju to štěstí, které nás po celou dobu doprovázelo - bez něj by jsme nebyli tam, kde jsme teď.
Takže doporučuju fakt dodržet klidový režim, aby měl člověk pocit, že pro mimi udělal maximum. Protože (tak jsem to měla já) - jsem si při každém problému vyčítala, že jsem neměla to a ono dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6201
30.1.10 13:10

Mrcku jelikož už mám zkušenost že díky hematomu můžu o mimi přít ležím opravdu dodržuju klidový režim jsem ale ráda že už Tebe to dopadlo dobře a doufám že i u mě nakonec to dobře dopadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí